Néha fel kell dobni egy kicsit a napot, haver! :) Az elmúlt két nap kereskedését nem mondanám teljesen unalommentesnek! És ráadásul vén marha létemre megint tanultam valamit! Ezt szeretem, mert fejlődni kell folyamatosan, alternatívákat keresni, új dolgokat kipróbálni, hogy lépést tartsunk ezzel a furcsán változó, kavargó, furfangos piaccal!
Örülök ha tetszett! Néha Te is hozzászólhatnál!! :)
Kösz Nektek a mai napot!
Élvezettel olvastam Nella, szvadi, Csoli, offs.., Breake.., Fulee.. tanulságos és érdekes írásait. Még seri pikáns cuccai is elfértek.
Szóval jó kis dumcsi volt, még egyszer kösz.
:)
Szia! Vergődés lesz ma már csak szerintem. Hivatalosan felfelé kéne még menni, de írtam már ma, hogy nem igazán látom az erőt a H4 trendben. W1-en kicsit megcondorodott az Euro bika, óvatosak szerintem a népek az emelkedésben. Zagyva a helyzet, sokkal komplikáltabb mint júniusban vagy augusztusban volt.
Dobok fel egy képet a saját szarságaimmal, kicsit nézegessétek, véleményt is lehet róla írni, szívesen fogadom!
link
amit linkeltél az az "elemzéskozpont" , de a mögötte levő személy (szerző) Balogh Laci !
sokat lehet tanulni tőle , de csak "hagyományos" TA-t , ew-vel nem foglalkozik !
ezt a blogját érdemes részletesen átrágni , felér egy tanfolyammal ! )) sőt , érdemes lementeni , mert ki tudja meddig lesz fenn a neten , napokban láttam a "bet-bulls" is password-os lett !
linklink
Látod ebben megint nem értünk egyet! Pont azért szeretem ezeket a könyveket mert az emberi oldalát mutatják be ennek a csodálatos tevékenységnek! És ez szerintem nem vehető ki a képletből. Teljesen biztosan soha nem! A piacokat is emberi érzelmek mozgatják, ha nem is olyan arányban mint régen, de azért mindig jórészt.
A legtöbb amit elérhetünk, az az, hogy felmérjük és megismerjük önmagunkat. A hibáinkat, az erényeinket, a természetünket, a hangulatainkat. Aztán megtanuljuk ezeket kezelni. Megtanuljuk önmagunkat kezelni. Ezt semmilyen TA és semmilyen stratégia nem fogja helyettesíteni.
Köszönöm és mélyen megtisztelsz! Ha oda kerül a sor élni fogok a lehetőséggel!
A meglátásod pedig nagyon jó, a rendszerem amivel dolgozok jóformán egyszerűbb mint egy pofon, sokan el sem hinnék, ha látnák, hogy mennyire "lecsupaszított" stratégiával is a felszínen lehet maradni. De azért a seriétől egy picit bonyolultabb.:)
igen , pont erre akartam rávilágítani h ahány tréder annyifélekép használják a fibot , lehet h nem pontosak a megfogalmazásaim , sőt slendrianak , de nem volt szándékomban senkit megbántani ew -vel kapcsolatban ,
igaz eddig a sok forumon sok embert láttam elveszni ew-ben , biztos h elég nehéz dio ! ,
"sikeres tarding muvészete-t pedig pont NEM ajánlanám Birgretől ! , sok az általánosság benne , sok a psziho meg a mentalis téma , amiket a TA egyes területeinek használatával teljesen ki lehet kuszöbölni ! SL és TP használatával nem kell a pszihoval küzdeni , egyik teljesül és ennyi , Birgernek sok videoja fent van a youtubon konkrét kereskedésekkel , Balázs Szilárd meg ugyanazt nyomja magyar nyelven ! ezen kivul még eszembe jutott Szoboszlai Attila is , ő is jol nyomja , támasz/ellenállás sávok kijelölésével és azok tredelésével , érdemes azokba is belenézni !
Na meg is van, végre!:): link
Az első az impulzusra fordítottan húzott, amit te is írtál és az én első képemen szerepel. A második a korrekcióra húzott, nálam a második kép. A harmadik pedig a Vadi által leírt módszer, ami ráadásul az MT4-ben benne is van Fibonacci Terjeszkedés néven (legalább is én úgy nézem, hogy az az).
Tehát mind a három módszer helyes, valószínűleg azt kell figyelembe venni, hogy egy adott rendszerhez, vagy helyzethez melyik passzol legjobban.
Te jól nyomod, Csoli, van benned kellő alázat, ugyanakkor megvan benned az az egyébként ritka képesség, hogy jól "szűrsz": külön tudod választani a lényegest a lényegtelentől és ami a rostán fennmaradt, abból egyszerű, bonyodalmaktól mentesen jól működő dolgot tudsz összeolvasztani. Ez ritka kincs, ha lesz, Trader klubban a helyed.
Nem vagyok a Fibonacci pártján, ezt levehetted az írásaimból, de azért az is érdekes lenne, ha ennyire egyszerű lenne a dolog, mint amit leírtál!
Akkor most EUR/USD-ben melyik irányba toljuk ezerrel, hogy hamar meggazdagodjunk?!
Tölts több időt a az árfolyam vagy bármilyen természetes képződmény, mint pl. a tested, a kezed, a karod, a kutyád vagy az agyad méretarányainak a tanulmányozásával és rá fogsz jönni, hogy azért használják, mert mégis csak van benne valami, amitől a gyakorlatban használható. A biznisz és a matematika nem szinonimák, mint ahogyan a vak és a világtalan sem. Ez nem biznisz, tisztán matematika - mint egyébként minden az életben.
De valóban nagy szerencse, hogy az erdőben nem minden fenyő ugyanolyan.
Teljes döbbenettel olvason, hogy be lehet még ugrasztani embereket ebbe a fibonaccsi baromságba. Bár nyílván a biznisz az biznisz, mózes meg mózes.Ha a trend irányába kereskedsz akkor akármit nézhetsz még a rácsot is a grafikonon akkor is teljesülni fog a "célár" ha meg ellene vagy oda húzod a fidódat ahova akarod. Jézus. Még szerencse, hogy az erdőde nem minden fenyő ugyanolyan.
EUR/USD