commander8

Regisztráció: 2019-02-04 18:20:51

Hozzászólások száma: 1 511

Utolsó hozzászólás: 2016-09-25 12:38


Tapasztalat: 5
Aktivitás: 2
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 09. 25. 12:38
Remélem már neked sem kell sokáig várnod! :-)
Üdv!
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 09. 25. 10:59
Pénteken megjött az összes pénz, mintegy 18 nappal a megbízás után. :-)
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 09. 19. 08:57
Én 5.-én voltam bent, és nálam is hasonló volt a helyzet. Az érdemi rész igazából nem tartott 10 percnél tovább. rendkívül kedvesek és segítőkészek voltak.

Talán abban tudok segíteni neked, hogy én megkérdeztem a pénz megérkezésének idejét, mire azt mondták, hogy két héten belül jön.
Ez ma telt le, de még semmi. Ha megkapom, jelzem.
Nézze meg mi vár Önre Fidesz-országban! 2016. 08. 16. 16:32
Alkotmány, államforma[szerkesztés]

Angela Merkel szövetségi kancellár
Németország parlamentáris szövetségi köztársaság, politikai rendszerének alapja az 1949-es (bonni) német alkotmány (Grundgesetz, tulajdonképpen Alaptörvény). A kormányfő a parlament által választott szövetségi kancellár (Bundeskanzler).

Törvényhozás, végrehajtás, igazságszolgáltatás[szerkesztés]
A német parlament alsóházának, a Bundestag-nak (Szövetségi Gyűlés) a tagjait négyévente közvetlenül választják, az egyéni választókerületi és a listás választás kombinációjával.

A 16 szövetségi állam képviselői a felsőházban, a Bundesrat-ban (Szövetségi Tanács) foglalnak helyet, amelynek komoly befolyása van a törvényhozás folyamatába.

Az államfő a szövetségi elnök (Bundespräsident), szerepe reprezentatív funkciókra korlátozódik.

Az igazságszolgáltatás szervei a bíróságok, az alkotmánybíróság (Bundesverfassungsgericht) pedig ellenőrző szerepet tölt be, az alkotmányellenesnek ítélt rendeleteket, törvényeket megsemmisítheti.
Ha gyurcsány agybeteg, nem kellene kezeltetni vagy eltávolítani a politikából? Sajnálom szegényt.... 2016. 08. 16. 16:21
#88
Szerintem, olyan már nincs is.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 19:02
Nos, hogy tisztázzuk. Annyi azért remélem számodra lement, hogy néhány fogalommal tisztában vagyok, és talán képes vagyok az agyamat gondolkodásra is használni. A kérdésem azért jött létre, mert a hozzászólásomra reagáltál, minek következtében nagyon is feltételezhető volt, hogy nem tudom mi a különbség a fasiszta, az antiszemita, vagy a náci között. Ezért írtam azt amit írtam. Ha valami problémád van velem, akkor írj egyértelműen, ne pedig rébuszokban.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 15:30
Azért remélem, hogy nem rám gondolál a "sok értelmes" alatt.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 14:53
Meg is bukott a Római Birodalom, bár a bukásának nem feltétlenül ez volt az oka. Ugyanakkor abban sem értek veled egyet, hogy a Római Birodalom korporatív állam volt, ezért az érvelés innentől rossz. Arról nem is beszélve, hogy hogyan kerülnek ide a zsidók, meg Horty.
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 14:25
:-D :-D :-D Te még mindig utcai harcos vagy, aki el akarja ferdíteni az ellenfele érvelését. De ha már ennél tartunk, akkor ide másolom azt, amire te hivatkoztál a wikipédiából.

Fasizmus címszó alatt:
"A fasizmus a radikális, tekintélyuralmi nacionalizmusnak a 20. század első felében Európa egy sor országában megjelent formája.[1][2] Nevét az olasz változatáról, a legkorábban kialakult olasz fasizmusról kapta. A fasiszták az adott nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekedtek a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hit, valamint a militarizmus. A fasizmus a politikai erőszak, a háború és a gyarmatosítás eszközeivel keresi a nemzeti megújulást[3] és álláspontja szerint a felsőbbrendű népeknek, „fajoknak” életteret kell szerezniük a gyengébbekkel és alsóbbrendűekkel szemben.[4]"
Ect, ect...
A nácizmus az egy másik fogalom, azzal még nem foglalkoztam, de arról is tudnék veled vitát folytatni. Na üdv! :-)
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 14:11
Figyi, egyiknek sem, most nem érzem az érvelésemet hibásnak.
Ha nem értesz velem egyet, akkor győzz meg az ellenkezőjéről, valóban logikus észérvekkel arról, hogy mitől jó a te álláspontod. A bizonyítás terhe rajtad van, ne bújj ki alóla. (Te kis "utcai harcos" érvelő). :-)
Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 13:55
LOL, LOL, LOL Semmiféle slippery slope érvelést nem használtam, és éppen én vagyok az aki elveti azt az álláspontot, hogy a mások véleménye nem mérvadó. Semmiféle "a lejtőn nincs megállás" érvelés. LOL De számomra a valóság mást mutat.Leginkább azt a törekvést szerény hazánkban, hogy a kormányzat igenis egyeduralomra tör a gazdaságban, ami ilyen szintű térnyerés esetén káros. Másrészt te pedig (utcai harcos változat) ott tévedsz, hogy az államnak nem feltétlenül kellene így viselkednie rossz szabályzók esetén (a törvények végrehajtásának kikényszerítése) ugyanis az állam, mi vagyunk. Vagyis a kikényszerítés helyett éppen ösztönző jellegű szabályokat kellene hoznia nem pedig kikényszerítő szabályozást. (szolgáltató állam formáció)

