zotyó

Regisztráció:
2005-07-06 10:40
Hozzászólások száma:
1 145
Utolsó hozzászólás:
2017-08-19 21:14
Pontok:
Tapasztalati: 4
Aktivitási: 4
Népszerűségi: 1

utolsó 20 hozzászólása

Dátum
2017-08-19 21:14:27
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2267
"Ez egy virtuális értéktelen valami..." Ezt nem tudom szó nélkül hagyni. Szerintem a bitcoin és társai annyit fognak érni, amennyi a használati értékük lesz. A befektetők ezt próbálják beárazni, úgy tűnik, hogy nem tekintik értéktelennek. Ha utánaolvasol akár ebben a topikban, megértheted, hogy miért. Üdv:
2017-08-18 22:31:11
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2263
"Mit mondott Charlie Lee a Litecoinról?" link Üdv:
2017-08-12 09:40:54
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2233
" ettől függetlenül továbbra is fenntartom azt, hogy a sztori teljes összeomlással fog végződni" Megírnád, hogy mikorra várod a teljes összeomlást? Egyáltalán nem mindegy, hogy 1 hónap, 5 év, vagy 50 év múlva fog bekövetkezni. Üdv:
2017-08-11 21:09:56
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2226
Debreczeni Barnabás: 3+1 ok, amiért nem adom el a Bitcoin Cash-emet link Üdv:
2017-08-11 21:08:24
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2225
Debreczeni Barnabás: 3+1 ok, amiért nem adom el a Bitcoin Cash-emetlink
2017-08-07 22:15:57
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2215
Más vélemények is elhangzottak már, íme: link Üdv:
2017-07-20 22:58:38
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2191
Tudtuk, hogy izgalmas napok elé nézünk. Ma estére a BIP91 elfogadottsága közelít a küszöbértékhez, aminek röviden az a jelentősége, hogy ezáltal aktiválódni fog a SegWit. link A SegWit haszna óriási (!), hiszen segítségével a Bitcoin blokklánca alkalmas lesz a Lighting Network alkalmazására. Ez utóbbinak (LN) köszönhetően több nagyságrenddel fog nőni a Bitcoin hálózatának kapacitása, lehetővé téve a mikrofizetéseket is. (Ha valamit rosszul értelmezek, nyugodtan javítsatok ki!) Ez idáig a rendkívül jó hír. Bizonytalanságra az ad okot, hogy augusztus elsején a tervek szerint ketté fog válni a blokklánc (hard fork), mivel elindul a Bitcoin Cash. Hogy ez valóban elindul-e, és milyen sikerrel, ez kérdéses. link Üdv:
2017-07-19 14:24:20
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2190
Szia! A linkre kattintva nekem nem töltődik be az oldal. Fél szemmel követem az új fejlesztéseket is, de én még mindig a bitcoint preferálom, bár nyugtalanít a közelgő hard fork. Üdv:
2017-07-15 09:51:45
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2187
Miközben tart a méretezési vita és emiatt esik az árfolyam, újabb mérföldkőhöz érkeztünk az infrastruktúra tekintetében: "Falcon Private Bank svájci pénzintézet elsőként a világon lehetővé teszi az ügyfelei részére, hogy a szokásos bank termékek mellett most már bitcoint is felvehetik a portfóliójukba közvetlenül a bankon keresztül." link Üdv:
2017-07-14 11:57:03
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2185
Nagy a bizonytalanság, és ezt egy befektető sem szereti. Abban az esetben, ha jól alakulnának a dolgok és megszűnne a bizonytalanság, akkor viszont jókora emelkedésre lehetne számítani. Üdv:
2017-07-14 10:04:37
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2182
Összefoglaló cikk a Bitcoin körüli "polgárháborúról": link Üdv:
2017-07-13 22:22:03
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2180
"A befektetések világában egy tökéletesen új, az eddigiektől teljesen függetlenül létező, és más jellemzőkkel bíró eszközosztály van születőben. Összefoglaló néven kriptoeszközöknek hívjuk ezeket." Bitcoinról, Ethereumról érthetően: link Üdv:
2017-07-09 15:34:51
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2177
Szakad vagy nem szakad? Mit gondoltok az alábbi írásról: link Üdv:
2017-07-04 23:05:01
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2174
"A milliárdos befektető legenda Michael Novogratz szerint a kriptovaluták piaca 2022-re ötbillió dollárt fog érni." ... „A Bitcoin, ahhoz, hogy az elsődleges vagyonfelhalmozási eszköz legyen, csak egyetlen dolgot kell tudjon…túlélni.” (Naval Ravikant) link Üdv:
2017-07-03 20:33:53
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2173
A Goldman Sachs elemzője 3,915 USD-s árfolyamot prognosztizál: link Üdv:
2017-06-22 22:42:41
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2155
Elnézést, én ezt a mai cikket is bemásolom, hogy akik később fognak visszaolvasni, azok is elolvashassák ingyen. "Miért őrül meg a világ a Bitcoin mögötti rejtélyes technológiáért? Tuan Anh Trinh, Szegő Dániel2017. június 22. 14:15 Napjaink talán egyik legizgalmasabb technológiája a blockchain, vagy röviden magyarra fordítva blokklánc. A következő cikkekben összefoglaljuk mind a technikai mind pedig üzleti oldalról a témát és bemutatjuk miért lesz a következő évtizedek egyik legmeghatározóbb eleme. Első cikkünkben röviden összefoglaljuk a működését és a fő motivációkat miért éppen most kell a témával foglalkozni.


