Mértékadó elemzők szerint, a válság hozza meg a hazai turizmus feljövetelét, mert a "zemberek" valószínűsíthetően még sokáig nem mernek külföldre menni nyaralni. Ez most a horvátok is így gondolják - nekik katasztrófa - ezért turista folyosót akarnak rezerválni a külföldieknek.
Ez valóban nagyon pesszimista gondolatmenet! Szerintem alsó hangon a dupláját éri, mert nem vetted figyelembe pl. a 2 milliárd vissza nem téritendőt, a következő 10 év inflációját, ami halmozottan 40 % biztos lesz. Szóval en min 600-700 Ft részvényértéket gondolom minimumnak.
Lehet optimistán is hozzáállni, de ha nem jön el a világvége (turizmus örök halála és a home office kizárólagossága), akkor talán a pesszimista forgatókönyvnél nincs lejjebb. 😊
+ volt arról szó hogy az MNB 50 milliárdra emeli a lehívható kötvényvásárlást aki a hitel minősítő besorolásának megfelel. Most vagy meglépik vagy halasztják. Nekem 9xx cégérték jött ki de azért nem akartam leírni mert felbeszélőnek tartanátok.
Jelenlegi ismereteink alapján írjon már valaki ennél pesszimistábbat! (Gondolom azért a 600 milliárdos Kisfaludy pályázatból is leesik még néhány milliárd Ft támogatás.)
Az én ultrakinzervatív számolásom a fundás árra: 148 millió eurós bruttó ingatlanvagyon konzervatívan 80%-át venném csak, hiszen válság van: 148*0.8=118.4 millió euró az 41.44 milliárd Ft Ebből levonnám a 20 milliárd kötvényt és 3.5% kamatát 10 évre az 20+7 milliárd Ft: 41.44- 27 = 14.44 milliárd Ft Ezt osztom a 47.371419 milió db részvénnyel: 14.44 milliárd / 47.371419 millió db =304.825 azaz 305 Ft-ot minimum ér a részvény! (Ja és 2019-ben kb. 90 Ft nyereséget termelt! Idén 45 Ft-ot várok nyereségre. 45/305 az 14.75%-os hozam!!! Ha ultrapesszimistán állok hozzá, akkor is 30 Ft éves nyereséget várok részvényenként: 30/305 az 9.83%-os hozam! Na ennek tudatában dobáljátok csak 252-re, vagy lejjebb! (Szerintem sikerült mindenkit alulmúlnom a pesszimizmusban!)
(UP)PENINN