Váratlan fordulat: lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról! 2016. 04. 07. 12:49
A gazdaság irányítása nem az állam feladata. Nyilván kellenek bizonyos mértékű szabályzók, amelyek megakadályozzák azt, hogy elszabaduljon a rendszer, de ha az állam monopolhelyzetbe kerül, akkor rákényszeríti akaratát minden szegmensben a szektorokra, végül egyeduralkodóvá válik. Ez az állapot pedig fasizmushoz vezet.
ORBÁN TAKARODJ !!! 2016. 04. 07. 09:35
Nem is kell, hogy egyetérts ezzel, mert ez nem az egyetértéseden múlik, hanem egyszerűen így van. (nyilván nem direkt módon) Az MNB, sőt az egész magyar gazdaság kiszolgáltatottja a külföldnek, ezért nem teheti meg, hogy kívülállóként kezelje a világgazdasági folyamatokat. Azt kellene megérteni, nektek "lánglelkű kuruczoknak", hogy ezen a pályán nem mi vagyunk az alfahímek, hanem, azok akik a pénzügyi rendszerekben a világgazdaságra hatással lévő döntéseket hozzák. Abban igazad van, hogy amikor támadás érte a forintot akkor emelni kellet éppen a védelme érdekében. (megjegyzem ekkor még - a szemetekben népnyúzóként megjelent - Simor volt az MNB elnöke). Igen jól tette, mert ha nem teszi, akkor bedőlt volna a forint. Köszönhetően a miniszterelnökötök hatalomvágyának. Az pedig, hogy ez a kókler Matolcsy és bandája csökkentett, azért volt lehetőség, mert ha magas lett volna a forint kamata az versenyképességi romláshoz vezetett volna. Bár a versenyképseséggel ma sem állunk éppen igazán jól. Miért egészséges egy gazdaság akkor, amikor már a részletekre sem ügyelve megy a lopás, csalás, hazudozás, a haverok kistafírunozása, az aktív munkaerő kiáramlása?
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 04. 06. 14:24
Ha már senki, én megtaláltam.

Itt lehet letölteni:

link
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 04. 06. 13:31
Tud valaki kárbejelentő lapot küldeni ide?
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 04. 06. 13:30
Ha már ennél tartunk, akkor szerintem érdemes lenne azt a bejelentést elküldeni a BEVA-nak, legfeljebb ha nem szükséges kidobják.

Itt azt írja a BEVA, hogy valóban május 21.-e a határidő. Én mindenesetre elküldöm, ha már nem tájékoztatnak rendesen.
link
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 04. 06. 13:08
Én írta a PSFN-nek, és kaptam egy válasz e-mail-t, íme:

A QUAESTOR Értékpapírkereskedelmi és Befektetési Zártkörűen Működő Részvénytársaság "felszámolás alatt" (székhely: 1132 Budapest, Váci út 30., cégjegyzékszám: 01-10-043211, adószám: 12185458-2-41) adós elleni felszámolási eljárásban, postai úton megküldött, 2016. január 12-én kelt, 2016. január 14. napján érkeztetett beadványára hivatkozva az alábbiakról tájékoztatjuk:
A SAXO Bankon (eQTRADER) keresztül folytatott kereskedés mögé elhelyezett vagyoni fedezet a Saxo Banknál lelhető fel, amellyel kapcsolatban egyeztetések zajlanak a QUAESTOR Értékpapír Zrt. „f.a." és a Saxo Bank között.

A Saxo Bankhoz kihelyezett ügyfélvagyon mielőbbi kiadása érdekében a felszámoló továbbra is az ügyfelek érdekeinek figyelembe vételével jár el.

Mindezekre tekintettel türelmét kell kérjük a Saxo Banknál elhelyezett, az Ön részére valóban kiadható vagyonelemek elszámolását illetően.

Tisztelettel:
QUAESTOR Értékpapír Zrt. "f.a."

Nesze semmi fogd meg jól. :-(
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 04. 06. 13:02
Ezt mire alapozod?
ORBÁN TAKARODJ !!! 2016. 04. 05. 22:35
Ha ő nem is, majd megpróbálom én. Amennyiben a lent említett intézmények csökkentik az alapkamatot, ezzel likviditás adva a piacoknak, abban az esetben a forint számára is megnyílhat a kamatcsökkentés lehetősége. Csak próbált volna Matolcsy csökkenteni kamatot akkor, amikor a FED , a BoE, vagy a többi nagy jegybank éppen emel. Annak beláthatatlan következményei lettek volna a forintra nézve. De ezen kívül van itt még egy érdekes jelenség. Mégpedig az, hogy a piaci kamatok még csak meg sem közelítik az MNB alapkamatát, aminek az az oka az én olvasatomban, hogy hiába itt a szabadságharcos hevülettől átitatott gazdaságpolitika, a piac nem árazza be jegybank bizakodását. Egy olyan országban ahol kiszámíthatatlanok a törvények, és a gazdaságpolitika, még mindig veszélyes a hitelkihelyezés és a befektetés.
Quaestor részvényesek, nem a kötvényesek !!! 2016. 03. 22. 18:14
Ez érdekes, mert én még mindig nem kaptam egy fillért sem, pedig kéne.

friss hírek További hírek