Most értem haza és beleolvasva az elemzésbe két csúsztatást vettem észre rögtön:
-az első csúsztaás, hogy az szerző 10 milliárd Ft kötvénykicsocsátással számol, annak ellenére, hogy az RFV Nyrt vezetése első "körben" 1,5-2 milliárd Ft kötvénykibocsátást kíván elindítani.
-második csúsztatás: a 2010. üzleti év első féléves eredményeit veszik alapul - EBITDA 781 millió Ft , netto eredmény 482 millió Ft, pedig a társaság vezetése 2010 máj. 07.-én kiadott egy eredmény előrejelzést. A kiadott eredmény előrejelzésben a 2010 üzleti év második féléves adatai: EBITDA 1,461 milliárd Ft, netto eredmény 854 millió Ft.
Megjegyzendő: nem lehet tudni az eredmény előrejelzés elkészítésekor a társaság vezetősége milyen üzleteket vett figyelembe. (Pl. fejér megye ill. gyergyószentmiklós második fázis, Zilah, Marosvásárhely) Meglepne, ha mindegyik verziót bele kalkulálták volna.....
Esetlegesen, az elemzés szerzője a 1,5-2 milliárd Ft kötvénykibocsátással számolna és az eredmény előrejelzésben szereplő számokkal kalkulálva - amely közelebb van a valósághoz - bizonyára más eredmények jöhettek volna ki... De lehet, hogy a szerző is vásárolni szeretne.... (Ugye "besz" .....)
Kösz, felvettem őket. Valamikor használtam régebbi adatok importálására grafikonkészítéshez a portfolio.hu-t, de már egy ideje csak a BET honlapján nézem, meg persze a BUX tagokat a stock.cflinux.hu-n, ahová jó esetben az RFV is bekerül, ahogy BUX tag lesz.
RFV 2009
Az alját nem látom egyenlőre, de én vettem az elmúlt napokban.
2010 előtt és 10000 alatt nem áll szándékomban megvállni tőle.
Ha csak.....