Igen, sajnos pont ezen gondolkodtam tegnap én is. Az átjelentkezők nagy része fiatal, akik nagyobb többségében lesznek Tisza szavazók, ez kb 200 ezer szavazat. Valamint a 90 ezer külhoni szavazó 90%-a is. Ezek a szavazatok 1 hétig sehol sem lesznek. Ez simán lehet az össz Tisza szavazók 6-8%-a is. Ami azért problémás, mert így jó pár vidéki körzet simán fidesz győzelmet mutathat 12.-e este, és jó volna elkerülni azt, hogy a késő esti állapot egy kvázi patthelyzetet mutasson. Mert akkor benne lesz az esélye, hogy a maradék szavazatokat akár el is csalhatják, és a fidesz aznap este biztosan nem fogja elismerni a vereségét(szerintem utána sem). Az biztos, hogy a fővárosi, 1-2 kivételével az összes Pest megyei, valamint a megyeszékhely központú körzeteket ettől függetlenül nem tudja megnyerni a fidesz, mert ezekben a körzetekben nem tudnak annyi szavazatot még vásárolni sem, hogy ezeket bukja a Tisza. Azt kell elkerülni, hogy vasárnap este az összes megszámolható szavazat utan 54-nél több körzetben a fideszes jelölt vezessen.
Érdekes lesz az a 12-e este. 320 ezer átjelentkező és külképviseleten szavazó van, akiknek a nagy többsége Tisza szavazó várhatóan (összesen egy 70%-ra legalább tippelek ha nem több). Legalábbis a külképviselet már 2024-ben is 80%-20% volt a Tiszának, és az átjelentkezők többsége sem a Fideszes Mari nénik, akik egyik faluból átjelentkeznek mondjuk a fővárosba. Az adatokat megnézve ez azt jelenti, hogy a 12-i esti adatokból hiányozni fog még választókerületenként 4-7% szavazat, ami kb. szerintem legalább egy 2,5%-5% Tisza többlet szavazatot jelent szavazókerületenként. Pl. Békés mind a 4 kerületében (ahol lehet a legnagyobb csaták lesznek és szoros eredmény) kb. 6% szavazat hiányozni fog még 12-én... Ha nagyon szoros lesz 10-20 körzetben, akkor olyan helyzet is előállhat, hogy 12-én este a Fidesz vezet még 10-20 körzetben 1-2%-kal, ami simán fordul majd. Vagy éppen egy Tisza 2/3 is lehet ha sok olyan körzet van, amiben a Fidesz max. 2-3%-kal vezet 12-én este. Mindenesetre remélem, hogy 12-én este már meglesz egy 60 körzet a Tiszának, mert ha nem, akkor akár egy hétig lehet izgulni, hogy mi van azzal a 320 ezer szavazattal és mi az eredményük.
Még 9 nap és eljön az igazság napja, órája, eltűnik ez a borzasztó erndszer a képből, persze a Fidesz marad, a NER tagok egy része is kitart, mert nem lesz hova menekülnie, de nagyon sok minden fog változni jó irányba nagyon gyorsan. A propaganda, a hazugság terjesztésére szűkülnek a Fidesz lehetőségei. A lopások radikálisan visszaesnek. Az EU és ukrán ellenesség megszűnik, az orosz és kínai alávetettség is, ezek nagyon gyorsan látszani fognak.
Tölgyessy nagy nehezen, de kimondta, hogy a Tisza nyarhet, és akár kétharmad is lehet ez a nyerés. Azt is mondta, nem tud ennek igazán örülni. Legalább őszinte volt.Már jó ideje elveszítette itélőkéőességét, amikor a Fideszről van szó.
nem durva ez pont igy lenne-ez az ország sokkalta gazdagabb lehetne-1980 -2010 között-több mint 200 milliárd dollárt loptak ki.azota ? no kérem-itt nagy átverés és oriási tolvajlás folyik.és még roszabb is.
ha a fideszmaffia ami energiát és közvagyont hazudozásra és lopásra áldozott ha az ország javára költötte volna, ma Svájc is csak a hátunkat nézhetné! - na jó ez durva, de amit LOPTAK, CSALTAK HAZUDTAK az is nagyon durva, sőt bűntett !! 16 év alatt kb EGY ÉVI GDP 50-60%-ÁT.. és még ami ezzel jár: Ez évente kb. 3-5%, és ne feledjük a következményt: államadósságot háromszorozták, a kamat ktg több mint az ország egész évi EÜ költségvetése és mindenek a sikernek a következménye: EU közepéről MINDEN MUTATÓBAN LEESTÜNK AZ ALJÁRA. A magyar történelem legnagyobb gazembereinek ámokfutásában tevékenyen részt vett - ill. nem tett semmit ellene,- az egyúttal kialakult legimpotensebb álellenzéki szarhalom. Ha én ezt 1x elmesélem a klubban!! Jut eszembe amit elloptak az is benne a GDP-ben!!!! Klass mi??
Elsosorban a rokonoknak keszitettem, akik kozul meg nehanyan mindig
csak az M1/Kossuth radio vonalon mozognak, meg ismerosoknek, akik azzal
jonnek, hogy "nincs nekem idom ezeket kovetni". Hatha masnak is hasznos lehet. Timeline a politikai botranyokhoz, rovid osszefoglalok, igeny
eseten reszletek, linkek a cikkekre. Az osszefoglalokat AI keszitette,
az referenciakat AI gyujtotte.
Az oldalon 1 external cookie van, GA, ha elutasitod nem trackel a
GA. Az oldalon nincs semmilyen reklam, monetizacio, etc, celja kizarolag
a tajekoztatas. https://nerkronika.pages.dev
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!