18:01Állami pénz érkezett, ezért Tiborcz István is kiszállna az Appeninnből (Mfor)Alig egy hete szállt ki az Appeninn Nyrt.-ből Mészáros Lőrinc, most egy friss bejelentés szerint Tiborcz István is elhagyja a fedélzetet: eladná 29,30 százalékos tulajdonrészét a Bdpst Zrt. A miniszterelnök veje azt mondja, véletlenül sem a...
17:38Tiborcz István: Ezért kezdtem el ingatlanbefektetésekkel foglalkozni (Portfólió)Eladná az Appeninn Nyrt.-ben meglévő 29,30 százalékos tulajdonrészét a Bdpst Zrt. ingatlanfejlesztő és forgalmazó társaság. Miként azt az Appeninn Nyrt. is jelezte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, a Bdpst Zrt. a birtokában lévő részvénycs...
17:08Megválna Appeninn tulajdonrészétől a Bdpst (Portfólió)Az Appeninn bejelentette, hogy a Bdpst Zrt. arról tájékoztatta a céget, hogy a 29,3 százalék szavazati jogot megtestesítő részvényeit értékesíteni kívánja, melynek érdekében megkezdte a potenciális vevők megkeresését.
17:00Értékesítené Appeninn-részesedését a Bdpst (ProfitLine)Eladná az Appeninn Nyrt.-ben meglévő 29,30 százalékos tulajdonrészét a Bdpst Zrt. ingatlanfejlesztő és forgalmazó társaság. Miként azt az Appeninn Nyrt. is jelezte a Budapesti Értéktőzsde honlapján, a Bdpst Zrt. a birtokában lévő részvénycs...
Ebből nem nehéz arra következtetni,hogy kúrvára sok állami és EU-s pályázati pénzzel lesz kitömve a jövőben az Appeninn. Tíborcz a háttérben lehet bennmarad.(strómanok révén).
"Tiborcz István meggyőződése az is, hogy az Appeninn Nyrt. reputációjára árnyat vetettek az elsősorban a személye ellen irányuló, politikai indíttatású támadások; „és ezen sajnos sem a társaság önmagukért beszélő üzleti eredményei, sem a tőzsdei jelenlét, illetve az azzal járó transzparencia nem tompított, sőt. Az ilyen jellegű támadások nemcsak a társaságnak és a BDPST tulajdonában lévő részesedésnek, hanem valamennyi kisbefektetőnek is ártottak” – fűzi hozzá a BDPST Zrt. minősített többségi tulajdonosa."
Ez a LÉNYEG: „Ahogy korábban is jeleztem, nem kívánok olyan cégben tulajdonos lenni, amely állami és önkormányzati támogatások elnyeréséért indul. Az Appeninn Nyrt. most – két balatoni ingatlanfejlesztési projektjéhez – vissza nem térítendő állami támogatást nyert el a menedzsment döntése alapján beadott pályázatok útján, amely véleményem szerint összhangban van a társaság hosszútávú érdekeivel. A fenti vállalásom alapján azonban fel kívánom oldani az ellentmondást és meg kívánok válni a társaságban meglévő érdekeltségemtől” – ad betekintést a döntés mögöttes okaiba Tiborcz István.
Szerintem egyszerű a képlet...látják, hogy többet ér, de látják, hogy szarnak a papírra, de istennek nem akar megindulni...politikai kockázat...BDPST ha kiszáll és jön egy új nagy tulaj, akkor az emelkedő pályára állíthatja a céget...eltűnik a másik nehezék...Szerintem pozitív hír...persze érteni nem értem, hogy miért szerzett többséget, ha most meg eladja...gondolom jó olcsón jutott hozzá most meg részvényenként keresni akar 20 forintot aztán számolgatni lehet
(UP)PENINN