Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 01. 10. 11:23

A Fidesz rendbeteszi az országot  

A korábbi évekhez hasonlóan 2013-ban is nagyon jól teljesített a Fidesz-közeli Közgép: több mint 90 közbeszerzésen nyertek, de a leányvállalatai sem panaszkodhatnak. A cégek, illetve azok a konzorciumok, amelyeknek tagjai voltak, több mint 380 milliárd forintot nyertek 2013-ban különböző tendereken. A Közgép nemcsak vasutat és autópályát épít, hanem radioaktív hulladéktárolókat, de megjelent az energia- és távközlési szektorban is. A cég minden évben megnövelte az árbevételét, és milliárdos osztalékot fizet ki a tulajdonosainak.

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
SeldonKuper 2019. 08. 13. 11:52
Előzmény: #31319  Törölt felhasználó
Nem mondtam, hogy az adóforintjaim a lőrinceknél kötöttek ki!
Az viszont teljességgel érthetetlen, ha jól megy a gazdagoknak, akkor miért szegény mégis az ország?
Na nehogy az államot állítsuk ezért a crédóba. Meg a kormányokat!
Ez a zsebből-zsebbe hasonlat nem igazán tükrözi a valós piaci helyzetünket.
Törölt felhasználó 2019. 08. 13. 11:46
Előzmény: #31316  SeldonKuper
Rosszul gondolod, elég sokat fizetek pl. árfolyamnyereség után :) A forgatással kapcsolatban meg reménykedem még, hogy egyszer lesz egy olyan kormány, amely az említett személyek zsebéből forgatja majd vissza a pénzt az államhoz. Ha te örülsz annak, hogy az adóforintjaid Lőrincnél kötnek ki, az meg a te bajod.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 11:39
Előzmény: #31314  Törölt felhasználó
Az avatarom amit az imént csináltam , na az magyarázat arra, hogy a roma ügyben miért nem változik semmi.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 11:32
Előzmény: #31313  SeldonKuper
Hát nem az Osztrákoktól az biztos!Egy osztrák szavazónak több esze van , mint a 2 ,5 millió Fideszesnek.Tőlem kérdezed!?Kérdezd meg a trafikosokat, kérdezd meg a kishantosi ügy kárvallottjait , kérdezd meg Bige Lászlót, Leisztinger Tamást, kérdezz meg bárkit akit érint, de ne Lázár Jánost pláne ne Koooooooooóóósa Lajcsit.Dokumentumfilmet akarsz készíttetni velem?Hogy megtörténtek -e ezek a dolgok?
SeldonKuper 2019. 08. 13. 11:23
Előzmény: #31315  Törölt felhasználó
Ebben a felvetésedben az az érdekes, hogy az én adóforintjaimat pedig jól menedzselték.
Többet kellene adóznod, hogy jobban forgathassák a fent említett személyek.
-
Gondolom olyan kevés adóból, amit befizettél nem nagyon lehetett egy jobb világot felépíteni.
Felesleges hivatkozni mások nevében.
Törölt felhasználó 2019. 08. 13. 11:16
Előzmény: #31313  SeldonKuper
Hát ha jól számolom, akkor pl. tőlem átcsoportosítottak kb. 30 ezer forintot Lőrinchez (300 milliárd vagyon osztva 10 millió állampolgárral), de ha az adófizetők létszámához viszonyítjuk, akkor még többet, és ez csak a Lőrinc, de ugye adtam Tiborcnak, Rogán Tóni és Matolcsy rokonságának, stb.
Törölt felhasználó 2019. 08. 13. 11:13
Előzmény: #31309  salve
Hát gyakorlatilag ők sem nagyon csináltak semmit, viszont a közmunka valóban jobb, mint a segély, ezt a javukra kell írni. Amíg az oktatásban nem sikerül felzárkóztatni őket, addig esélytelen minden.
SeldonKuper 2019. 08. 13. 11:11
Előzmény: #31310  Csakisazigazat
Csak annyit kérdezek: Kié volt a fideszesek előtt a MINDEN?
Azt értettem a tiltakozásodból, hogy a fidesz mindent elvett! Na de kitől, kiktől?
Erre adjál magyarázatot!
SeldonKuper 2019. 08. 13. 11:07
Előzmény: #31308  Csakisazigazat
Valamit nem értettél meg! 
Egyetlen szóval nem írtam olyan mondatokat, amivel most is elhalmozol bennünket és leginkább engem.
A saját frusztrációdat akarod másokra erőltetni? Milyen információkat tartasz hitelesnek, amikor ezeket a meg nem történt lehetőségeket ajánlod, véleményedként?
Neked egy propaganda szöveg jön le a véleményként,  és azt szeretnéd, ha mindenki azzal azonosulna?
Hát a világ már nem ilyen.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 11:04
Előzmény: #31310  Csakisazigazat
Ne legyél már megint ami vagy! Nem vetted észre , hogy amióta ott ülnek a kormányban azóta nem hajtja a Fideszes média, hogy előttük ki mit lopott és adott el?Már minden az övéké, (amit még nem zsaroltak, vagy loptak el) nem akarják, hogy egyértelművé váljon a szemfényvesztés.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 11:01
