Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 08. 01. 10:20

Szetember 1-től adóznunk kell!  

Gondolom sokan neten keresztül tőzsdéznek.Ez a költség vagy a telefonos megbízások kiadások, ezek leírhatók lesznek?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Knight Tyris 2006. 08. 15. 20:43
Előzmény: #43  Tibrincs
Oks, köszi az értékpapírszámlára nem sikerült ráfuttatni az agyam. :o) Így egyből tiszta lett a kép.
Tibrincs 2006. 08. 15. 17:44
Előzmény: #42  Knight Tyris
A NYESZ számla egy értékpapírszámla, amin a pénzedet be kell fektetni különben nem kamatozik. Épp ez a lényege, hogy te mondhatod meg miben legyen befektetve a pénzed nyugdíjig.
Knight Tyris 2006. 08. 15. 15:10
Előzmény: #41  Tibrincs
A NYESZ-en ugyanúgy kamat vagy kamatjellegű jövedelmed/nyereséged keletkezik, mint más számlán, csak elvileg a törvény ezt nem adóztatja. Ezért nem értem mit takar a kifogásolt mondat második fele.

Ötletek?
Tibrincs 2006. 08. 15. 13:47
Előzmény: #39  Knight Tyris
A nyugdíj-előtakarékossági számla tehát kamatadó-mentes"

NYESZ esetében bennt kell tartanod nyugdijig a pénzed, vagy min. 3 évet, hogy kamatadómentes legyen az ott szerzett nyereséged.

"azonban a tisztán forint megtakarítást tartalmazó számla adóköteles."

Ezt nem tudom hova rakni. A NYESZ pénzszámla nem kamatozik, tehát nem lehet rajta nyereséged, tehát nem fizetsz adót.
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 13:02
Előzmény: #36  Knight Tyris
Hát az cinkes . . . nálunk a cég könyvelője csinálja az adóbevallásom a céges fizetésem után. Mivel máshol nem dolgozom csak ott így a cég házon belül megcsinálja az adóbevallásom (ennek köszönhetően nem is értek és nem érdekelnek az ilyen dolgok).
No de nesze semmi fogd meg jól, akkor most a cégem könyvelőjét évente egyszer nyüstöljem, hogy csapja hozzá a tőzsdei kereskedés után levő hasznot-bukó összegét is?
Knight Tyris 2006. 08. 15. 13:02
Előzmény: #38  Knight Tyris
Egyébként most nekem is lenne egy kérdésem. :o)

"A nyugdíj-előtakarékossági számla tehát kamatadó-mentes, azonban a tisztán forint megtakarítást tartalmazó számla adóköteles."

Ezt ti hogy értelmezitek?
A mondat második felénél elakadtam, ez most a NYESZre is vonatkozik, vagy hogy értették ezt a tisztán forint megtakarítást tartalmazó számlat meg az adókötelezettséget?
Knight Tyris 2006. 08. 15. 12:57
Már megint csinálják a hülyeségeiket, meg sem hoztak egy törvényt, de már módosítják...

Még csak véletlenül se tudja megosztani az ember a kockázatát azzal, hogy több cégnél nyit NYESZ-t És ezekk között elosztva feialtatja a pénzét.

Érdemes figyelni: Csak egy számla marad kamatadó-mentes! 2006.08.15. kedd 10:00
Szeptember 1-jétől a nyugdíj-előtakarékossági számlák kiskapuja bezárul: több számlával rendelkező ügyfelek esetében csak egy számla lesz kamatadó-mentes, az, amelyiket az ügyfél kiválasztja.

A pénzügyi tárgyú törvények módosítása, az úgynevezett 'salátatörvény' a személyi jövedelemadózásról szóló törvényt olyan mértékben módosította, hogy annak hatása kihatott a nyeszről szóló jogszabályokra is -olvashatjuk a Világgazdaságban. Így tehát egy ügyfél csak egy kedvezményes számlával rendelkezhet, ezt pedig köteles bejelenteni, amely azután nyesz-r megjelölést fog kapni.

A pénzintézeteknek szeptember 1-je után 3 munkanap áll rendelkezésükre, hogy ügyfeleiket értesítsék. Az elemzők szerint azonban már most látható hiányosságokkal rendelkezik a nyeszre vonatkozó törvény. A nyugdíj-előtakarékossági számla tehát kamatadó-mentes, azonban a tisztán forint megtakarítást tartalmazó számla adóköteles.

A bankok szerint nem fogja hátrányosan érinteni a több számlával rendelkező számlatulajdonosokat, inkább a pénzintézetek lesznek nehéz helyzetben, hiszen nekik kell majd kideríteni az ügyfelektől, hogy rendelkeznek-e még további számlákkal, ha igen, melyiket szeretnék nyesz-r-ként megjelölni, így az ő költségeik fognak jelentős mértékben megugrani.
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 12:56
Igen, de ez már nem egyszer elhangzott itt. Lehet, hogy néha vissza kellene olvasni...
Knight Tyris 2006. 08. 15. 12:53
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Te mutatod ki az adóbevallásodban.
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 12:35
Előzmény: #22  Törölt felhasználó
S ezt az adót automatikusan levonja a broker cég, vagy hogy fizetődik az APEH felé?
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 00:24
ÉN KÉREK ELNÉZÉST
Törölt felhasználó 2006. 08. 15. 00:13
Előzmény: #31  Knight Tyris
nono! én már adóztam, hogy a devla törje ki űköt. akkor én majd szépen levonom az első adófizetéstől (vmikor febr.) elkönyvelt veszteségeket, mert nekem már akkor volt adó. (amcsi papírokra)
már csak egy jó jogász kő...
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 23:41
Előzmény: #29  Törölt felhasználó
de egyébként meg szolok elöre, hogy igy is ugy is adozzni fogol!
Knight Tyris 2006. 08. 14. 23:39
Miután akkor még nem adőztál, ezért értelemszerűen NEM!
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:41
az a fontos fiam hogy pénz pénz p...legyen
és a szerelem???
bolondságokat meg ne kérdezzél???
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:35
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
valaki meg tudná mondani, hogy mit jelent az, hogy: A nyereséggel azonban szembeállítható a veszteség. Az adózó döntése szerint az adóévet közvetlenül megelőző év, illetve az adóévet megelőző két év veszteségei állíthatók szembe az adott adóév nyereségével.
én ezt úgy értelmezem, hogy az ebben az évben összeszedett veszteségek (pl. május, júniusi zuhé alatt) szembeállíthatók a szept. 1. után keletkezett nyereséggel. vagy tévedek?
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:31
na a nyugdijasoknak már meg van a pénzük!!!
fasza!
mégha el is ixelték magukat!!!!
megint mi szivunk!!!
és akkor az év vicce!
befektetési alap adó nélkül!
ja, ha nem veszed ki akkor nem adozzol.:)))))))
a nyugdijasnak nem lesz kamatadó mert ugysincs
pénze!
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:20
Előzmény: #26  Törölt felhasználó
Én úgy tudom igen, már több helyről ezt hallottam, olvastam, meg végülis logikus is.
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:18
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
végre egy jó hír... biztos?
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:17
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
SZJA bevallásban kell elszámolni.
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 22:15
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
broki számol el...
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 21:52
Előzmény: #21  Törölt felhasználó
vicca,az bizony már adóköteles.
Én pedig azt kérdezném,hogy az adót nekünk kell e bevallani,vagy a brókercégek automatikusan levonják pozitizban történő eladásnál?
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 21:48
Előzmény: #20  Törölt felhasználó
Ferenc,szerintem,ha a nyereséged a tözsdén 100ft volt,ezután kéne adót fizetned,de veszteséged is volt 30ft,ezért a 100ft-os nyereségedből levonod a30ft-os veszteségedet,és akülönbözet,tehát 70ft után fogsz adót fizetni.én igy értelmeztem.De ez minden válalkozásnál igy működik csak érthetőbben van megfogalmazva.
Törölt felhasználó 2006. 08. 14. 21:43
és ha szept.1 után veszek bef.jegyet és mondjuk decemberben adom el?

Topik gazda

Katalin1
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek