Topiknyitó: jumbo2 2011. 02. 08. 19:50

MSZP, SZDSZ a börtönkoalíció  

Segítsetek egy közös listát összeállítani az elmúlt 4 év MSZP, SZDSZ politikusairól, akik ellen büntetőeljárás folyik vagy már büntetésüket töltik.



Kezdetnek itt van ez:



Birta Sándor

Önkormányzati képviselő, Nyírbogát - bűnsegédként elkövetett csődbűntett miatt jogerősen elítélt



Borovszky Tímea

hivatali visszaélés és vesztegetés



Győrfi Ludovic, Zuschlag személyi trénere - Zuschlag-ügy tizenegyed rendű vádlottja



Hagyó Miklós

Budapest, főpolgármester-helyettes - BKV



Hunvald György, polgármester Erzsébetváros/Budapest VII. ker. - erzsébetvárosi ingatlanbotránybotrány, sikkasztás



Kaszab Csaba, alpolgármester/Kőbánya - folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés (3 év 10 hónap börtön



Kemecsei Árpád, MSZP zuglói szervezet elnökségi tag, a Zuglói Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottságának elnöke - Zuschlag-ügy tizenötöd rendű vádlottja : magánokirat-hamisítás és csalás büntette



Krausz Csaba, újbudai szocialista önkormányzati képviselő - Zuschlag-ügy ötödrendű vádlottja

Folytatólagosan elkövetett csalásban találták bűnösnek



Nyékes Béla, MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagja, Kecskemét - 300 millió forintos kárértékű csalás



Szabó Loránd, Dombóvár volt szocialista polgármestere - különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás, vesztegetés és hivatali visszaélés.



Wieszt János, MSZP kerületi frakcióvezetője, XI. kerületi önkormányzat vagyongazdálkodási bizottságának az elnöke - vesztegetés gyanúja miatt indított eljárást ellene a BRFK



Zuschlag János - bûnszervezetben elkövetett csalás
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bigyula 2012. 09. 06. 10:12
#413
link

"Molnár Gyula szerint az ügyészségnek meg kell válaszolnia, hogy az 1000 napos nyomozás után – és ez idő alatt egy év is eltelt két nyomozati cselekmény között – miért éppen három nappal az önkormányzati választás előtt gyanúsították meg. Így is 41 százalékot ért el, míg a fideszes jelölt 49 százalékkal győzött – mondta.

Molnár szerint a perben az is kiderült, hogy a feljelentő (Schneller Domokos kerületi fideszes képviselő) tanúvallomása „köszönő viszonyban sem volt” a vádirattal, és más tanúk sem támasztották alá a vádhatóság elméletét"

bigyula 2012. 09. 04. 12:37
#412
Felmentették Molnár Gyulát

link
Törölt felhasználó 2012. 06. 01. 23:54
Előzmény: #401  S52Raptor
#411
A címhez nincs köze, de bármely kormány szórja a pénzt.
Dr. Plagi esetében pl. sapka sem kellett és nagyságrendileg ugyenennyibe fog kerülni. (Pedig, ha Schifferre hallgatnak, vagy a fél évvel azelőtti Fideszre, akkor nem.)
És az esetekkel vissza lehet menni a rendszerváltásig is.
szivacs
szivacs 2012. 06. 01. 19:22
#410
"Ismét gyanúsítottként hallgatta ki Verók István volt VI. kerületi polgármestert és az akkori önkormányzat teljes szocialista és szabad demokrata frakcióját, valamint három korábbi jegyzőt a Budapesti Rendőr-főkapitányság - tudta meg pénteken az MTI Hírcentrum.
Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorában este elhangzott: a gyanú szerint áron alul, versenyeztetés és részben értékbecslés nélkül adtak el három Andrássy úti ingatlant, valamint több, önkormányzati tulajdonban lévő tetőtéri lakást. A nyomozók szerint a 21 gyanúsított a szabálytalan ingatlanértékesítések előkészítésével, illetve megszavazásával több mint kétmilliárd forinttal károsította meg a VI. kerületi önkormányzatot.