Előzmény: #31307  SeldonKuper
Minden a Fideszeseké!!!Milyen önállósodásról beszélsz???
salve 2019. 08. 13. 10:57
Előzmény: #31254  Dehogynincs
szerintem el kell ismerni, hogy relatíve (vagy inkább egyértelműen) a  jelenlegi rendszer nyúl még hozzá eddig a legjobban a cigánykérdés megoldásához (azokkal az intézkedésekkel amiket már ismerünk). ennél sokkal többet szerintem lássuk be, nem nagyon lehet tenni vagy elérni, ha már az igazi megoldás (a hazaküldésük, -telepítésük Indiába) nem lehet valós opció. abban igazad van hogy gyakorlatilag megakadályozhatatlannak tűnik a szaporodásuk (ezért van túlnépesedve maga India is), de ha itt maradnak akkor erre tényleg csak az lehet a válasz hogy megpróbálni őket minél jobban integrálni, okítani, és legalább azokra a munkákra megtanítani őket, elvégeztetni velük, amikre amúgy nem jelentkezik senki (szociális szféra, mezőgazdaság, közmunka, építőipari szakmatanulás, ilyesmi) - ezek a porgramok persz azért fognak csak részeredményeket elérni mert lássuk be, a vidéki kistelepüléseken nehéz mindenkinek értelmes munkát adni, a mezőgazdaság pedig nem tudom hogy mennyit tudna még felszívni belőlük.. marad az hogy ingázzanak városokba segédmunkára és ott esetleg munkásszállókban lakjanak, de tömegsen ez sem működik. tehát csak részsikerek lesznek, de a semminél már az is jóval több, ami eddig történt az elmúlt pár évben.
Farkas Flórián: őt nem azért tartják a pixisben mert elégedettek vele hanem azért, mert tudják hogy bárki lépne a helyébe cigányvezető, az sem lenne különb..a szavazatokat viszont hozza.. ha visszanézünk a múltba tudjuk hogy a cigányság mmindig is megoszott volt, egymással is harcolt a pénzes pozíciókért az elitje, a szocik korábbi futtatottja Kolompár Orbán is kutyaütőnek bizonyult, egyszóval: a cigányság itt nálunk (is) már 30 éve képtelen normálisan önszerveződni, hiteles és nem korrupt vezetőket választani magának, felügyelni hogy kinevelje a saját és egyre szélesebb értelmiségét, és utána azért lobbizni, hogy azok beépülhessenk országszerte a hivatalokba, példát mutatva arra hogy fel lehet emelkedni..
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 10:50
Előzmény: #31306  SeldonKuper
Akkor viszont úgy látom a tieidet leírtam nem volt kifogásod ellene , egyetértesz, a sajátom nem érdekel. Téged se érdekel semmi , csak Ráhelkáéknak majd álljon Monte Carloban 4-5 10 milliárdos yacht , mások meg menjenek ahová akarnak.Orsós aranyos , becsületes , de főleg nem c.... .Na szííííííííííííííííííííííííí  ......ja
SeldonKuper 2019. 08. 13. 10:48
Előzmény: #31303  Csakisazigazat
Talán éppen azért, hogy letörjék az önállósodás útjára lépett magyar élelmiszeripart!
SeldonKuper 2019. 08. 13. 10:45
Előzmény: #31305  Csakisazigazat
Van még amit kihagytál. A saját minősítésedet.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 10:41
Amilyen a Fidesz olyanok a szavazóik is.Hazugok, mocskok, aljasok .Még valamit?Ha véletlenül kihagytam volna?
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 10:38
Előzmény: #31299  SeldonKuper
Én lelépnék, de te már alig várod hogy letiltathass, azért csak nem hagy a besúgó véred nyugodni.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 10:36
Előzmény: #31301  signal2
Jaja.Be is b@szott volna , ha még ennyit se robbant volna a magyar bér mint amennyit!A kaja már drágább mint Nyugaton.
Csakisazigazat
Csakisazigazat 2019. 08. 13. 10:35
Előzmény: #31298  sanka
Nem tudtad , hogy a többség már hazajött?
signal2
signal2 2019. 08. 13. 10:35
Előzmény: #31272  jamukha
Egyrészt én 2012-ről beszéltem, amikor reálbércsökkenes volt, másrészt a mostani bérrobbanásra is igaz, amit korábban írtam: nem magyar, hanem regionális jelenség, másrészt EUR-ban és USD-ben már nem is olyan szexi, alig van felzárkózás, harmadrészt elsődleges oka a munkaerő elvándorlása. Összességében nagyin jó, hogy van jelentős bérnövekedés, de érdemes átgondolni az okait és kontextusba helyezni.
Ettől függetlenül abban egyetértek veled, hogy amíg ez kitart, addig miért szavazna máshogy a nép, ezt nézi a többség, a szofisztikáltabb dogok nem érdeklik.

Topik gazda

firn
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek