Topiknyitó: Portfolio 2011. 05. 16. 12:13

Az indokolatlan nyugdíjakat bármikor el lehet vonni  

Ugrás a cikkhez
Az indokolatlanul folyósított rokkantnyugdíjakat alkotmánymódosítás nélkül is bármikor el lehet vonni, a korkedvezményes nyugdíjasok esetében azonban még a módosított alkotmány ellenére is komoly jogi aggályok merülhetnek fel. Ezt mondták...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=5&i=149496
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2011. 05. 18. 11:54
Előzmény: #239  Törölt felhasználó
#240
Lenne egy javaslatom:

Magyarországon aki 200.000 Ft -nál többet keres az a maradék részre fizessen 98% adót.

Szerintem ez zseniális ötlet, így rengeteg pénz folyna be az állam kasszába - megmenekül az adósságtól stb...

No EZ tetszene?
Törölt felhasználó 2011. 05. 18. 11:51
Előzmény: #235  watson
#239
Nos ez amit nem vesztek figyelembe. A katonákra és rendőrökre többek közt más jogszabályok vonatkoznak. Így nem olyan egyszerű, hogy tanuljon mást, meg képezze magát stb.

Akkor ha jól értelek watson, a 40 éves rendőr szereljen le és menjen ahová akar?
plumoza 2011. 05. 18. 11:49
Előzmény: #234  commander8
#238
Nem tudom hogy milyen a szerkezeti felépítése.

De azt tudom hogy 45-évesen nem kell épp egészséges embereket nyugalomba helyezni ,erről nem is tud senki meggyőzni.

"Abban pedig tévedsz, hogy erre nincs pénz. Ha a rendvédelemre nincs pénz, akkor az államra sincs, és akkor már tényleg nagy a baj."

Jól látod az államnak nincs pénze. Amit elakar venni az állam az nem a rendvédelem része , az a nyugállományba lévő egészséges emberek juttatása.

Szerinted mi volna a helyes lépés további hitelek felvétele ,eladósodni addig még azt nem mondják hogy nincs több hitel. És akkor mi lenne szerinted ??? Mert szerintem 400-450 -es euró ellehetetlenülő háztartások és akkor egy rosszabb szituációba még ennél is fájdalmasabb lépésekre lenne szükség.
bassplayer 2011. 05. 18. 11:35
Előzmény: #232  plumoza
#237
Köszönöm. Ha neked a munka kikapcsolódás, akkor nagyon szerencsés vagy. Persze, mint mondják, jó kapusnak van szerencséje.

Azért annyiban remélem maradhatunk, amit watson is írt, hogy a "szerkezeti átalakításokat" nem máról tegnapra, nem is máról holnapra, hanem kis időt hagyva a felkészülésre kellene meghozni.

Mentem tanulni, mert nem fórumozásból fogok vizsgázni. Minden jót Nektek!
plumoza 2011. 05. 18. 11:34
Előzmény: #233  watson
#236
Azért nem futtatok nőket:)))

Van egy mezőgazdasági termelő vállalkozásom.Nagyságát tekintve Magyarországi viszonylatba közepesnek tekinthető. Beszállító vagyok a Magyarországi Metró Holdinghoz salátát termellek,mellette még termellek paprikát melyet a Német piacon értékesítünk. Plusz néha befektetésekbe is belebonyolódok erdő, ingatlan, apartman...
watson
watson 2011. 05. 18. 11:32
Előzmény: #230  bassplayer
#235
"Szerkezeti átalakítás az, hogy elvesszük a korkedvezményes nyugdíjakat? Visszamenőleg is"

Szerintem is szerkezeti, és nem visszamenőleges az átalakítás.

Ez a 40 év feletti rendőr futkorászik meg hülyeség... Nem kell futkorászó rendőr legyen valaki élete végéig, mehet biztonsági őrnek is ahogy mondjátok.
Még mindig él az a tévhit, hogy egész életében ugyanazt kéne csinálnia valakinek.

Rendőröknek sem tilos tanulni, esetleg jogot ami kapcsolódik a munkájukhoz, esetleg szociális területekre képeznie magát hamár az embereket szolgálja, esetleg pszichológiát hamár emberekkel foglalkozik, nem kötelező 'bunkónak' lennie élete végéig.
commander8 2011. 05. 18. 11:32
Előzmény: #228  plumoza
#234
Hááát látható a hozzászólásodból, hogy nálad tökéletesen elérte a célját a fidesz kommunikációja.
Szeretném kérdezni tőled, hogy tudod e, hogy milyen a tűzoltóság, rendőrség, szervezeti felépítése, munkaszervezése, és ott milyen feladatok képződnek? Már csak azért is, hogy ilyen jól meg tudod ítélni kívülről, hogy mit is kell csinálni egy fiatalabbnak meg az idősebbeknek.
Abban pedig tévedsz, hogy erre nincs pénz. Ha a rendvédelemre nincs pénz, akkor az államra sincs, és akkor már tényleg nagy a baj.
watson
watson 2011. 05. 18. 11:24
Előzmény: #232  plumoza
#233
plumoza áruld már el mit csinálsz? nőket futtatsz? ;)))
plumoza 2011. 05. 18. 11:20
Előzmény: #230  bassplayer
#232
Tudod te egy jó vita partner vagy ,mert intelligens vagy.

"Szerkezeti átalakítás az, hogy elvesszük a korkedvezményes nyugdíjakat? Visszamenőleg is? Ugyan már"

Ez azért szerkezeti átalakítás .Ha most nem tesszük meg később még nagyobb fájdalommal járnak az ilyen lépések."Mindíg kellemetlen egy ház átalakítása ha közbe benne is lakunk."

"Tudod, kicsit nehezen nyeli le az ember, hogy nincs pénz többé az ő nyugdíjára (egyáltalán nincs, huss, -100%), amikor előtte látta kiszállni Lézerdzsekket a 30 milliós kocsijából, és hallotta tőle, hogy akinek nincs pénze, az annyit is ér. Akkor ő ezek után nem ér semmit? Ehhez sem kell diploma, csak alapvető önbecsülés. "

Ebbe teljes mértékbe igazad van ,remélem ezekbe is lesz változás.

"Ha drágák voltak az mnyp-k szabályozni kellett volna őket, és nem megszüntetni. A rájuk 4-5 év múlva leselkedő veszélyekkel meg majd 4-5 év múlva foglalkozunk (hacsak most nem írod le konkrétan, mik azok)."

Ne haragudj de hosszú volna most kifejteni milyen veszélyek leselkednek a mag.nyug. vagyonokra .Ugy tűnik hogy az elértéktelenedésük elkerűlhetetlen igy bölcs dolog már most felkészülni rá.

"Amit írtál, azok alapján vállalkozó vagy, vagy fiatalon nyertél a lottón (a vállalkozói meló nem meló?). Nincs meg mindenkiben a tehetség, hogy sikeres vállalkozást vezessen. Ők, főleg akik a közszférában dolgoznak, jobban ki vannak téve a kormány intézkedéseinek hatásának. Épp ezért elvárható, hogy az tartsa be az alapvető játékszabályokat, hogy ők tudják az életüket tervezni."

Nem nyertem,vállalkozó és most már inkább befektető ( nem tözsdei,jó tanács ,ha sikeres akarsz lenni a tőzsdét felejtsd el.)vagyok. Persze nekem is kell dolgoznom ,de ez a munka számomra kikapcsolódás én nem munkának élem meg .
Törölt felhasználó 2011. 05. 18. 11:16
Előzmény: #228  plumoza
#231
Látom értesz hozzá, áruld el TE hol lehet a tűzoltóságon belül ennyi idős tűzoltót alkalmazni?

A második részel egyet értek. Sajnos az elmúlt 5-10 évben nem rendőri munka a lényeg, hanem az, hogy mennyi pénzt termelünk az állam bácsinak a bírságokból.

Nem tudok olyan országot, ahol a költségvetésben szerepelne, hogy mennyi bírságnak KELL/!/ az adott évben befolynia. Ez nem a kisrendőr hibája hidd el.

És igen, ha ezt a megvonást úgy tették volna, hogy a fizetést felemeli, akkor hidd el nem lenne ekkora felháborodás. Biztosan van annak módja, hogy értelmes beosztást találjanak az öreg rendőrnek is. Nem azért mennek nyugdíjba mert lógatni akarják a lábukat /hiszen a többség valóban elmegy biztonsági őrködni!/, hanem mert több a nugdíjuk mint a fizetésük,DE::

Az utcai rendőr 25 év szolgálati viszonnyal 64% nyugdíjra jogosult, ha orvosilag /FÜV/ leszázalékolják bizonyos mértékig akkor jár neki a 100%-os nyugdíj ami kb. 120-130 ezer forint!

