euró árfolyama jelentősen csökkenhet Donald Trump esetleges újraválasztása esetén - figyelmeztet a Goldman Sachs. A pénzintézet elemzői szerint akár 10 százalékos zuhanás is bekövetkezhet, ami az egységes európai fizetőeszköz dollárral szembeni paritás alá süllyedését eredményezné.
Hát érdekes, szerintem USA jobban túl van húzva, mint Európa… USA az örök long országa 2008 óta… nehéz volt olyan részvényt venni ott, ami ne szállt volna el… látszik is mennyire túlvett csomó részvény… egyszerű ott taktika, mindent megvesznek kirázzák a shortosokat.
Nálunk a fiam szeret pepecselni a tortákkal, édes és sós cuccok elkészítésével. A "rendesebb" ételeket általában én készítem, ha van rá időm, a hétvégi főzés, főleg a húsleves szokott az enyém lenni. Addig a feleségem mos, takarít, rendet rak, vagy kertészkedik, befogva a gyerkőcöket.
A szlovákiai Lidl-ben most volt 34 euró a magyar kacsamáj kilója. Szerencsére én nem annyira szeretem, így ment a fagyasztóládába valami ünnepre félretéve.
Pontosan ez az érdekes, hogy most mindenki meg van győződve, hogy már nem lesz összeomlás, mert úgyis beavatkoznak a központi bankok, manipulálva a piacot. Csak meddig mehet ez? , mert 2008-ban is csak művien fogták meg az esést, nem tisztult ki a piac és azóta is csak ez megy. Mindenki nyakig ül az adósságban és folyamatosan élénkíteni kell. Most éppen a kínaiak kezdik a manipulációt, korlátlanul szórva a pénzt a piacra. Azt láttuk, hogy japánban mit okozott az óriási adósság, főleg úgy, hogy ott az állampolgárok dobták össze a rá valót. Én nem vagyok közgazdász, de lehet Marxnak lesz igaza, a kapitalizmus következő lépcsőfoka a szocializmus illetve a kommunizmus. Majd a politika fogja meghatározni a piacot és nem a szabad piacgazdaság. Egyes ágazatok támogatva lesznek, ezzel leállítva a versenyt és a fejlődést. Aztán már az összes ágazatot támogatni kell, meg bevezetni az ötéves tervet, mert a konkurens harc ki lesz iktatva. Ehhez kell majd a pénz, amit a gazdagoktól kell elvenni, kiegyenlítve a vagyonokat. Én 18 évig a szociban éltem, láttam a különbséget. Akkor az állam átvállalta a felelősséget az állampolgároktól, felemelve a lustát és földbe döngölve az tenni akarót.
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA/Nacky