Köszi a segítséget. A mostani helyzetben olyan magasnak tűnik a 68 usd. Minden jelentős szereplő arra játszik, hogy lenyomja és lent tartsa az olaj árát.
Ket alternativ Elliott chart/szamozas lehet az Olaj mostani BEAR piacaban. A kulonbseg abban van, hogy a WXY alakzatban hogyan ertelmezzuk az X hullamot. Nem reszletezem. Az egyik=optimista Alternativa vegpontja valoban itt van az 57 savban. A masik=pesszimista Alternativa vegpontja viszont a 43 savban van. . Mi jelzi vagy donti el, hogy melyik lesz? Nos, szerintem ha a 68$ szintig felmegy es atfedi marc.5. melypontot, akkor megvan a korrekcio/bear lejtmenet vege. Onnan lehet bull piacra szamitani, erdemes longra tradelni. Amig nem fed at ott, addig nyitva van az eses folytatatodasi lehetosege 43$ fele.
Ne felejtsd el, hogy függőben vannak kereskedelmi tárgyalások Amerikával. Ők LNG-t és haditechnikát tudnak eladni Európának. Nem kell, hogy megvalósuljon, elég egy tervezet kiszivárgása és +10% aznap.
Igen, közben rájöttem én is, amikor ma kerestem. Először egy órával halasztották el, aztán törölték. Ma láttam végül is, hogy tegnap volt. A lényegen nem változtat szerintem. Jövő héten valószínűleg lefordul.
A gáz szerintem a mai nap végén visszatér a 3,3 körüli zónába a készletadatok után, a jövő hét közepén-végén pedig már a 3,11-es rést is be fogja tölteni. Céláram május végére-június elejére: 2,2.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.