DE a vezetői beosztásban lévőket elég ha felállítják a székéből és már jogosult egyből a 100%-os nyugdíjra, ami 200-250 ezer forint.
bassplayer 2011. 05. 18. 11:01
Előzmény: #225  plumoza
#230
Szerkezeti átalakítás az, hogy elvesszük a korkedvezményes nyugdíjakat? Visszamenőleg is? Ugyan már. Ha megoldható lenne, hogy a 40 alattiak futnak a bűnözők után, míg az idősebbek végzik az adminisztratív munkát (tudom, hogy erősen leegyszerűsítettem a dolgot) az már valami olyasmi lenne. Ha leépítenénk az országgyűlés létszámát a felére, az méginkább. Csak egy példát mondtam.

Tudod, kicsit nehezen nyeli le az ember, hogy nincs pénz többé az ő nyugdíjára (egyáltalán nincs, huss, -100%), amikor előtte látta kiszállni Lézerdzsekket a 30 milliós kocsijából, és hallotta tőle, hogy akinek nincs pénze, az annyit is ér. Akkor ő ezek után nem ér semmit? Ehhez sem kell diploma, csak alapvető önbecsülés.

Ha drágák voltak az mnyp-k szabályozni kellett volna őket, és nem megszüntetni. A rájuk 4-5 év múlva leselkedő veszélyekkel meg majd 4-5 év múlva foglalkozunk (hacsak most nem írod le konkrétan, mik azok).

Amit írtál, azok alapján vállalkozó vagy, vagy fiatalon nyertél a lottón (a vállalkozói meló nem meló?). Nincs meg mindenkiben a tehetség, hogy sikeres vállalkozást vezessen. Ők, főleg akik a közszférában dolgoznak, jobban ki vannak téve a kormány intézkedéseinek hatásának. Épp ezért elvárható, hogy az tartsa be az alapvető játékszabályokat, hogy ők tudják az életüket tervezni.
watson
watson 2011. 05. 18. 10:59
Előzmény: #226  Törölt felhasználó
#229
morzsi, legyen tisztességes bérük, és abból vegyék meg azt a szolgáltatást (állami nyugdíj, utazás, ruha, kaja ...) amit akarnak, de nehogy már a társadalmi együttélés szabályaiba kódoljuk bele hogy valakik egyenlőbbek mert valamit így akarunk kompenzálni. Ez a mostani viszont egy hazug módja a dolgok elkendőzésének. Ha azért tüntetnének hogy magasabb legyen a bérük azok, de álljon már meg a menet hogy azért tüntetnek, hogy a többi nyugdíjas elől ellophassák 40 évesen a járulékokat saját nyugdíjazásra! ez már pofátlanság.

Mindenki a járulékaival arányos nyugdíjat kapjon!!!
Korhatár alatt mindenki dolgozzon a lehetőségei szeriont, sőt utána is ha teheti! Ezt pedig az előbbi önmagában megoldaná még akkor is ha lehetőség lenne bármikor elmenni nyugdíjba. A szolidaritás meg annyit még megenged hogy korhatár felett a nyugdíjminimumra ha kell akkor kiegészítsen az állam.
plumoza 2011. 05. 18. 10:53
Előzmény: #224  Törölt felhasználó
#228
Ugy látom te is csak szűk látótérbe vagy képes létezni.

"Remélem a Te házadat egy 60 éves tűzoltó brigád oltja majd el. "

A 60 éves tűzoltónak nem az élvonalba van a helye azt végezzék el a fiatalabb dolgozók . De ebből nem az jön ki egyenesen arányosan hogy el kell őket küldeni 45 évesen nyugdíjba.Van a korukhoz megfelelő munka is a tűzoltóságnál.

