Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
2 dolog: 369 után mi jött? Az általad propagált 350? Ami után azért kicsit eltűntél,mert 390 jött,just sayin... Másik dolog, amikor számon lettél kérve,hogy hol a 350,azt mondtad,hogy fordult a szél,és ennyi. Bukta van,haver. Mellesleg, ott 390nel jeleztem,hogy fibo 38ig ment fel, és hogy USDHUFban jobban látszik, szóval nem rossz dolog,ha próbálkozol,csak maradj objektív,és következetes.
Az már a trendvonalhoz kezdett közeledni. Van olyan, hogy hosszú időn át nem megy el a trendvonalig az árfolyam, nincs teljesen optimális pont beszállni, és elég a "csak" jó beszálló. Én is vettem júniusban 371-ért.
Azért amellett ne menjünk el szó nélkül, hogy nagyon nem jártak jól a májusban eurót vásárlók. Az egyik fő szószólója te voltál, hogy 370-nél all-in euróba...
Ne szívd fel magad,kiválasztottam egy kommentet,ennyi. A 35%nak örültél,én jeleztem feléd,hogy remélem,nem az önbecsapás útján haladsz. Majd írtam,hogy végülis nekem mindegy,hogy minek örülsz. Valóban, a tavalyi év korrekcióról szólt EURHUFban,én ezt sosem tagadtam. Az persze mellékes., hogy hányszor,és mennyire gyépésen lett itt kiforgatva néhány gondolat,azt már gaguse bemutatta. Miközben az év során csak személyesen kb 30 chartot osztottam meg,goldolatokkal,invalidációs szintekkel,de tudom,elmúltnyolcév. Valóban szeretném, ha a kommunikáció visszatérne a konstruktív mederbe(nem csak itt,az országban is), de Vali tökéletesen megfogalmazta,generáció(k)nka kell itt felnőni,hogy ezt a negatív agymosást kirázzuk magunkból. Nem tradelek érzelemből. Az olyan lenne,mintha beülnék a volán mögé azzal,hogy majd mindenki előre enged,vagy nem jön belém. Ezeken már túl vagyok, 8 éve kereskedek,persze hazudnék,ha azt mondanám,nem buktam azon(sokat),mert azt hittem,hogy ez és az lesz.
Mi volt ebben a kommentben személyeskedés? "Hátradől, mozi, pihenés. Lehet elmélkedni rajta, hogy mit kezdjünk 2024. elején a 16% körüli és 2025. elején a 19% körüli kamattal (másfél éven belül a tőke 35%-a szabad pénzként ott lesz a számlán, remek)." Mert te erre reagáltál, ugyanis rajtam kívül senki sem említett 35%-ot. Viszont te azonnal összehoztad a 35%-ot, az örömöt és a megafont, mert ezek csakis kéz a kézben járhatnak szerinted. A legnagyobb hiba érzelemből egy oldalra játszva cselekedni a befektetéseknél, nézz bele a fórumba, teli van példákkal. A reálkamatom borzalmas, az igaz, ha például tavaly ilyenkor OTP-t vettem volna, akkor sokkal jobban jártam volna, az is igaz, de ha pedig tavaly ilyenkor EUR-t vettem volna, akkor oltárit buktam volna, mert az én referencia pénznemem az életvitelem miatt a HUF. Így működik ez, hidd el, szemrebbenés nélkül fogom eladni a PMÁP-ot, ha úgy látom, eljött az ideje. Ha pedig kinn élnék életvitelszerűen, eszembe nem jutna HUF eszközben, vagy HUF árfolyamban gondolkodni, azon agyalnék, hogy USD vagy EUR.
Az általánosítások, összemosások legritkább esetben topikkal kapcsolatosak. Kedvelem ezt a topikot is, szó szerint hasznosak mások árfolyammal kapcs. megfigyelései. Szerintem sem felelős Orbán a befektetési döntéseinkért, sok mindenért viszont igen, pl a más ("nem mi") dehumanizálásáért, egy embereöltő, mire újra tudunk beszélni egymással. Sok sikert mindnyájunknak, :))
Én tökre el voltam ebben az országban, amig egyszer csak azt kezdtem észrevenni,hogy ha nem a kormánnyal értek egyet,akkor gyakorlatilag hazaáruló vagyok,és nem magyar. Azt veszel,amit akarsz. Arra reflektáltam,hogy tegnap pont te karistoltad ide,h itt nem a személyeskedésnek kéne menni,hanem az ötletelésnek. Elég volt csak ma reggel belenézni a kommentekbe. A 35%nak is örülhetsz, felőlem örülhetnél 5%nak is,a te dolgod. Mondjuk kicsit azért számolj utána,hogy mennyi lett a reál kamatod. (valójában,ne a KSH alapján). De fogok tudni aludni,ha ezt nem teszed meg.
Mindenki nyerni akar, nem? Ez az egész befektetősdi az egyes portfólió elemek súlyozásáról szól. Az, hogy hurrá, nyertem 500 Ft-ot 1000 EUR vétellel, az olyan, mintha tegnap döntetlenre játszottam volna a Fradit 1000 Ft-tal, kellemes, jó érzés, sportértéke van neki, de nincs sok jelentősége. A Nutella ára is ilyen, ha annyira fontos neki, amikor egyszer arra jár, vesz egy évre valót, és megörül a pár ezer Ft haszonnak. Meg a 10 Ft benzinár előny is, igen, tankolok évente összesen 800 litert, ennek megfelelően kezelem azt a 8000 Ft nyereséget vagy veszteséget. Ellenben ha rossz helyre teszem a befektetések zömét, akkor az nem 8000 meg párezer forint a bukta, és nem az Orbán lesz a hibás, hanem én.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)