-Földgáz.-Feltapadt a görbe a 4,69-es szintre, amelyet ha nem tör át rövidesen az emelkedés, akkor korrekció jöhet lefele. A görbe akár long zárási jelzést is adhat a napokban. A 3,9 alatt hagyott rés is visszatesztelhető lehet. Ellenállások: 4,688; 5,078. Támaszok: 3,578; 3,125; 2,734; 2,344.
-WTI - Olaj Az árfolyam hetek óta semleges mozgást mutat, a mérsékelt esés ellenére. A 62,5 feletti zárás esetén long hullám indulhat, míg lefelé az 56,25-ös szint kulcsfontosságú támaszként szolgál. Jelenleg még várjuk azt a gyertyát, amely erős trendszerű elmozdulásra utalhat.Ellenállások: 62,5; 75; 81,25. Támaszok: 56,25; 50; 43,75.
Hozzám biztos nem kell jönnöd javítani,mert a lakásom és a korom miatt sajna nem fogok itthon fűtést módosítani.Ha annyira megbízhatatlan lenne azért gondolom nem építenék be ezerrel. A grafikon kiváló.
TTF-ben utolsó kapitulációra várok, lehet hogy már megtörtént és én kimaradok. WTI-re longom van, de ettől még leeshet. Henry Hub NG-t kimerülni látom, és a 4.2-őt se zárom ki, bár amikor esni kezdett, agresszívan vették meg. Nincs benne pozícióm, 4.2nél venném a longot.
Elég hasonló, az investingen nincsenek pivot szintek, és néha a rollovernél pár nappal előbb vezetik át a lejáratot, ami nem olyan jó. Yahoo finance-n van pivot szint is.
Értem én, hogy nagyon türelmetlen vagyok, de valahogy csak ezen a szinten téblából az olaj. Már ez az ár is "magasságoknak" tűnik számára. Meddig vársz a 60-as szintre?
Az árfolyamok figyeléséhez, elemzéséhez melyik a jobb felület: https://www.investing.com vagy a https://www.tradingview.com? Átalában mindenki TW-t használ?
Tegnap ezt írta az Erste: Másfél éves mélyponton az európai gázár
30
EUR/MWh alá esett a holland tőzsdei gázár, ami 2024 májusa óta a
legalacsonyabb érték. Pedig az európai gáztárolók töltöttsége nem
kiemelkedő, november elején 83%-on tetőzött, miközben a 10 éves átlag
91%. A csökkenés több tényező együttes okaként alakult ki, szerepet
játszott a december elejére várt szokásosnál enyhébb időjárás, a
kiugróan magas LNG szállítások és az orosz-ukrán háború lezárásáról
szóló egyeztetések.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.