"Másnap az utcán szétüti a fejedet egy 4 fős brigád, 3 58 éves rendőr mellett, akik futva sietnek a segítségedre, de hát csak ennyi telik tőlük"

Az a gond hogy ma 3 28 éves rendőr mellet is ez megtörténik ha ugy hozza a sors mert a mai rendőröket nem a hivatásuk motiválják hanem azok a kedvezmények melyeket most készülnek elvenni tőlük. Gyorshajtásért meg a 60 éves rendőr is le tud fényképezni ,őbenne talán lesz annyi tisztelet hogy nem teszi ki az ablakon a lábát mikor ilyen hazafias munkát végez.
watson
watson 2011. 05. 18. 10:49
Előzmény: #222  bassplayer
#227
"érdemi program azóta sem született, csak tüneti kezelések folynak, a szavazatmaximálást végig szem előtt tartva."
bsplayer jól látod a dolgokat és nagyjából egyetértek veled.
Azt próbálják mondani amit az emberek hallani akarnak, és amit csinálnak azt elvtelenül, felelőtlenül, adhoc, kontár módon teszik.

"aki részvénypiaci összeomlást vizionált volna, bármikor áttehette volna állampapírokba a zsetont."
ebben pedig tévedsz, mert pl az Allianz nekem csak negyedévente hagyta volna amikor meg már tök hiába való lett volna.
A manyup lopás szerintem is tisztességtelen zsarolás és Alkotmányellenes lépés volt, de a manyupok megruházása amit részben meg is tettek (4-5% helyett 0,9% díj) az szükségszerű lett volt. A felhasználás részét persze ugyanúgy homályban hagyták.

A nyugdíjelvonást pedig mint mondtam lehetne emberségesen is végezni mint ahogy minden mást is (pl. adóváltoztatásokat is), lehetne rá megfelelő felkészülési időt hagyni, nem adhoc tegnapra bejelenteni mint a médiatörvényt. Médiatörvényt ha jól emléxem meghozták dec 30-án NyálPál (vagy hogy hííják a parasztot) aláírta szilveszterkor, és már január 1-én alkalmazni is kellett... tiszta gáz az ilyen.
Törölt felhasználó 2011. 05. 18. 10:46
Előzmény: #224  Törölt felhasználó
#226
Persze semmi gond, az ő kiNEM fizetett nyugdíjuk majd megoldja az ország gondjait.

Hiszen :
- 4 éve be van fagyasztva a bérük
- elvették az utazási kedvezményüket
- a 13 havi bér is a multé

De sebaj mert már ma bejelentették, hogy 2015-ig nem lesz béremelés.

Mi jár mi nem jár?
Kezdő rendőr: 80.000 nettó az jár.

Nos maradt utolsó "kedvezménynek" / ahol a világon mindenhol!/ a kedvezményes nyugdíj.

Persze, ha majd eltörlik és leszerelnek a rendőrök - tűzoltók - fegyőrök, akkor majd lehet nyafogni, hogy hát mi van az utcákon!
plumoza 2011. 05. 18. 10:44
Előzmény: #222  bassplayer
#225
"Erről tudod mi a véleményem? Az, hogy miután "8 éve készenálltak a kormányzásra", meg "volt kormányprogram csak nem mondjuk meg nehogy az mszp lenyúlja", kormányra kerülvén kiadtak valami semmitmondó csomagocskát, amiben a pálinkafőzés engedélyezése is szerepelt. Nekem akkor esett le, hogy ezek átvertek durván.

Nos, érdemi program azóta sem született, csak tüneti kezelések folynak, a szavazatmaximálást végig szem előtt tartva. Mnyp hopp, média kuss, Elvis tér az kell, meg persze új alkotmány is. "

Részbe igazad van a fent írtakba ,részbe nem . Ezen lépések már nem csak tüneti kezelések,ezek már szerkezeti átalakítások. Sajnos a probléma olyan hogy ezeket meg kell lépni ha nem akarunk esetleg Görögország...stb. sorsára jutni, ha nem akarunk 400Ft os Eurót....stb,mert akkor még drasztikusabb lépéseket kell tenni.

"Az mnyp-ről az a véleményem, hogy ami magán, az hatékony, mert piaci verseny van, az állam meg egy feneketlen kút. Mindenki dönthetett, milyen portfólióba teszi a pénzét, aki részvénypiaci összeomlást vizionált volna, bármikor áttehette volna állampapírokba a zsetont. "

Sajnos az eredményeik a hozamok nem ezt bizonyították ,nagy műkösdési költséggel működtek ,mert meg tehették . Sok helyen valóba igaz hogy a magánszektor hatékonyabb mint az állami de itt nem volt igaz és abba a formájába soha nem lett volna igaz. De a mag.nyug. pénztárak vagyonaira még a nagy veszély 4-5 év múlva fog lecsapni az egész világba és nem tudnak majd előle menekülni,el fognak értéktelenedni.