Hogyan működik? - A blokklánc rövid technológiai összefoglalása
Annak ellenére, hogy nagyszámú különböző blokklánc létezik, ezek technikai értelemben nem feltétlen különböznek nagyon egymástól. Négy fontos közös tulajdonsága van minden egyes protokollnak.

1. Peer to Peer hálózat: A blokklánc protokollok kliens - szerver kommunikáció helyett Peer 2 Peer (vagy röviden P2P) hálózatokon alapulnak. Ez gyakorlatilag egy decentralizált és elosztott rendszer. Egy P2P hálózatban nagy számú, egymástól független, redundáns csomópont létezik amelyek valamilyen értelemben vett számítási szolgáltatásokat végeznek. A csomópontok több másik csomóponttal vannak kapcsolatban (peer) melyekkel megosztják a feldolgozott információt. Ilyen értelemben a hálózat felépítése teljesen “ad-hoc". Számítási szolgáltatások közé tartozik többek között az új tranzakciók validálása, a tranzakciós adatbázis tárolása és a hálózati kommunikáció.

2. Ledger - decentralizált tranzakciós főkönyv: Központi eleme a blokklánc protokollnak a decentralizált “főkönyv", gyakorlatilag egy elosztott adatbázis amelyben az érvényes tranzakciókat tároljuk. A tranzakciók blokkokba szerveződnek és az egyes blockkok egymással egy nehezen hamísítható programozási struktúrán, úgynevezett hash-pointeren keresztül vannak egymáshoz kapcsolva. A tranzakciós adatbázis minden egyes P2P csomópontban redundáns módon letárolásra kerül. A legtöbb megvalósításban az adatbázis “nem törölhető", másképp fogalmazva, ha egy érvényes tranzakció egyszer felvételre kerül az adatbázisba, akkor ott is marad.

3. Kriptográfia: Fontos tulajdonsága a blokklánc protokolloknak a kriptográfia elemek intenzív használata. Egyrészt a kliens és a blokklánc közötti kommunikáció a nyilvános kulcsú kriptográfián alapul. Például a Bitcoin blokkláncban egy adott mennyiségű pénzt csak úgy lehet elkölteni, ha az ember explicit módon egy titkos kulccsal aláír egy tranzakciót. Másrészről a decentralizált főkönyv egyes blokkjai közötti hash-pointerek biztosítják, hogy egy már meglévő és érvényesített tranzakciót vagy blokkot ne, vagy pedig csak nagyon nehezen lehessen meghamísítani.

4. Konszenzus algoritmus: Ha egy kliens egy új tranzakciót szeretne végrehajtani, akkor a tranzakció érvényességéhez valamilyen értelemben véve a P2P hálózat nagy részének egyet kell értenie. Ez az úgynevezett konszenzus algoritmus. A legegyszerűbb esetben ez egy egyszerű szavazás, például ha a csomópontok 80% egyetért abban, hogy egy adott tranzakció érvényes akkor tranzakció felvételre kerül a tranzakciós főkönyvbe (Ripple protokoll). Más jellegű algoritmusok komplex, a csomópontok versenyzésén vagy együtt működésén alapuló megoldásokat használnak, mint pl Proof of Work vagy Proof of Stake. Proof of Work esetében az egyes csomópontok egy számítástechnikailag nehéz problémán keresztül versenyeznek a tranzakciók érvénysítéséért, Proof of Stake pedig “pénzbeli" motivációval biztosítja, hogy csak érvényes tranzakciók kerüljenek be a tranzakciós adatbázisba.

A főbb blokklánc rendszereket érdemes még két dimenzió mentén megkülönböztetni (harmadik ábra). Alkalmazás specifikus rendszerek mint például a Bitcoin vagy a Ripple egyetlen szolgáltatást képesek nyújtani, tipikusan elektronikus pénz transzfert, míg általános keretrendszerek, mint például az Ethereum vagy a Hyperledger, programozási keretrendszert nyújtanak különböző blokklánc alkalmazások megvalósítására. A protokoll és a tranzakciós főkönyv nyilvánossága és elérhetősége szintén egy fontos tulajdonság. Nyilvános rendszereknél mint a Bitcoin a teljes tranzakciós adatbázis a világon mindenki számára olvasható, ráadásul bárki letölthet és saját maga futtathat egy csomópontot. Konzorcium és privát megoldásoknál mind a tranzakciós adatbázishoz való hozzáférés, mind csomópont futtatási jog erősen korlátozott.

