ha itt marad a környéken az árfolyam, azaz nem lesz érdemi long profit rajta, akkor jó GYJ esetén nem lesz mit realizálni, csak a kifeszített shortot lehet még növelni... ha GYJ-ig megindul felfelé long vétel miatt, az megint a short védést váltja ki, azaz növelni kell a shortot... kemény szitu... már nemigen van mozgástér, vmelyik oldalnak hamarosan kapitulálnia kell sztem...
Lezárni csak egy brutális beszakítással lehet, hogy a profit megmaradjon... a GYJ meg hát... eleve a WC gerjesztette a kiemelt felülteljesítési elvárás nyilatkozatokkal (talán nem kellett volna), szóval ez feltétlenül alapelvárás lett, továbbá nemcsak a forgalmat kell erősen növelni, hanem a működési eredményt is... aztán ugye most kéne látni az 1 mrd-os(!) ebitda-t, ami mérföldkő lenne... szóval óriásira dagadt az elvárás... nem tom mi lesz, de sztem nyugodtan mondhatjuk, hogy történelmi napok ezek...
nagyon kiváncsi leszek a jövő hétre. Ezt a shortállományt nem tudom hogy fogják e tartani a jelentésig, vagy esetleg addig megpróbálják a nagy részét lezárni. Elég nagy kockázat van benne, ha netán jót jelent a cég, és valaki shortban van.
Andreas Mark alapkezelő egy gusztustalan fószer... csökkenti a részesedést, majd az FT-nek(!) rinyál és fúrja a menedzsmentet... gyomrom felfordul a módszerétől... gondolom nem véletlenül használta az FT-t...
"mi az oka annak, hogy a jelenlegi árfolyamot sem zárásra, hanem újabb (drága) shortok nyitására használják?" sztem nem érted... ezt a gigantikus mennyiséget nem lehet pillanatok alatt zárni, ehhez egy végső kapituláció kell, mint ahogy a nagy könyvben is megíródott... ezen esésben tudnak a végső long eladók, stop kioldások révén zárni, hogy a profit realizálják. Ha ez nem jön össze, akkor "egymás ellen fordulnak", azaz up irány ami előbb utóbb short covering, majd -squeeze-ba torkollik...
Wirecard