Topiknyitó: Zoltanovitsch 2025. 05. 11. 09:54

USA részvények vitasarok  

Üdvözlet Tisztelt Fórumtársak!
Ebben a fórumban az USA részvénypiacára fókuszálunk és mindenre ami ezt befolyásolja. (Természetesen időnként más témák is beleférnek).
Örömmel várjuk minden ötleted, gondolatod, (különösen: részletes indokolással, pl. mely részvényt miért szemelted ki, mi a terved vele, milyen hozamokra, ívekre számítasz, milyen időtávon, miben mekkora arányú kitettséget vállalsz, hogyan súlyozol? Stb.).
Nem baj ha a vélemények különböznek (hiszen ezért is vagyunk itt). Ameddig a véleményünket kulturált módon tesszük közzé, azzal csak emeljük a fórum színvonalát. (Azzal sincsen semmi baj ha valakit pl. épp likvidáltak a pozíciójából, bitang X.A.R. napja van és nem túl békés lélekkel meséli el min ment keresztül, míg azzal másokat nem sért, hiszen ebből is tanulhatunk s néha jólesik kiadni. Tartós zaklatás, durva személyeskedés, trollkodás esetén, kis türelmi idő után a fórumon kívüli jóval tágasabb tér várja majd azt aki netán...). :)
Ui: a fórum Trump vámháborújának időszakában nyílik, így a jelenben különösen aktuális. (A jövőben pedig örök és jelentős mértékű meghatározója marad a világ részvénypiacainak, valószínűleg az épp jelenleg is folyó -minden bizonnyal átmeneti- bizalomvesztés ellenére is).
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Scubi hétfő, 20:37
Előzmény: #898  raus
1,5 vigye át ma
Scubi hétfő, 20:31
Előzmény: #898  raus
6-12 közé bárhova.
raus hétfő, 20:25
Előzmény: #897  Scubi
Kinti haver phyl Ben azt mondha ha felmenne ma 1,7-1,9 utána mehet holnap tovább ha nem akkor necces 
Szerinted?
Scubi hétfő, 20:05
BYND
MrSomm hétfő, 19:57
Előzmény: #895  buythedip
Hogyan veszed a reszvenyeket? Van valami bevalt technika? Atlagolas, vagy egyben az egeszet piaci aron, vagy kiszamolsz egy szintet es oda beallsz vetelre? Sulyozod a reszvenyeket, vagy ugyanannyit veszel mindegyikbol? Van valami mas kockazatkezelesi modszered? Stoploss, vagy hasonlo?

En 2 portfoliot tartok, az egyik osztalek alapu, nagyon hosszu tavra 10+ ev. Ott azt probalom kovetni, hogy amennyiben megtetszik egy ceg, vegig elemzem, megnezem a chartot es par nap mulva ismet eloveszem. Ha meg mindig tetszik veszek 1 egyseget. Ha beszakad jelentosen (20-30%), akkor veszek ismet 1 egyseget, hiszen teljesen biztos vagyok benne, hogy csodbe nem fog menni, mert nagyon sokszor vegig gondoltam, mielott eloszor megvettem. Ha olyan dolog tortenik, mint mondjuk LLY eseten amikor beszakadt es nem volt mogotte ertekelesi problema, akkor belevettem meg 2 egyseget. Az NVO-ba mar megvan a 2 egysegnyi es a terveim szerint a 3 csak nagyon kulonleges esetben mehet. De nem sok hianyzott a napokban, hogy rakjak hozza meg egy egysegnyit, amikor beszakadt. Az ARE-ba is higitottam, 1 egyseget.  Es meg vagyok gyozodve rola, hogy adott pillanatban eleg eros a ceg, hogy egy nagyobb valsagot is tuleljen. Neha azert beleolvasok a hirekbe, de nem kovetem ezeket naponta.

A masikba is hosszab idotavra tervezek, viszont ide azok kerulnek, akik nagyobb novekedesi potenciallal vannak. De a kockazat is nagyobb. Ezeket mar majdnem napi szinten kovetem. Itt vannak a banyaszaim(foleg arany es ezust), akiknek a legtobbszor az arany/ezust arfolyalyam befolyasol. Igy ott inkabb azt kovetem naponta. Itt maximalizalva vannak az egy reszvenybe fektetheto teljes toke 2%. A teljes szektor pedig nem szeretnem, ha 10-15%-nal tobb lenne. Kiveve, ha kinovi magat. Ugyanigy a kritikus asvanyos cegek.
Nekem ez a fo kockazatkezelesi modszerem, mivel egy reszvenyben relativ keves a toke, igy a ceges kockazatok minimalisak. Nem mondom, hogy nem faj, ha egy ceg csodbe megy, de nekem nem kell felhokarcolot keresni, hogy ki tudjak ugrani. Nem mondom, hogy ezek annyira kobe vesett szabalyok, amiket nem fogok atlepni, mert lehet, ha olyan lehetoseget latok, mondjuk egy tozsdekrach idejen, akkor 5-8, akar 10% is belemehet egy cegbe, de annak vmi bombabiztosnak kell lennie es nagyon nagyon olcsonak.
buythedip hétfő, 17:02
Előzmény: #894  buythedip
A jó risk management fontos lenne, a legnagyobb mínuszom ugyanis nagyobb (OMI), mint a legnagyobb pluszom (VALE) dollárban.
buythedip hétfő, 16:57
Én is csinálok update-t:
UNH (+13%)
ALB (+61%)
VALE (+43%)
KHC (-10%)
SNAP (3,16%)
VF (+21%)
CNC (+36%)
BMNR (-25%)
GOOS (+13%)
DEO (-15%)
RIVN (+63%)
BAX (-17,6%)
BULL (-26%)
OMI (-63%)
WEN (-5,29%)
Vannak még kisebbek, mint Sarepta, DM, de ezek $1000 alattiak.
A százalék az általam elért teljesítmény, nem a november havi.
A sorrend a pozícióméret sorrendje.
buythedip hétfő, 14:28
Kriptók kezdenek rosszul kinézni, ami jól jel is lehet :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 23:36
Előzmény: #889  Bob
REGN: Nekem is figyelőn volt.. . de ez is "nagy elment lehetőség " szorijaim egyike (UNH, NVO mellett) a 480 as reccset vigimoziztam vétel nélkül én barom!!! :D Azóta fenn a mennyországban! Egyik best of kihagyott lehetőségem! :D 
Vertex: Ez meg mintha lépegetne lefelé...? 2024 óta... kövi lépés lefelé 350? (Csökkenő tetők aljak) így most 350 felett nem vétel... P/E nekem még sok. funda nélkül tévedés jogával. :) a 300 as és 200 as szintekről nem is álmodom... :D De figyelem én is! ;) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 23:29
Előzmény: #888  Bob
Szép Lista Bob Kolléga! :) 
További sok nyerőt ezekben! IS! 
Én továbbra is figyelőn: 
Nike 60 alatt bátorodom
Deck Lulu itt bizonytalan vagyok még de jobb P/E-k de kisebbek. Ha lesz jan ban v bármikor egy újabb fals para lehet hogy megpróbálom... de nem v rá méreg! :D 
Piások Deo, STZ -t továbbra is lesem de még most is foche-ok a nem iszunk trendektől. Lehet ezeknél azért már alj közelben lehetünk? Őszintén nem tudom...
Merck! Nem terveztem adni de akkorát ment h én is épp az adáson gondolkozom 110 alatt még nemigen adnám -de azért ha para van lehet kis hozammal beszórom, Vagy kövi szint X oldal szerint 118. Ha könnyen megy odáig korr nélkül akkor lehet bepróbálom életem első paraszt shortját. :D Tuti sikertelen lesz! :D 
RSI napos majdnem 80 most. 
NVO Ha 45 alá megy zsák! Akár nagy tételben (csak Ha nincs nagy fundás reccs!!! Jogos fundás reccs -esés esetén figyelés és új szintek keresése, új célárak figyelése )
AI tech szekit még most sem ismerem... 
Googl jó lehet Buffett vett
Meta tán ..csak mert sokat jött le de még nem mélyedtem el ebben sem. 
NVDA is Ha erős korr jönne ezekben !!!
UNH eltávolodtam tőle ő meg tőlem :D Mint egy xar házasság! :D  Ha jól bemerül jóval 300 alá (Ehhez megint egy kemény tragédia kellene sztem mint amik idén voltak) szvsz. :) 
