Kissé elhamarkodottnak tűnik immár... Nem baj, bízunk! Lejjebb próbálok bővíteni, leghamarabb 3 körül. Remélhetően a korábbi aljak ~2,6 alá nem megy. Többen még lejjebb várták korábban, Ti most hogy látjátok?
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-Erős szigetfordulót látni, ritka jelzés, azt jelenti, hogy felfele és lefele is hasonló árszinten nyitva maradt egy rés. Felette lévő sávban beragadt tételek tarthatják nyomás alatt az árfolyamot, így hosszabb ideig érdemes lehet a vételi oldalról kiállni. Erősebb támasz szint az 56,25 körül fekszik, ez is tesztelhető lehet.Ellenállások: 68,75; 71,88. Támaszok: 56,25; 50; 48,43; 46,9.
Dolgoztam kétkezi munka egésznap. Elvileg jön a meleg a mai tároló jelentés ma már 3Bcf-el kevesebb gáz van a tárolókban mint tavaly ilyenkor ... pörög az export és az áramtermelés. $3,4-nél voltam eladó de megmaradt mind ... most 3,37 -> 3,33 zártak a shortosok? Szóval én tartom $3,4 felett kezdek eladó lenni ... ez a terv azt majd látjuk mi lesz a tervből.
nálam 13.00-14.00 közötti 3.25-3.27 körüli tétovázás elég volt a kiszállásra, amit tetéztem még egy short kísérlettel. Ami nem vált be, viszont kistoppolt. Úh. most már hajrá felfelé a kitartóknak!
-Földgáz.-A csökkenő trend törése óta lassan gyorsuló emelkedés jellemzi. Az első erősebb ellenállás a 4,68 környékére tehető, tehát lenne tér felfele. Minden túladott állapot már long beszálló hely lehet. Ellenállások: 3,906; 4,688; 6,25; 7,04; 7,81. Támaszok: 2,344; 1,953.
-WTI - Olaj A 93,25 letörésével long zárási jelet adhatott több, mint egy hete. A 87,5 ről indult emelkedés így még csak a letörés visszatesztelésének számít, de csak akkor, ha a 100 alatti szintekről újra lefordul. Felette törhetne a trend és akár trendszerű jelentős emelkedésnek is teret nyithatna. A napokban eldőlhet a long esély, ha nem él vele, akkor új swing mélypont fele veheti az irányt (81,25).Ellenállások: 118,75; 125; 137,5; 150; 175. Támaszok: 87,5; 75; 68,75; 62,5; 59,38; 56,25.; 50.
ha megáll az esés, vagy emelkedik, akkor persze nem ám! :D :D Mondjuk kérdéses, h. nyárig/nyáron mennyire valószínű új csúcs - hiszen már nyár van! Lesz-e lehetőség visszaszállni, vagy ezt a mostani kis hullámot érdemesebb kiülni.
2 órás charton az 50MA vetette vissza hétfőn és kedden, aláesett, és ma megint nekiment alulról. Az 50MA volt ott a 2 óráson, és a gyertya készült el 14-kor, az előző maximuma is ez volt, felette kellett volna zárni. Most visszamentünk a 100MA-200MA-ra, de estünk 10 centet a csúcsról. Tartom.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.