Ha Katarban lesznek problémák nem igazán kell gondolkozni a dolgokon... Ha tárgyalnak megint , az biztosan nem fog jót tenni ... Karbantartás hó végéig, kérdés megcsúszik e.
Ami a gázra vonatkozik, nagyjából azt is. A 2,5-ös szintet nagyon valószínű, hogy eléri, és valószínű az is, hogy 2,25-2,3 környékére leverik az eddigi teljesítménye alapján. Eső trend van egyértelműen, már csak a mostani bear flag miatt is várható, hogy a 2,5-öt eléri. Aztán meg augusztusban az utóbbi néhány évben a leggyengébb teljesítményt nyújtotta a gáz egész éves szinten, valószínű, hogy a következő néhány hétben, talán augusztus 20 körül lehet meg az alja.
A 2 líbiai vezér egyezkedik hogy mindenki jobban keres ha összefognak . Nigéria már pörög . UAE csak Hormuz után az igaz . Gáznál majd a jó öreg Netanjahu meg Erdogan pőrgeti . Az smr témát még majd megnézem..
Január vége óta esik, a Bollinger közepe mentén (20 heti MA). Július eleje óta a naposon is a 20MA veri vissza. És a nagy augusztus eleje óta tartó esésben is kis túlzással a 4 óráson a 20MA. 20 nap van lejáratig. Nem tudom, hol lehet az alja, hétfőn gondolkoztam az eladáson, de inkább tartottam, 11 centtel vagyok lejjebb, ott még pluszban voltam a 2.690es vételemmel. Freeport karbantartásnak valamikor ha vége lesz, nagy short covering rally jöhet. A meleg időjárás megvan, de a kitermelés is magas. Megújulók is erősek, de inkább pszichológiai a hatás. Export hiányzik.
"Felpörög Nigéria. Líbia , UAE .." UAE az pont nem, Líbia ketté van még mindig szakadva oda elég 1-2 drón és máris kész a baj, ahogy Nigériában is (Boko-haram) az USA épp nemrégiben végzett ott műveleteket... Indonéziából jön még nafta, de hogy ők ide (EU Nyugat stb) nem fognak adni az is fix, Gyuri bácsi monetáris manővere után. . "Majd a legtöbb kap egy egy smr erőművet .." 2030-ra lesz kész az első működő ilyen eszköz az USA állítása szerint...
2,5 alá várom még mindig . Amiket írtam nagyjából Gyula is megerősíti . Egy pakk 2,5 körül már játszhat , de inkább 2.44 A második 2.22.. Az 1.8 majd jövőre lehet meg .
Földgáz.A 3,125-ös természetes szint letörése óta csökkenő trend jellemzi. A vastag piros trendvonal áttörése hozhat újra long jelzést, de ehhez még több hétnek kellhet eltelnie. A 2,344 körül található erősebb támasz, ott válhat túladottá. Ellenállások: 3,125; 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,344; 1,953.
-WTI - Olaj Az emelkedő trend felett láthatunk erőteljes visszatesztelést. A 75 környéke az utolsó szint nem eshet el ahhoz, hogy maradjon a hosszú távú emelkedő trendben és legyen esély új swing csúcsra. A napokban egy erős emelkedő napot kellene lássunk ehhez, különben leragadhat a görbéje a jelenlegi szintekre vagy még lejjebb.Ellenállások: 93,75; 100; 118,75; 125. Támaszok: 75; 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
Soha ne becsúld le a piac alkalmazkodó képességét .. Eddig is az tartotta aránylag az olajat , hogy bizonyos országok szankciók alatt álltak a többit meg fenyegette az OPEC . Csak jött a háború .. szalonkèpessé vált Irán , oroszok , Venezuela . Felpörög Nigéria. Líbia , UAE .. lesz itt kínálat nyugi . A fara centerek meg nem fognak abban a tempóban épülni mint tervezték .Majd a legtöbb kap egy egy smr erőművet ..
"Ha megy le az olaj ár akkor kevesebbet fognak az USA-ban kitermelni és kevesebb NG is fog feljönni" . Ég az egész Öböl, de az olaj és LNG akkor is lefelé fog menni, legalább novemberig, mert 4+$/gallon nem fest túl jól a kampány alatt... utána garantáltan elindul felfelé mint a rakéta. A kitermelés nem fog megállni szvsz, mert az USA stratégiai tárolói is eléggé porzanak az elmúlt 6 hónap után, ráadásul most esett ki janbuval 7 millió hordó/nap, ezt lehet mismásolni egy darabig, aztán jön a valóság. LNG miatt sem kell aggódni katar szétlőve (az elengé 30%-ámak és az olcsó aluminiumnak is lőttek), már ők is az USA-tól veszik az LNG-t és azt irányítják át Japánba.
Ha megy le az olaj ár akkor kevesebbet fognak az USA-ban kitermelni és kevesebb NG is fog feljönni. Most nagyon megéri kiszedni az Olajat és a NG-t akár negatív áron is eladni. De annyira nem bíznak az EU-ban hogy megvesszük/meg tudjuk venni a LNG-t hogy nem épülnek új LNG üzemek.Szinte ingyen üzemelnek a AI szerver központok ilyen magas olaj ár mellett ... itthon megfujjuk hogy nincs energia most mi lesz ... Nehéz így józanul kereskedni.
Szóltam vagy szóltam hogy beszakad ?.. Az olaj meg megy 70 alá . Le kell nyomni az inflációt . Ha lemenne az iráni háború jövőre meg hirtelen túlkínálat fog megjelenni . Olaj 60 USD , gáz 2,0 alá .
Igen és hírt sem találok hogy mire ez a nagy leöntés. Valószínűleg rengeteg olajat tudnak eladni és a gáz már ennyire nyűg. Ma is vettem de most már tényleg abba kellene fejezni ... nem látszik az alja.
Igen, a $2,65 tartotta. DE még mindig nem jön az USA hőkupola. Mennyi időnk lehet még erre ? Gondolom szeptemberben már ott sem fog számítani. A betárolt készlet átlagra csökkenése a maximum jóslat amit olvasok.
A 2,65-ös támasz némi erőt mutatott, ez valószínűsíti azt számomra, hogy az idei alj mégiscsak 2,5 lesz a szezon kezdetéig. Viszont még várok egy komolyabb leszúrást 2,5 környékére nyáron, augusztus vége előtt.
-Földgáz.-A 3,125-ös természetes szint letörése óta csökkenő trend jellemzi. A vastag piros trendvonal áttörése hozhat újra long jelzést, de ehhez még több hétnek kellhet eltelnie. Ellenállások: 3,125; 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,344; 1,953.
-WTI - Olaj A 87,5 felett nem tudta megtartani magát a napokban, de erőteljes visszatesztelés ellenére még a hosszabb távú emelkedő trend a meghatározó. Amennyiben a 87,5 felett tudna stabilizálódni, akkor felkerülhetne a korábbi sávba (87,5-118,75). Ellenállások: 93,75; 100; 118,75; 125. Támaszok: 81,25; 75; 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.