Wendy's elég meredek nekem de PE jó de fenntertható? Elemzők paráznak sok a hold. Brut rossz PEG!!! Így én itt még nem piszka. 
Csoki Mondelezt is figyelem még most 55 támassza rövid távon. Ajánlás jó.. nem rakétának venném ha venném. kb Koka kóla helyett. :)  Csárt még lefelé vízesés (Ez a dead cat bounce sorozatban)? kövi 50 lehet. lesz ez 40 is??? 
USA bankokat lesi tart valaki?
Távközlés telekom szektort? (ezek (Tel-komm) lehet egymást ölik meg...??? mind lefelé utóbbi időben) 
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch vasárnap, 12:56
https://invst.ly/1dlxpr
Union Pacific Corp.
Nagy záródó 3 szögek? Hogyan tovább? Sztem csak erős lefelé kitörés esetén lehet érdekes (számomra). 
Csak az egyik nagy befektető vett és Bence Balázs is érdekesnek tartja. :) 
Bob vasárnap, 12:35
Figyelő lista: 
LULu vagy Deckers
Pfizer 
Wendys
Vertex vagy regeneron(de ez a vonat már ekindult nélkülem)
Bob vasárnap, 12:03
Hónap vége, jön a szokásos összefoglaló.
Intel:: +2% (+72%) lassan dobom, mert szerintem tegnap beárazták az almás együttműködést
Adobe : -6% (-8%) szerintem beleveszek és javítok a beszállón kicsit. Hiszek benne!
Diageo: -1% (-5%) ugyan az mint az adobe
Merck: +22% (+27%): 115-120 között kiszálló
Meta hóközben bevettem(+4,7%) kiváló beszálló lehetőség volt, igazolódni látszik
Unh:  -3,5% (+8%): long 
RedCat: hóközben bevettem(-23%) az összeomlás előtt 1 nappal szálltam be, tudtam hogy kockázatos még sem állítottam be a szokásos -5% stop loss-t. Hülye voltam. Most kivárok.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 28. 23:16
Előzmény: #886  buythedip
Amikor 37 re lapot húzol.... 
Lestem én is MIVA??? :D 
Apple chip partnerség? 
Grat annak akinek van!!! :) 
buythedip 2025. 11. 28. 21:07
Előzmény: #885  Zoltanovitsch
INTC ma 10%
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch 2025. 11. 27. 10:43
Előzmény: #884  riskmanagementisnice
Nice! :D
Szép kör volt az Intelben! Grat! :)))
(Én nem mertem) Tech szektorhoz hülye vagyok ..de Ha lesz erős korr ...lufiból (ha van) levegő kiengedés akkor lesz időm kitanulni a tech szektort. 
Googl tényleg jónak tűnik. Buffett abba vett bele ;) 
Metára néha ránézek mert azt ütöttél tán a legjobban utóbbi hetekben... de majd funda is lesem ha érdemes. :) 
riskmanagementisnice 2025. 11. 27. 10:28
Tegnap eladtam az összes Intelem 37-en, így 38.5-es átlaggal szálltam ki, a beszálló átlag 21.6 volt.
USA részvényem ebben a pillanatban már csak Google van. 
A Google-t még tartom, mert úgy látszik, hogy az AI verseny legnagyobb nyertese lesz (augusztusban 200 alatt írtam ide, hogy veszem és venni érdemes) és most már a chip vonalon is megjelent (Meta pár napja vett tőle TPU chipeket), de közben nagyon érik egy komolyabb tech-AI korrekció, 20-30% simán lehet most ebben lefelé. Viszont 200 alatti átlaggal azért most jobban érzem magam itt is.
raus 2025. 11. 26. 20:21
Quantum mi qva anyjuk van? Már estek 50-70% de vissza nulla csak totyognak
Pedig azok a jövök 
bandimester69 2025. 11. 26. 16:39
Előzmény: #880  buythedip
Szerintem az USA gazdaság egyik meghatározó szereplője,gyakorlatilag a 2 szereplős repülőpiacon kihagyhatatlan. Ez mellett a hadiipari megrendelések is sokat számítanak, Trump üzletemberi logikájában elvárja,hogy USA termékeket vásároljanak más általa nyújtott dolgokért cserébe.Vettem, szerintem jó lesz ez.
buythedip 2025. 11. 26. 16:24
LULU simán az 50MA felett van.

Topik gazda

aktív fórumozók

friss hírek További hírek