Nekem az jött le amúgy, hogy USA nem fogta volna fel az adatok súlyát :) Én hevesebb, negatívabb reakciót vártam a rossz CPI-től. Ezek eleve rontott előrejelzési adatok ősz óta, amikor meglépték az 50 p csökkentést, minden várakozáson rontottak… Ezek után már nem merek jósolni semmit :) Feszült lesz az év hátralévő része… ha esetleg kiderül USA recessziós jeleket mutat, akkor sem mennek tartós minuszba… eddig minden esést megvettek… Egyedül, ami veszélyt jelent nekik a BOJ kamatemelés, szerintem arra idén már nem kerül sor, bár a JPY nem szép pályán halad. Ha a töke tele lesz a Japánoknak, ők nem fognak félni belenyúlni…
“A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX a héten 74 264,68 ponton zárta, ami 852,93 pontos, 1,16%-os növekedést jelent a múlt péntekhez képest. Az összforgalom viszont csökkent 42 milliárd forintról 29,69 milliárd forintra, de a vezető részvények erősödtek. A hét elején a kedvezőtlen közel-keleti helyzet ellenére a tőzsdei hangulat kedvező volt, mivel a nemzetközi bizonytalanságok miatt visszatértek a befektetők a BÉT-re. A kereskedés a hét közepén gyengébben alakult, és a BUX a második felében vegyesen teljesített, pénteken pedig, a kedvező nemzetközi piaci környezet ellenére, kisebb csökkenést mutatott.”“Az előző hét legfontosabb eseménye volt, hogy a friss adatok szerint az Egyesült Államokban a szeptemberi infláció éves alapon 2,4%-kal nőtt, kissé meghaladva a várakozásokat (2,3%), miközben a maginfláció 3,3%-ra gyorsult. Emellett az új munkanélküli segélykérelmek száma is jelentősen nőtt, ami részben a hurrikánhatásnak tudható be. A gazdasági adatok alapján a kamatcsökkentési várakozások mérséklődtek, ésEGYRE INKÁBB ELKÉPZELHETŐ, HOGY A FED A KÖVETKEZŐ ÜLÉSÉN NEM FOG KAMATOT CSÖKKENTENI, HANEM INKÁBB SZÜNETELTETI A CIKLUST.” https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241014/sorjaznak-a-fontos-kozlesek-kemeny-napok-varnak-a-forintra-715981 Kimásoltam pár gondolatot a signiture tartalomból…
Jó reggelt! Crude Oil -1,15% (74,69) S&P futures: -0,07% Dow futures 0% NASDAQ futures:- 0,2% Ázsia: Nikkei 225: +0,57% Hang Seng: -0,41% (főleg a tech szektor kapta az ütést) JPY romlik, megy a zsozso USA dollár felé.. Ami rosszabb hír nekünk a Ft minden devizával szemben romlik…EUR 401,5; USD 367,5… Majd figyeljük szépen Frankfurt nyitását, szerintem az lesz a meghatározóbb :) A Toka club ajánlatában nagyon sok alulértékelt részvény található, nagyon sok iparágból. Értékes papírokat nem kiszórni, semmilyen pánik közepette :) Amikor más pánikol, mi akkor bővítünk nagyon!
Durvák lennénk ott, ülnék ott a pipámmal nézném az idiótákat, írnám a minősítéseket, kérném be a piackutatást, meg különböző marketing doksikat… te meg egy fröccs mellett adnád a lovat a bohócok alá XD Megkérdeznéd, hogy a tippmixhez jobban értenek… akkor inkább adjanak tippet a meccshez… Jobb lenne nekünk egy rádió műsor :) Vagy egy kerekasztal beszélgetős, meghívni komoly elemzőket és őket savazni… nekünk kell felfedezni a Béten a jó dolgokat… ezek leragadtak az OTP-nél és a Richternél… Economixen az a szalagcím XD nem kicsit sponzor szagú. Inkább beszélnének arról, miben is van igazi fejlődési potenciál.
ChatGPT A Toka Club a Portfolio.hu-n a fiatal befektetők és érdeklődők számára készült közösségi tér, amely célja, hogy információt, tudást és tapasztalatokat osszon meg a pénzügyi világban. A klub a tőzsdei kereskedés, a befektetések, valamint a pénzügyi trendek megértésére fókuszál.A Toka Club különböző eseményeket, webináriumokat és oktatóanyagokat kínál, amelyek segítenek a tagoknak a pénzügyi ismereteik bővítésében. Emellett közösségi fórumot biztosít, ahol a tagok megoszthatják tapasztalataikat és stratégiáikat.Ha konkrétabb információkra van szükséged a Toka Club működéséről, ajánlatos közvetlenül a Portfolio.hu weboldalát vagy a klub hivatalos kommunikációs csatornáit felkeresni.
Néztem múltkor… próbálja kalapozni a befektetőket. XD Mi fedezzük fel itt a Béten a tutit. Sajnos az ő cége nincs közte… :( Amikbe befektetett… elég volt 10-et megnyitni és már elsírtam magam, ha részvényes lennék…
Toka Club/Geri-inv/Labanc TA