Mint elhangzott: a volt VI. kerületi MSZP-s polgármester és az előző önkormányzat szocialista, illetve szabad demokrata tagjai ellen egy másik ingatlanügy miatt a bíróságon is folyik egy büntetőeljárás. Abban százmilliós károkozással vádolja őket az ügyészség."
MTI
szivacs
szivacs 2012. 05. 24. 18:11
#409
"Valótlanul állítja a volt miniszter, hogy jogosan használtak katonai eszközöket 2006 őszén
„Ezer sebből vérzik Szekeres Imre állítása” – reagált az MSZP-s politikus, volt honvédelmi miniszter tegnapi nyilatkozatára Fodor Lajos, a szaktárca közigazgatási államtitkára.

A volt vezérkari főnök a Magyar HÍrlapnak eljuttatta azt a 2003-as, kizárólagosan kiképzési együttműködésről szóló megállapodást – s nem szerződést –, amelyre Szekeres Imre olyan formán hivatkozott, hogy az alapján adtak át 2006 őszén a tiltakozóhullám elfojtása érdekében honvédségi eszközöket a rendőrségnek.

Fodor Lajos felhívta a figyelmet, hogy már a Magyar Honvédség elődje, a néphadsereg sem láthatott el karhatalmi feladatokat, hiszen ezt egy 1988-as törvény határozottan megtiltotta.

Azt is leszögezte, ha ő bármiféle, a Magyar Honvédség eszközeit a rendőrség rendelkezésére bocsátó szerződést aláírt volna, akkor törvényszegést követ el – amelyet Szekeres Imrének vagy elődjének, Juhász Ferencnek érvénytelenítenie kellett volna. Mert ha ezt elmulasztják, ők is törvényszegők."
szivacs
szivacs 2012. 04. 20. 13:11
Előzmény: #407  Oszo
#408
Na akkor most Oszkót szeressük vagy Tátrait vagy mindkettőt?
(Fideszről szó se essék!)
Oszo 2012. 04. 20. 06:13
Előzmény: #405  szivacs
#407
Beszélt itt valaki a fideszről?
Oszo 2012. 04. 20. 06:13
Előzmény: #405  szivacs
#406
Beszélt itt valaki a fideszről?
szivacs
szivacs 2012. 04. 19. 23:06
Előzmény: #404  Oszo
#405
Na akkor most Oszkót szeressük vagy Tátrait vagy mindkettőt?
Vagy mindegy, a lényeg, hogy a fidesz hülye!
Oszo 2012. 04. 19. 21:51
Előzmény: #402  szivacs
#404
Tehát volt idő Magyarországon, amikor egy pénzügyminiszter hozott egy döntést amiről később kiderült, -esetleg, mert ha jól emlékszem még nem jogerős- hogy akkora veszteséget okozott, mint az egyébként általa felügyelt költségvetés egycsilliomod része. Micsoda idők! Micsoda felelőtlenség! De jó, hogy már elmúlt!
szivacs
szivacs 2012. 04. 19. 21:29
Előzmény: #400  Oszo
#403
Magyar Nemzeti Vagyonkezelt - ő
szivacs
szivacs 2012. 04. 19. 21:28
Előzmény: #400  Oszo
#402
Kor-kép
S52Raptor 2012. 04. 19. 20:48
Előzmény: #400  Oszo
#401
szivacs azt szerette volna tudomásunkra hozni, hogy lám-lám, megint a libsibolsi bagázs elbaszott valamit, ami 100 millába kerül a mostani államnak.

Ha viszont az egyébként valószínűleg tényleg bűnös, de akkor még bizonyíthatatlanul bűnös Tátrait rendes felmondással küldték volna el, akkor ki kellett volna fizetni neki nagyságrendileg hasonló összeget, amelyre az lett volna szivacs reakciója, hogy a szocilibsi bagázs milliókkal honorálta egy bűnöző elküldését.

Szóval a sapka, nem sapka tipikus esete.

Egyébként pedig Oszkónak - ahogy tudom -, csupán az volt a bűne (a felmondás eljárási hiányossága), hogy ő döntött, mert a döntésre jogosult testület ezt valszeg nem vállalta fel.
Oszo 2012. 04. 19. 19:39
Előzmény: #399  szivacs
#400
És?
szivacs
szivacs 2012. 04. 19. 18:51
#399
"Mintegy kétszázmillió forintjába kerülhet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek (MNV) Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter jogszerűtlennek minősített döntése – közölte szerdán a társaság.
A bíróság elsőfokú döntése szerint ugyanis 2009 júliusában jogellenesen szüntették meg Tátrai Miklósnak, az MNV volt vezérigazgatójának a munkaszerződését. Az ítéletben az elmaradt munkabér, annak kamatai, valamint kárátalány címén összesen csaknem kétszázmillió forint megfizetésére kötelezték a társaságot. Tátrai keresetet nyújtott be az elmaradt prémium megfizetésére is, ezt azonban a bíróság nem találta megalapozottnak.

