Azért lassan túl sok lesz az ingó az okosság azt eltévedünk az árfolyammal. Na gázunk ám elvileg holnap további áresés lenne a logikus de szerintem egyenlőre jól laktak egy centivel azt pár tanúnk fel 👀👀👀👀
Igen ez a hátránya hogy EU meg akar védeni mindenkit, azt is akit nem kell megmenteni. OFF - Valaki valaha olvasott el cookie ... na még a nevét se tudom mi ... GDPR dokumentumot. Őszinte leszek én soha. 0,2mp alatt lekattintja mindeki ... azt se tudod mire adsz engedélyt lehet egy format c: javascrpit indul ... :-)
Most lehet van aki nem érti vagy kiröhögi , de én is hasonlóan látom . Ezeknek a KO mizériáknak az az előnye megvan , hogy muszáj napi szinten élesnek maradni a témában . Kicsit még fegyvertelenek vagyunk gáz témában , nem úgy mint pl ezüst . De majd belejövünk 😂
Természetesen, ha legfölsőben vagy és kiütnek majd megy tovább az nem igazán jó. De az hogy felébresszen hogy valamit nem jól látsz/hiszel akkor felébredhetsz hogy oppá ezt benéztem ... még egy 2x 3x ETC égeti a pénzt tovább napról napra.
Köztudott , hogy sok minden van itt , de csak a partok mentén lehet evickélni.A gleccserek vastagság a belső régiókban 3- 3.5 km is lehet ! Annak ellenére , hogy van némi olvadás a partoknál. Az aranyat régóta keresnek ott, több kevesebb sikerrel. Mint Alaszkában.A többi dolog kitermelése még így is erősen kérdéses a zord körülmények miatt.Persze ha emelkednek a nyersanyag árak változhat a dolog. De az időjárás csak a partok mentén elviselhető (a melegebb évszakban). De nem hinném, hogy az EU csak úgy lemondana róla , ha ennyi nyersanyag van ott.
Hát eddig se nagyon álcáztak semmit. Csak kitaláltak egy műindokot. Lásd Venezuela , jaja csakis a kábszer miatt van, de ezen is röhög mindenki annyira nyilvánvaló. De inkább valamennyire Kínát, meg az Oroszokat érinti ezért nincs érdemi reakció. Grönlandnál nem hinném van olyan műindok amit bárki bevesz vagy nem foglalkozik vele. Ebből meglepő fordulatok lehetnek , ha itt valami történik. Amik USA számára elég kedvezőtlenek lehetnek. Iránnál könnyen mondhatnak bármit amit elfogadnak.
Van egy furcsa érzésem, vagy egy Grönland elleni inváziót álcáznak majd Irán elleni felvonulásnak a közeli jövőben vagy Irán elleni felvonulást Grönland elleni inváziónak. Semmi komoly hír, csak egy megérzés. Európai csapatoknak már rég ott kellene lenni, nem arról vitatkozni, hogyan álljunak ellen Trump követelésének.
Tények: 1. A front-month és az utánajövő szerződés közti árkülönbség erősen csökkent, talán egy hete tettem fel erről rajzot, milyen magas, most korrigál, ezt a számot akár tél prémiumnak is nevezhetjük: https://www.tradingview.com/x/9u9PJcBO/ 2. Ennek oka hogy a legjobban a februári szerződést ütötték (jan 27.), időjárási okból, meg köd miatt nem tudtak menni az LNG hajók. 3. A nyári szerződések 8-10 centet estek csak. 4. Legutóbbi lejáratkor ha valaki megvette a záróárat: október 29: +24% 15 nap alatt november 25: +20% 9 nap alatt december 29: -20% 11 nap alatt Március, áprilisi szerződések a legolcsóbbak, 2.62, 2.66 Nem tény, hanem vélemény: A márciusban lehet nagy meglepetés, természetesen a februáriban is, akár lejárat előtt, a novemberi is ugrott egyet október 22-ig.
Akik pénteken a hétvégi időjárás infó ismerete nélkül a hétfői gap up-gap down-t kiabálják, azok nem vehetőek komolyan. Tegnap valamennyit javult a kép, mait még nem láttam.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.