Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Felolem tarthatja mindenki allampapirban a penzet,csak azt az apro tenyt nem szabad elfelejteni,h ez nem az a befektetes,amivel majd hosszu tavon Mari neni megveri az inflaciot,es a kis megtakaritott penzet megfialtatja. Ezt Orbanek adjak ki,az informaciok a kezukben vannak,ok tudjak,mi varhato,vagy mit hogy alakitanak,es lehet h most volt egy eros masfel ev(ami a valos infla mellett csunya buko igy is),de kizart,h a hosszu papirokkal majd itt emberek rohadt jol jarnak. Nem igy van kitalalva a rendszer,a kaszinok sem igy mukodnek.. Zsidayt idezve,nem latott meg olyat,aki allampapirokbol vagyont epitett volna. A kulcs ismet az inflacio( a valos),amin mar megy itt a vita tobb mint egy eve.
2 eves idotavban biven uj csucsra kell menni. Egyeb esetben a charton valami forint bull verzio jon,ami kb az,h OV elpatkol,vagy valami tortenik. De mind fundasan,mind technikailag a forintra nagyon cudar idoszak johet. Lasd korabbi expanding triangle chartom,nem untatom vele a nagyerdemut sokadszorra. Ha bebasz valami nagy krach, a tobb tizezer milliardnyi allampapir allomanyra is valami extrem vegzet johet,mert Orbanek ugy fossak az allamadossagot,ahogy birjak. Amikor nem kellett,mert jol allt a haztartas,akkor decemberben kiszortak rengeteg penzt a haveroknak. Ez onmagaban nalam birosag,dehat ez magyarorszag...
"idővel azt fogja eredményezni" ------------------ Az irány oké, de az "idővel" a lényeg, ami engem is érdekelne. Szerintem ez még odébb van, évtizedek. Szerinted?
Persze ez nem török út....., hanem argentín!:-) Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy orbán munkássága, idővel azt fogja eredményezni, hogy földbe állunk vagy az uralkodása alatt, vagy utána .Ma néhány másodpercre láttam egy Donáth Anna neveztű ellenzéki vezért fejhangon kiabálni. Na ők lennének a jövő...és nem érti, hogy ezt nem veszik meg vidéken. Nincsenek reményeim!
Lesz az négy is, ha állampapírt az állampapírral. Meg hét is ha a román állanpapír us játszik. De az eredeti állítás “az idén a pmap vs euró párnában” volt. Az skkor a jan1-dec31 euró vs 9,9%. Én nem tudom melyikre fogadnék őszintén. Lehet nyárra elszál év vége meg kanatemelés , láttunk már ilyet.
Lehet megint egy olyan hosszabb időszak amikor a forint gyengébben muzsikált mint az euró. (kamatot is figyelembe véve, nem csak az árfolyamot) De 10-15 évre visszatekintve a forint volt a nyerő ebben a párosban. Lehet , hogy pont most fog jönni az armagedon, de eddig már sokszor kiáltottunk farkast, ennél szarabb pozícióban, és akkor is mindig seggre esés lett a forint elleni spekulánsoknak, így nekem is. Mondom, a fórumot, és más olvasva, benne van a pakliban megint a forint ellen egy érzelmi SPEKI roham, de szerintem ez megint lyukra fog futni, és nem a török útra.
Mentheted, de ne a már nem kapható papírokkal hasonlítsd, hanem a kapható 6-9,9% közötti kamatozású papírokkal. Szerintem többet gyengül 2024-ben, mint a PMÁP 9,9%-a. 382,43 Ft-tól indultunk január 2-án. 421 Ft-tól már a párnás euró jobban hoz.
A pmáp két jó évet jelent a sokból. A két jó év után bizonytalan, hogy mennyire fogja követni az inflációt és hogy mennyire, milyen költségek mellett lesz visszaváltható. Vannak kétségeim. A ksh munkatársak csereberéje nem túl bizalomgerjesztő az első aggályomra. A második aggály visszaigazolására, még várni kell egy évet.
Kettős érzéseim vannak, viccen kívül. Ez egy előadás, aki mondja azt mindja ami a papíron van. Színpadra se mész fel romeónak szólni hogy “hülye vagy bazzeg, meg ne öld magad egy muffért, van ezer, majd kinövöd, gyere befizetlek a kupiba ha nem bírsz magaddal” mert tudod hogy előadás, ha nem tetszik is. Másrészt viszont nem vagyok rászorulva hogy beálljak bohóckodni, meg az is egy tanulás meg egy karrier amíkor már nem engem szo… izé szomorítanak. Saját szakmámban meg már elvagyok. De azért bíztam az avatási igéretedben, dehát….. politika…. :D
Orbánról a legjobb a barátja azt mondta, hogy O 1 ge*i! Ha ismernétek indexes fórumról, akkor tudnátok, hogy tizenéve azt szajkóztam, hogy csak orbánt ne! Ma már csak nevetek az egészen, mert közben megöregedtem. Innentől úgy vagyok, hogy viseljék azok az Orbánizmus következményeit akik megszavazták. Némi káröröm lesz benne amikor a saját szavazói fogják elzavarni, de ezt ki kell várni. Addig meg csapolom az államkasszát a kötvényeivel amire azért kell magas kamatot fizetnie, mert elQrta a gazdaságpolitikát a hozzá NEM értésével.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)