"
Amúgy meg egy leépítés alatt álló honvédségből még jó, hogy elmentek az emberek nyugdíjba, amint tudtak. Racionális döntés volt. Ha tudták volna, hogy a nyugdíjukat aztán el akarják venni, nyilván maradtak volna."

Ha tudom hogy elesek persze hogy leűlök. De ilyen a világ el kell tudni fogadni a változásokat nem lehet ellenük mit tenni ,főleg siránkozással.

"
Nem tudom, mennyi idős vagy. Kívánom, hogy ha állás nélkül maradsz 50 felett, uganolyan lendülettel és könnyedséggel "találj vissza a munka világába", ahogy most írod."

39 vagyok . Hála az istennek mára fel építettem magam odáig hogy nem kell aggódnom a jövőm felől. Egészen biztos hogy állás nélkül soha nem maradok ,hisz még soha nem is volt állásom ,nem valószínű hogy lesz még a hátralévő 46 évembe.

Törölt felhasználó 2011. 05. 18. 10:39
Előzmény: #220  plumoza
#224
Remélem a Te házadat egy 60 éves tűzoltó brigád oltja majd el.
Másnap az utcán szétüti a fejedet egy 4 fős brigád, 3 58 éves rendőr mellett, akik futva sietnek a segítségedre, de hát csak ennyi telik tőlük.
Végül elfogják azokat, akik összevertek és felgyújtották a házad, a bíróság még el is ítéli őket, de sajna az 54 éves fegyőrt leteperik a börtönben és meglépnek.

bassplayer 2011. 05. 18. 10:26
Előzmény: #221  plumoza
#223
Ezt még évekkel ezelőtt kellett volna látnia az éppen aktuális kormánynak, hogy ez lesz.

Még jó, hogy tüntetnek. Nyilván nem nyelik le szó nélkül, hogy a jogos jussukat elveszik.
bassplayer 2011. 05. 18. 10:23
Előzmény: #220  plumoza
#222
"A kormány jelenleg pont a probléma megoldásán fáradozik"

Erről tudod mi a véleményem? Az, hogy miután "8 éve készenálltak a kormányzásra", meg "volt kormányprogram csak nem mondjuk meg nehogy az mszp lenyúlja", kormányra kerülvén kiadtak valami semmitmondó csomagocskát, amiben a pálinkafőzés engedélyezése is szerepelt. Nekem akkor esett le, hogy ezek átvertek durván.

Nos, érdemi program azóta sem született, csak tüneti kezelések folynak, a szavazatmaximálást végig szem előtt tartva. Mnyp hopp, média kuss, Elvis tér az kell, meg persze új alkotmány is.

Az mnyp-ről az a véleményem, hogy ami magán, az hatékony, mert piaci verseny van, az állam meg egy feneketlen kút. Mindenki dönthetett, milyen portfólióba teszi a pénzét, aki részvénypiaci összeomlást vizionált volna, bármikor áttehette volna állampapírokba a zsetont.

Amúgy meg egy leépítés alatt álló honvédségből még jó, hogy elmentek az emberek nyugdíjba, amint tudtak. Racionális döntés volt. Ha tudták volna, hogy a nyugdíjukat aztán el akarják venni, nyilván maradtak volna.

Nem tudom, mennyi idős vagy. Kívánom, hogy ha állás nélkül maradsz 50 felett, uganolyan lendülettel és könnyedséggel "találj vissza a munka világába", ahogy most írod.
plumoza 2011. 05. 18. 10:08
Előzmény: #220  plumoza
#221
Érdekes ezek a rendvételmisek még szolgálatba voltak mind milyen büszkén hangoztatta hogy ő rendőr sőt diplomás rendőr. Most meg mikor tüntetni mennek a diplomás eszükkel képtelenek átlátni hogy ha nincs valamire fedezet akkor NINCS.

Ha nekem nincs pénzem 1 kg. kenyérre hiába panaszkodok ,a probléma csak ugy oldódik meg ha a következő hónapba szigorúbban gazdálkodok a kiadásaimmal. Ezt meg lehet érteni !!! Ehhez nem kell diploma!!!!

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók