Valószínűleg őrültség az NGt shortolni, pláne ilyenkor, de annyira menetrendszerű a ~3,15-~3,30 közötti mozgása, hogy szinte kívánja... Az ilyen ötleteket szokta megszívni a pógár, csak mint gondolatkísérlet írom. Alapvetően felfelé várom a le hullámok után. Lehet ismét vásárolni kéne!
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Erős réssel indult el az esés két hete, és egyelőre rövid távon csökkenő trend jellemzi. Erősebb támasz a 62,5 és 59,38 körül várnák a tesztelést.Ellenállások: 68,75; 71,88. Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25; 53,13; 50;
A fogyás jó volt. Csak többet termeltek. Az időjáráson filozofáltak, próbáltak ferdíteni rajta. Irán kérdéses. Még nincs 40 felett de nemsokára eljön, kaphattak ízelítőt. Magasabb alj. Nem tűnik medvésnek ...
úgy érted "medvés"?! 3,15-ről ismét remekül hasít, csak így tovább - legalább a BÉT nyitásig! Teszem alá a stopot. Én a hétfő-keddi körről sajnos lemaradtam.
Földgáz.-A csökkenő trend törése óta long trendben van. Az utóbbi hetek oldalazása is inkább trenderősítő formáció lehet, amely további emelkedést hozhat. A vastag zöld trendvonal él, felette a vételt érdemes keresni. Az első erősebb ellenállás a 4,68 környékére tehető, tehát lenne tér felfele. Ellenállások: 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,344; 1,953.
-WTI - Olaj Trendszerű mozgás és új swing mélypontok után még mindig nem látni fordulatot. Amennyiben a 68,75-öt is elhagyja lefele, akkor nyílhat meg a tér 62,5 vagy 50 irányába. Egy gyors emelkedő gyertya tarthatná a sávon belül, alul tehát a 68,75, míg felül a 93,75 számít nagyon erős ellenállásnak. A 68,75 alá zárás esetén a 65,63-at vagy a 62,5-ös szintet célozhatja meg.Ellenállások: 93,75; 100; 118,75; 125. Támaszok: 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
Időjárás az usában is meleg. Minden klimatizált és a fő forrása az áramnak a gáz elégetése. Európában kevésbé vagyunk klimatizáltak, de azért a TTF is megy fel egy kicsit. A Henry volt a jó ötlet a hétre, nem a WTI.
Gondolom mindenhol egyre melegebb van. Lehet nő fogyasztás , vagy a kereslet is. Kezdenek 40 fok fölé menni. Lehet gázos erőművek beindultak. Vagy valami hír hogy rekordokat dönt az energiaigény. Csütörtök érdekes lesz ha így haladunk. Amúgy emelkedő háromszögnek is tűnhet a produkció. Tegnap vettem de nem eleget.
-Private Banking:-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Erős réssel indult az esés a múlt héten, ami nyitva maradt. Ez lehet kezdete egy jelentős korrekciónak. A 67,19 eltörésével indult a lefelé mutató mozgás. Erősebb támaszok jóval lejjebb, 59,38 körül várnák a tesztelést. Ez egy felfelé hagyott rés teteje, ami erős támasz lehet. Ezen kívül még momentum divergencia is kialakult, amely szintén a long oldali kereskedés végére utalhat.Ellenállások: 68,75; 71,88. Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25; 50.
Van rá esély , hogy megjön a 40 fok feletti meleg a jövő héten a nagyvárosokban. jul.10- -ig kb meleghullám van , de tovább is tarthat. Meglátjuk mire lesz elég. A dollár erősödések persze itt be tudnak kavarni időnként.
Köszönöm a kifejtős választ! Ez nekem túl bonyolult - felismerve komodoi észrevételének rám vonatkozó igazságát. ;) A primkó kis certi nekem bőven megfelelő - ha jó felé megy! :) Itt sztem a leglényegesebb, h. nem szabad kihegyezni a magamfajta kezdőnek, kellően távoli legyen a KO, legyen lehetőség korrigálni/kiszállni. Mini pakkomat tartom továbbra is.
JUL 2026 -ban megörült a piac +2,2%? Mi az AUG 2026, szépen csorgunk lefelé -0,18% ... reggel még 4000 / 16000 volume volt a JUL/AUG most meg 77.000 / 188.000 https://ibb.co/BKSGM6zh
Igen ez a gáz egy fura állatfaj. Nem is tudom , én kb. úgy kereskedek benne hogy mikor tempósan húzzák fel akkor szigorú stopokat rakok, 3-4-5db ot amik picik, összesen 20% a NG portfóliómnak így skalpolok ha ez a jó szó. Többet nem adok el egy nap. A vételt azt pedig tavasz vége mikor már nincs fűtés de még klíma sincs. illetve október november. Már szinte csak az áprilisi és májusi vételeim vannak meg, júniusi talán egy-két darab ... nagy káosz az Excelemben nem tudom pontosan :-) ... Még 2 adagom van szeretnék már végre egy $3,4 feletti árat is látni, de nem akarják addig felhúzni pedig már június vége van. De ha 1x felhúzzák júliusban meg augusztusban akkor is jó :-) Persze ha megyünk $3 alá akkor muszáj lesz vennem nyáron is de arra pici az esély. Ha jól értem akkor ma elértünk az 5 éves átlag tároló töltöttséget. Kisebb lett a "csökkenés" de csökkentünk.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.