Tátrai Miklós az MNV megalakulásától töltötte be a vezérigazgatói tisztséget. Személyi alapbére havi három és fél millió forint, átlagkeresete ötmillió forint felett volt. Tátrai emellett tagja volt a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsnak is, amiért további 850 ezer forintos tiszteletdíj illette meg. Oszkó Péter akkori pénzügyminiszter 2009. július 14-i hatállyal, rendkívüli felmondás útján szüntette meg Tátrai Miklós munkaviszonyát, aki ezt követően munkaügyi pert indított. A bíróság szerint a munkaviszony megszüntetésére nem a pénzügyi tárca vezetője, hanem a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lett volna jogosult.

Az MNV az elsőfokú bíróság ítéletét nem kívánta kommentálni, de jelezte: Oszkó Péter jogellenes döntésének súlyos erkölcsi hatásaival és pénzügyi terheivel kell most a társaságnak szembesülnie. A vagyonkezelő később dönt arról, hogy élni kíván-e jogorvoslattal.

Oszkó Péter szerint: „Fel sem merülhet, hogy Tátrai Miklóst meg kellett volna tartani. Volt jogalapja a rendkívüli felmondásnak. Azóta Tátrai Miklóst több bűncselekmény kapcsán meggyanúsították, ami furcsa fénybe helyezi azt a tényt, hogy közben a munkaügyi pert elvesztette a vagyonkezelő. Megjegyezte: az ítélet nem jogerős.
Magyar Hírlap
szivacs
szivacs 2012. 03. 26. 15:20
#398
"2012. március 26., hétfő 11:50 InfoRádió / MTI

Vádat emelt a zuglói és az erzsébetvárosi tanácsadói szerződések ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség. Fazekas Géza szóvivő elmondta, hogy folytatólagosan elkövetett jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják a XIV. és a VII. kerület két volt polgármesterét, valamint hat társukat.

A vádhatóság szerint a zuglói és az erzsébetvárosi volt polgármesterek túlnyomó többségében egymás képviselőivel, egy esetben közös barátjukkal kötöttek havi bruttó 400 ezer forint díjazásért tanácsadói szerződéseket, amelyek mögött nem volt értékelhető teljesítmény.

A szerződéses kapcsolatok zöme 2007 áprilisától 2008 végéig tartott. Ebben az időszakban Hunvald György volt Erzsébetváros szocialista polgármestere, a XIV. kerületet pedig a szabad demokrata, később független Weinek Leonárd irányította.

A két kerületben összesen mintegy 50 millió forintot fizettek ki a szerződések alapján. A vádlottak közül kettőre börtönbüntetés, a többiekre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta az ügyészség."

Ezeket lehetne megszorítani!
szivacs
szivacs 2011. 06. 17. 16:51
#397
"Olvasatlanul megsemmisítette a Gyurcsánytól kapott borítékot Mesterházy Attila
2011. június 17., péntek 12:11 InfoRádió

Olvasatlanul ledarálta Gyurcsány Ferenc levelét Mesterházy Attila az újságírók előtt. A volt kormányfő és pártelnök három szocialista politikust nevezett meg a levélben; szerinte 2006-ban ők szivárogtatták ki az őszödi beszédet, de erre nincs bizonyítéka, ezért az erről szóló Facebook-bejegyzésében sem nevezte meg őket. "

Nagy Mester!
szivacs
szivacs 2011. 06. 16. 19:08
#396
"Gyurcsány leírta Őszöd titkait

Gyurcsány Ferenc valószínűsíti, hogy kik szivárogtatták ki az őszödi beszédet, döntő erejű bizonyíték híján azonban nem nevezi meg őket.

