Én távol állok a pénzügyektől (a tőzsde viszont a szivem csücske) tehát Surányi munkáját minősíteni nem tudom. Arra emlékszem, hogy az egyki oldal istenítette, a másik pártkatonaként pokolra kívánta. Ritkán mosolygott (mint Áder) :) komoly ember benyomását keltette. Csodálkoztam, hogy fiatal kora ellenére milyen komoly karriert ért el. DE ugye nem gondolod, hogy egy közembernek ennél többet kellene tudni róla? Nekem az persze mindig gyanús, ha valaki fiatalon kiugrót teljesít. (vagyis a középkorú "öregecskedő" hatalmasságokon rést tud vágni a tehetségével, vagy valamilyan módon azok befogadják. Jegybankelnökként azért azt éreztük a bőrünkön, hogy csodát nem művelt. Lehet, hogy ott nem is lehet. Tudjuk, hogy a pénzügyminiszterek nálunk nem töltenek ki egy ciklust. Leginkább bünbakok. A maga szempontjából tehát Surányi jól választott. Nyilván nem hülye. Veres meg marad, ha igaz. Most kezdhetném előről amit Surányiról írtam, hogy nem vagyok szakember, de hogy Veresről mit tudok.... tán nem is számít.. Ritkán ível át egy karrier kormányváltást... Valamit tudhat.... hogy nekünk ez hasznos-e? Hmm...
Vigyázat szélsőséges! (18)
Ha ennek csak a tizedét megcsinálják, akkor itt 7 millió hajléktalan lesz (és 3 millióval leszünk kevesebben)
Azt is hallottam hogy a nagy levegőszennyezettséget is orvosolni fogják...Szűkítik a bevezető utak kapacitását...Na erről megkérdeznék egy két embert, akik a Hüvösvölgyi úton cammognak be...vagy a 10-esen
Valamint belvárosi útadóra is számítunk ugye...(ez már egy héttel ezelőtti ötletük volt)
Nem a környezetbarát autókat kell támogatni vagy a tömegközlekedést fejleszteni, mert az drága...
Szép ez az ország...
A kiskoalíciós párt lemondott az oktatási tárcáról, de nem nyerünk semmit, mert Hillert állítják a helyére, aki ugyanúgy nem ért hozzá, de a nagy tőke érdekeinek megfelelően megadja majd az utolsó döfést az oktatási rendszernek...
Nekünk itt buta tömegre van szükségünk, mert azok irányíthatóak...
DE megmondták a megoldást, a tanárok elmehetnek multi céghez marketingesnek, ügynököknek (gondolom nem Megyóra gondoltak, hanem biztosítókra...), vagy bankokba adminisztrátornak, vagy asszsztensnek...
Hát igen...A tanárokat jelen politikusaink már gyerekkoruk óta utálják és most visszavágnak...
Sajnos a tanári szakma nagyrésze olyan amilyen...De pont azokat fogják ezeket a diplomát nem igénylő melókba belekényszeríteni a piacgazdaságba, akik a legrátermettebbek...Marad a rest of the rest
Cserébe megkapták az egészségügyet...Hát igen ott még sok privatizálandó ingatlan van...
Amúgy az orvosok 80%-a kint akarja folytatni a pályafutását (bár sztem nem csak az orvosok 80%-a, hanem mindenkinek a 80%-a...), de nem baj mert majd jól megadóztatjuk őket utólagos tandíjjal...
Ugye az fel se merül, hogy itt tartsuk őket, élhető körülmények között, mert akkor ezek a ge.ci magyerákok még megérik a nyugdíjkorhatárukat, és a végén még vissza kell nekik adni valamit...
Viszont örülhetünk, hogy a két nagy párt végre egyetért valamiben...A parlament csökkentése mindenképpen szükséges...Mert az költségcsökkentő...
Más szemszögből nézve, ahogy Drábik ezt már megírta Uzsoracivilizáció című könyvében: hosszú távon a nagytőkének arra van szüksége, hogy a parlamentek a lehető legkisebb méretűek legyenek, hiszen a kontrollt akkor lehet a leghatékonyabban gyakorolni...Mármint nem az állami kontrollt, hanem a nagy tőke kontrollját...
Viszont gyurci bácsi mondott érdekes dolgokat is...Szegény képviselőknek már csak számla ellenében fogják kifizetni a lakhatási támogatásokat...Hmmm ez aztán komoly...Az APEH miért nem csúszott rá eddig a témára? És milyen kontroll az, hogy csak "bemondásra" kifizetnek X százezer forintot szegény Bp környéki képviselőknek, akiknek amúgy is van Bp-i villájuk...Vagy ha nem nekik van, akkor a feleségüknek, szeretőjüknek, gyermeküknek...
Persze számlát sem túl nehéz beszerezni, csak mégis olyan macera, meg ciki....