Miért most? - Üzleti és piaci megfontolások
Az első mozgató alkalmazások. Különös érdeklődést tapasztalunk olyan területeken, mint a globális kifizetések, a kereskedelemfinanszírozás, az automatizált megfelelés és a kereskedelem utáni feldolgozás. A hatékonyságnövekedésből eredő potenciális megtakarítások (becslések szerint 80 és 110 milliárd dollár között drámai nyereményeket várhatunk a globális piacon).

Üzleti hálózatok és konzorciumok
Úgy gondoljuk, hogy a "végső játék" a blokkhálózathoz lesz a nagyszabású, nyitott, decentralizált üzleti platformok gerince. Ennek az útnak az első lépése a vállalatok számára, hogy blokk-alapú üzleti hálózatokká és konzorciumokká szerveződjenek. Nemcsak olyan technológiai központú konzorciumokra gondolunk, mint az R3 vagy a Hyperledger, hanem a tényleges felhasználási esetekre. A Ripple például blokk-alapú közvetlen elszámolási hálózatot épített fel mintegy 30 bankkal. A közelmúltban hét bank csatlakozott a "Digitális Kereskedelmi Lánc" létrehozásához, amely egy blokkhajtású, határokon átnyúló kereskedelemfinanszírozási platformot épített Európában a kis- és középvállalkozások számára. Mások profitálni tudnak azzal, hogyan működnek ilyen korai hálózatok és konzorciumok.

Technológiai konvergencia
A blokklánc természetesen csak egy része ennek a képnek. A jövő üzleti platformjait számos kulcsfontosságú technológia konvergenciájával látja el: a nagy adatoktól és a gépi tanulástól a robotikai folyamatautomatizálásig. Az eredmény az iparágak közötti vonalak elmosódása lesz.

Decentralizált üzleti modellek
Az új, decentralizált üzleti platformok új, decentralizált üzleti modelleket jelentenek. Míg már régóta beszélünk az üzleti modell megzavarásáról, most kezdjük látni. A Storj például megépítette a világ legnagyobb decentralizált digitális tárolóplatformját a blokkhálózaton. A Lykke globális, decentralizált pénzügyi piacot épít. A Chronobank ugyanezt teszi a tehetség felvételével. Bárki, aki új modelleket keres a vállalkozásához, tisztában kell lennie az úttörők által alkalmazott megközelítésekkel.

Fordulópont
A siker gyakran az időzítés kérdése, és ebben a térben nem lesz más. Mikor számíthatunk nagy áttörésekre? Az új technológia csúcspontja általában akkor jelentkezik, amikor megközelíti a piac 15% -át.

Blokklánc ökoszisztéma
Végül a blokklánc áttörésének egyik fő motorja a sikeres együttműködés lesz a blokklánc ökoszisztémán belül. Itt állnak a technológiai központú konzorciumok, mint például az R3, a Enterprise Ethereum Alliance vagy a Hyperledger, valamint az iparági specifikus konzorciumok, egyesületek, szabályozók és még a központi bankok is. A vállalatoknak tisztában kell lenniük és aktívan kell kezelniük ökoszisztémát.

Összefoglalva a blokklánc egy nagy megbízhatóságú, masszívan elosztott és nehezen meghackelhető számítástechnikai protokoll, mely számos helyen felhasználható, kezdve a különböző pénzügyi és biztosítási alkalmazásoktól a smart energia rendszereken keresztül a logisztikai és szállítmányozási felhasználásokig.

Névjegy Szegő Dániel, független blockchain tanácsadó, elvégezte a Certified Bitcoin Professional, MIT Fintech, MIT Cybersecurity képzéseket, pillanatnyilag a Microsoft Azure Blockchain as a Service témakörrel kapcsolatban dolgozik projekteken Frankfurtban.
Dr. Tuan Anh Trinh, a Corvinus egyetemi docense, a Corvinus Fintech Center vezetője, 2006 óta az MTA köztestületi tagja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem doktora." link Üdv:
2017-06-22 22:38:58
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2154
Hát igen, bármi lehet. Én azért bízom benne, hogy nem szakad ketté a lánc, ez talán senkinek sem érné meg. Üdv:
2017-06-22 15:11:29
mutat
Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert? #2146
Értem. Ugyanakkor a SegWit2x támogatottsága elsöprő erejűnek néz ki, néhány nap alatt 89,6 %-ra emelkedett: link Üdv:
2017-06-22 09:18:07
mutat
SYNERGON #29466
Ipari park értékesítése: link Üdv:

friss hírek

AZ OLDAL TETEJÉRE