Ezt Facebook-oldalán közölte a volt kormányfő, tudatva: leírta és elküldte Mesterházy Attila MSZP-elnöknek mindazt, amit erről az ügyről tud, köztük azok nevét is, akik szerinte a beszédet nyilvánosságra hozták.

A volt kormányfő csütörtöki bejegyzésében azt írta: biztosan csak azt tudja, nem ő szivárogtatta ki a beszédet, de "fél karját adná" azért is, hogy nem a környezetében volt a kiszivárogtató.

"Szeretnék ennél is többet mondani, de (...) nem tudok, mert kérdezőim nem elméletekre, nem információtöredékekre, hanem névre, nevekre várnak. Nevet viszont csak akkor szabad mondani, ha a rendelkezésre álló bizonyítékok zárt logikai kört alkotnak" - közölte, megjegyezve: megdönthetetlen bizonyítékai nincsenek.

Gyurcsány Ferenc szerint így nem vállalhatja a politikai következményeit annak, hogy nyilvánosan kimondja "a gyanúba hozott emberek, pártvezetők nevét".

Kitért arra is, egy közelmúltbeli frakcióülésen elmondta, amit akkor tudott, és azt kérdezte a jelenlévőktől, kívánják-e, hogy megnevezze az érintett(ek)et. A frakció azonban - tette hozzá - nem válaszolt a kérdésre, ahogy arra az ajánlatára sem érkezett felelet, hogy átadja a nevet az MSZP vezetésének, döntsék el ők, hogy vállalják-e a nyilvánosságra hozatal ódiumát. (A volt miniszterelnök utal arra is, hogy a frakcióüléskor még csak egy emberre vonatkoztak az ismeretei, de azóta "változott a helyzet".)

A volt kormányfő bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy az MSZP elnökségének egyik tagja a napokban azzal vádolta meg, hogy ő vagy köre hozta nyilvánosságra a beszédet. (Szanyi Tibor először a Facebookon fogalmazta meg azt a véleményt, majd a múlt hétvégén újságíróknak is erről beszélt.)

"Ez méltatlan, hazug vád. Emberileg, politikailag és erkölcsileg is elfogadhatatlan. Ezért aztán úgy döntöttem, hogy kérés nélkül is leírom mindazt, amit tudok, és ezt, valamint egy külön zárt borítékba helyezve az érintettek neveit, az egészet átadom az MSZP elnökének. Megtettem" - írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon.
MTI "
tokos. 2011. 06. 11. 14:24
Előzmény: #394  Törölt felhasználó
#395
fretek,

Tegnap hallottam egy szoci közleményt amiben az volt, hogy nem támogatják a szerzett jogok megnyirbálását.

Az érdekesség, nem volt ott a visszamenőlegesen, vagyis úgy tűnik, hogy tanítottak nekik egy kis magyar nyelvet...

Szóval erős a gyanúm, hogy a visszamenőlegességet nem én értelmezem tág határok között.
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 23:12
Előzmény: #367  tokos.
#394
szép, hogy az olyan egyszerű fogalmat, mint pl. a visszamenőlegesség, ilyen tág keretek között tudod értelmezni. kevesen maradtok majd a végére
exley 2011. 06. 08. 22:22
Előzmény: #392  Törölt felhasználó
#393
Az élcsapat már Indonéziában van, követheti 9 milló nyomorba döntött magyar ember..valszeg új honfoglalás kezdődik, átszállítanak bennünk személyszállító hajokkal, itt marad 1 milló fikás aztán fizessék vissz a adósságot.
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 21:47
Előzmény: #391  exley
#392
annyi energiánk lenne, hogy télen fűthetnénk az utcákat, ezek a gazok ezt is elvették tőlünk, nem kéne üzemanyag az autókba csak egy antenna és lehetne menni éjjel, nappal
szegény Tesla forog a sírjában
exley 2011. 06. 08. 21:44
Előzmény: #387  Törölt felhasználó
#391
A maszopnak vége, a kis macsó is kapitalista akar lenni. Megyó fletó gúnár, mind olgarcha lett az mszpsektől lenyúlt léből.
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 21:41
Előzmény: #386  tokos.
#390
Erre mondtam, hogy leülepedett, nem egy magyar nyelvet beszélünk. Egyszavas módon tudunk kommunikálni, máshogy nem.

