Tilray. Canadai cannabis termesztő, forgalmazó vállalat.
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/
Nem tudjuk mi a jövő, csak az a háttérhatalom, ami a világot irányítja... Én hosszura nem merek most bent maradni semmiben, amint elérem a célom kiülök cahsbe max swingelek.... választások miatt is nagy volatilitás várható, irreális árfolyamon van sokminden....
Köszönöm a jó tanácsot. Annyiból nem vonnék párhuzamot a két cég között, hogy a vakcina ipar az egy sokkal kiszámíthatatlanabb terület, nagyobb kockázattal, adott esetben viszont nagyobb rallykkal, az EV pedig a jövő, ebben szerintem mindenki egyetért.
Én is pont így jártam. Kis profittal eladtam SRNE-t, PLUG-ot, Dxc-t, pedig ha tartom akár csak 2 hónappal tovább majdnem dupláztam volna. Most nem ugrálok össze vissza, hiszek a NIO ban, rengeteget olvasok utána és bízom benne, hogy 90-100$ árfolyamon lesz 6-8 hónapon belül. Ott eladom
El kell elöre döntened, mi a célod? Befektetés vagy spekuláció? Daytrade vagy swing vagy hosszú táv? Miután ezeket eldöntöd, csak azután vegyél bármit. És tarsd magad a célhoz! Amiket itt olvasol, azok többnyire szinte daytrader felfogások, mert itt a cél napi szinten profit elérése és maximalizálása.
Sziasztok, szakmai segítséget szeretnék kérni :) Sokat beszéltek arról ,hogy ne kedvelj meg egy részvényt ,realizálni kell a nyereséget stb... Március 31 -én 1000 db NIO volt a kezemben 2,71$ árfolyamon ,boldog voltam mikor pár napon belül 3,9$ adtam el, ugyanez volt a Teslánál mikor kedves Musk úr betörte a saját új kocsijának az ablakát ezáltal ingyen reklámot generálva a világnak, nos december 2 án, 10 db 335$ árfolyamon vettem Tesla részvényt amit szintén pár nap múlva 400$ on adtam el. Szóval látható ,hogy minimális befektetéssel és középtávú türelemmel 5-6 szorozni lehet a tőkét, viszont ez egyben elkeserítő is,hogy sok pénz vándorolt ki a zsebemből a türelmetlenség miatt. Szóval tudtok valamiféle jó tanáccsal szolgálni mert így visszanézve elkeserítő, hogy jó megérzéssel és némi türelmetlenséggel mennyi profittól tud elesni az ember.
A NIO nagyon jó, sztem egyelőre nem tévedsz ha tartod vagy veszed vagy csak kereskeded. Lehet triplázni fogsz vele, őszintén mondom nem sajnálom tőled. De ne szerelmesedj bele 1 részvénybe se annyira, hogy ne tudj szabadulni tőle és/vagy profitot realizálni. Sok mindenben téved a Bence Balázs a youtubeon amikor erről beszélt (pl. nem preferálta a NIO-t és az SHLL-t. Meg kell nézni hol tartottak a videó készítésekor ezek az árfolyamok és hol most :D), de abban nem, hogy Kína tele van és lesz olyan feltörekvő elektromos autós piaci szereplőkkel, akik a NIO nyakára akarnak állni. Lehet egyszer valakinek sikerül. Utána örökre ott maradnál az eladhatatlan NIO-val akkorát esne hirtelen. Mondhatnánk, hogy garancia hogy állami tulajdon is van benne. Nem így látom. Ez egy felesleges, meglehetősen nagy kockázati tényező, ami csak arra garancia, ha bármi probléma lenne, akkor azt a végletekig eltussolnák. Nem sorolom tovább. Nem lebeszélni akarlak róla, csak sajnálnám azt olvasni pár hónap múlva ugyanitt, hogy a NIO-val jól befürödtél, pedig 500%-ban is voltál. Ugyanez a másik kollegánál az SRNE. A profitot realizálni érdemes, STOP-ot beállítani meg kötelező. Ezzel is véded a profitod. Sok sikert!
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája)
Ipo 17$-on, első kereskedési nap 22.39-es záró. Járt már 300-on is (max), legmagasabb záró 214.06$. Jelenleg 100$ környékén tanyázik, néha gondol egyet akkor hasít 30%-ot, másnap esik 20%-ot. Én chart alapján azt látom, hogy megvolt a korrekció a kezdeti napok túlfűtötte rallyja után 84-en kitaposták az alját, most pedig erős támaszt épít 100 körül. Szűk 110millió részvény van, ebből 75millió a Seattle, Wash.-based Privateer Holdings Inc. -nál. Kanadában és Európában is árulnak illetve 2018.09.18.-tól az Usába is importának. Elemzői várakozásokat szinte pontosan hozza, szép fejlődés áll a cég előtt. Az Amerikában megindult legalizációs folyamat dominóként tárhatja egyre nagyobbra a lehetséges piacot.
https://www.marketwatch.com/story/tilray-ipo-five-things-to-know-about-the-first-pot-company-to-go-public-on-nasdaq-2018-07-10
https://www.investors.com/news/tilray-gets-ok-to-import-cannabis-for-first-u-s-clinical-trial/