Már 80 ezer dolgozó hiányzik a magyar munkaerõpiacról a friss adatok szerint. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elsõ negyedéves számai alapján egyre súlyosabb a helyzet az iparban és az építõiparban, de már a szállítással is
nem lesz azzal gond, például én is rendszeresen elgondolkodom: üzleti
modellem a vásárlóerőre épít, így benne van a pakliban, hogy oda
mozgatom, ahol van ilyen.
"üzleti modellje erősen épül és épült a könnyen és olcsón elérhető munkaerőre" Mi a teendő, ha az üzleti modellünk olyan dologra épült, ami már nincs? Hát új üzleti modell kell, ami olyan dologra épül ami van. De mivel a vállalkozók a társadalom legkreatívabb tagjai, szerintem ez menni fog.
Az az érdekes, a bt beltagja korlátlanul felel a cégvagyonért, a kft tag meg nem. tehát ha úgy nézzük, jobb szerződni egy bt-vel, nagyobb felelőséggel tartoznak az egész hobelevancért, míg egy kft, vagy rt tulaj ha nem teljesít és szinte üres a cég, röhög a markába. Csak kifelé, a flancolás miatt becsülik többre a kft-t, pláne az rt-t.
az is sokatmondó, hogy mind az aldi, mind pedig a lid bt formában működik... még egy nyomorult kft-t se tudnak összegründolni? Lidl Magyarország Kereskedelmi Betéti Társaság https://www.opten.hu/lidl-magyarorszag-bt-c0106757718.html
ez jól hangzik, de a rámész a honlapjukra ez a fene nagy rugalmasság a vidékre jellemző és a budapesti agglomeráció határánál ér véget... magyarán úgy tűnik, hogy ott játsszák el ahol találnak ehhez bolondot...
Nem átcseszés, hanem inkább rugalmasság, hogy lehetőség van részmunkaidőben dolgozni, amit más rugalmatlan cégek nem tesznek meg. De ez csak feltételezés. Tudom vannak olyan cégek is ahol 4 órára jelentenek be, és 8 órát kell dolgozni, de ezek a minimálbérnél kevesebbet fizetnek, ezért teszik.
a legjobbak annyit kereshetnek vmilyen munkáért, vmilyen formában, vmennyi idő után:) a legjobb dj-k óránként keresnek 500 ezer USD-t:) igaz egy az egymillióból:)
ennél azért jobb toborzási díjak is vannak, milliós összegről is tudok, de ez nyilván iparágfüggő. a kolléga által hozott új munkaerőért fele-harmada annyit fizetnek ki bónuszban, mint amennyit a fejvadásznak fizetnének, ha ő hozza az új embert.
Sokkoló számok érkeztek a magyar munkaerõhiányról
Ugrás a cikkhez