Én elfogaom, hogy bennem van a hiba. (Már csak azért is, mert mással nem nagyon van ilyen problémád, tehát az én vevőkészülékem a rossz).
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 21:37
Előzmény: #384  tokos.
#389
Idén nem tudok keresetkiegészítésről..innen pedig valóban mindegy a közalkalmazottnak.
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 21:24
Előzmény: #386  tokos.
#388
sőt a kozmikus elektromágneses hullámok sugárzásának átalakítása elektromos energiává kísérleteket link is támogathatták volna felállíthatak volna egy Tesláról elnevezett kutató központot
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 21:19
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
#387
az mszp-nek szdsz-nek lehetősége lett volna támogatni a szobahőmérsékleten végbemenő magfúziós kísérleteket és ezzel Magyarország egy energia nagyhatalom lehetne, de nem tették inkább az olajmaffiát támogatták, ez volt a az egyike legnagyobb hibájuk
tokos. 2011. 06. 08. 21:16
Előzmény: #385  Törölt felhasználó
#386
"A 365-ben összefoglalom a mostani vitát, nézd meg a 309, 314, 328-at. Az már igencsak a vita vége, több nap után. "

Megnéztem. Tényleg nem értetted meg, hogy mi a problémám.
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 21:02
Előzmény: #383  tokos.
#385
Bennem leülepedett, ahogy a korábbi hosszú vitánk esetén is. Nem arra jutottam, mint te, de én nem folytatnám egyiket sem.

A 365-ben összefoglalom a mostani vitát, nézd meg a 309, 314, 328-at. Az már igencsak a vita vége, több nap után.

"az elejétől értettem, hogy támogatod A-t" írásban a fentieknél ez számomra nem jött át, de én tudomásul veszem, hogy az én hibám, nem értettem.

De én nem akarom folytatni, vannak viták ahol nem tudja egymást meggyőzni a két fél, ennyi. Szerinted elejétől érted, szerintem meg nem ezt írod, valószínűleg ez nem változtatható vélemény, le van ülepedve. Ellenben az egyszavas módszerrel pontosabban értettük meg egymást (legalábbis én), ebből úgy gondolom, fogjuk mindig rövidre.

Most is :)
tokos. 2011. 06. 08. 20:57
Előzmény: #364  Törölt felhasználó
#384
"5. Szerinted a pénzcentrum.hu újságcikkben megadott KSH forrás, és adatok nem felelnek meg a valóságnak? Igen vagy nem? "

A közszféra bércsökkenéséről, rákerestem, és olyasmi volt, amit gyanítottam:

A közalkalmazottak (valószínűleg a közelgő választások miatt) kaptak 2 x 49000 Ft keresetkiegészítést az elvett 13. havi helyett. Ez okozza a jelentős nettó csökkenést, nem az adóváltozás.

Persze a közalkalmazottnak mindegy, miért bukta ezt a pénzt, de valszeg nem azért vették el a 13. havit, mert túl sokáig akartak kiegészítőket adogatni helyette...

link
tokos. 2011. 06. 08. 20:35
Előzmény: #381  Törölt felhasználó
#383
Csak a pontosság kedvéért, ha A az, amire gondolok, az elejétől értettem, hogy támogatod A-t, csak nem x ill. y feltételekkel.

A legényegesebb kümönbség az volt, hogy én pedig azokkal is. Furcsállom, hogy még mindig nem ülepedett le benned ez a dolog.
tokos. 2011. 06. 08. 20:30
Előzmény: #381  Törölt felhasználó
#382
Ez nem így volt, de ezt hottem túllendültünk rajta. Sajnálom, hogy még mindig nem érted, hogy miket írtam.
Törölt felhasználó 2011. 06. 08. 20:16
Előzmény: #380  Törölt felhasználó
#381
Ez egy dolog, nekem nagyobb problémám, hogy a vita az általában úgy zajlik, hogy tokos: legyen A, mert x, illetve y szól mellette.
Ha erre valaki azt mondja, hogy rendben, legyen A, de ez így egyoldalú, vegyük figyelembe, hogy van még k és l érv is.
Erre tokos, tehát te nem támogatod A-t.
Ha esetleg politikai felhangja is van, akkor mivel nem támogatod A-t, ezért B-t támogatod, tehát szoci vagy :)

Topik gazda

jumbo2
4 4 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek