Nekem gyanús, hogy az őszi indulás óta folyamatosan mondja le a járatait (most éppen a márciusi barcelonai járatokat törölte), s talán nincs is jelenleg üzemelő járata, de szedik a pénzt a repülni vágyóktól.
Szóval kérem, aki repült már velük, vagy tud valamit a hátterükről írjon.
Egyébként, hogy kapcsolódjunk a tőzsdéhez is, a légitársaságok jelentős emelkedést produkálnak nyárig, ha nem lesz valami nagy "terroresemény".
És talán éppen a Samrtwingsnek köszönhetően jelentős emelkedést nem csak a meghatározó "low cost", hanem a biztonságot jelentő nagy (európai) légitársaságok részvényei mutatják majd...
"Az ÁPV Zrt. mai igazgatósági ülésén a privatizációs szervezet legfőbb döntéshozó testülete áttekintette a Malév Zrt. privatizációs folyamatát, amelyet érvényesnek és eredményesnek nyilvánított, az eljárás nyertesévé a tárgyalásos eljárás záró szakaszába egyedüliként meghívott AirBridge Zrt-t nyilvánította.
Az Igazgatóság megállapította, hogy a magánosítási eljárást lezáró Részvény Adásvételi Szerződés véglegesítésére és aláírására a Malév Zrt. érdekképviseleteivel történő egyeztetéseket követően kerülhet sor.
Az ÁPV Zrt. jelenleg további információkat nem közöl, a folyamat részletes bemutatását a privatizációs szerződés aláírását követően teszi meg. "
Nekem is meglehetősen kellemetlen lenne ha törölnék a járatot, egyrészt mert már a szállást is lefoglaltam és a repülőjegyet odafelé is megvettem egy másik légitársaságnál, így nem tudom elhalasztani az utazást. Valahogy muszáj lesz hazajönni. Ez így a legrosszabb, hogy ilyen bizonytalan. Ha biztosra tudnám, hogy befuccsol a cég, márpedig ha júniusban sem tudnak megtölteni egy barcelonai járatot, akkor erről van szó, szóval ha biztos lennék benne, akkor most vennék másik jegyet visszafelé egy másik légitársaságtól, most még nem annyira drága, mint mondjuk májusban lesz 4 főre. De már most sem annyira olcsó, hogy fölöslegesen megvegyem, ha mégis jön a Smartwings. Hülye egy helyzet.
Megnéztem, valóban a Travel Service is cseh cég.
A szám valóban folyamatosan foglalt.
Ez (461-0490) kicsörög, de nem veszik fel, illtve érdekes automata hang-információt ad.
Lehet, hogy késő van már?
Sajnos amikor mi foglaltuk is úgy tűnt, hogy még nincs járat, de majd lesz.
Aztán nem lett.
Átfoglaltuk, de az sem lett.
De legalább nem külföldön derült ki, hogy nem tudunk visszatérni, illetve pusztán turisztikai a cél, így ha bosszantó és kellmetlen is, de nem érvágás, ha tolódik az út...
Még csak annyi, hogy az előbb a telefonos hölgy megadta nekem a Travel Service egyik számát: 296-57-44,ami persze egyfolytában foglalt, de Neked talán sikerül elérni őket, ha érdeklődni szeretnél.
Legkorábban áprilisra tudsz jegyet venni, de hogy aztán a gyakorlatban is fölszállnak-e ezek a járatok, az más kérdés.....
Na, közben pont most jött meg a válasz a BA-tól.Ők azt állítják, hogy létezik a júniusi járatom és hogy a Smartwings a Travel Service-el rokon légitársaság és ezért nem szerepel külön a felsorolásnál. Na most legyek(ünk) okosak....Megy majd, vagy nem megy?????
"We are truly sorry for the cancellation of your flight. Smart Wings were forced to cancel flights QS 2058/59 on the routing Budapest – Barcelona – Budapest due to operational reasons.
Flights will not be operated in these days 1.3., 4.3., 8.3., 11.3., 15.3., 18.3. a 22.3. 2007 "
Én sem értem, az információs hölgy azt mondta, hogy Budapestről még mennek gépek Barcelonába .,Most írtam a BA-nak egy
e-mailt és megkérdeztem., írásban talán érthetőbb választ adnak.
Köszi LET az infót, hát ez tényleg nem valami bíztató képet fest. Valami nem stimmel velük az tuti. Az előbb felhívtam a BA-t . Az információs hölgy szerint: "Nálunk MÉG mennek Smartwings játatok". Ez a "még " a válaszában gondolom sokmindent elárul......
"Egyébként, hogy kapcsolódjunk a tőzsdéhez is, a légitársaságok jelentős emelkedést produkálnak nyárig, ha nem lesz valami nagy "terroresemény".
És talán éppen a Samrtwingsnek köszönhetően jelentős emelkedést nem csak a meghatározó "low cost", hanem a biztonságot jelentő nagy (európai) légitársaságok részvényei mutatják majd... "
Hamarosan már orosz étel- és kávékülönlegeségeket fogyaszthatsz a MALÉV gépein...
De legalább azok nyárig még napra pontosan közlekednek!
És ami jó még, hogy nem csak az oroszoknak jó a MALÉV, hanem üzletet hozhat még a BA-nak is, bár sajnos abból már közvetett haszon nincs az adófizetök részére...
Nem ilyesztés volt a célom, de tény, hogy elvileg ősz óta járnak a Smartwings járatok, gyakorlatban azonban egy sem megy a tervezett, s eleinte foglalható Rómába, Párizsba, Milánóba (a honlap ajánlatai között még szerepel is a térképen, de már nem is választhatóak).
Amikor az őszi Párizsi járatot törölték a mentrendből, foglaltuk áta a tavaszi barcelonai járatot, s most azt is két hónappal az indulás előtt törölték...
Most, foglalhatóan van madridi járat (www.smartwings.net), de érdekes módon a BA honlapján nem található sem Madridba, sem Prágába Smartwings járat (link
Sőt, a Smartwings a www.bud.hu-n még a (partner) légitársaságok között sem szerepel(link
Szóval, ha júniusi a jegyed, vélhetően majd április végén, március elején jön a járattörlési információ. Persze majd átfoglalhatsz...
"Dear customer,
We are truly sorry for the cancellation of your flight. Smart Wings were forced to cancel flights QS 2058/59 on the routing Budapest – Barcelona – Budapest due to operational reasons.
Flights will not be operated in these days 1.3., 4.3., 8.3., 11.3., 15.3., 18.3. a 22.3. 2007
We are offering an alternative flight in any other available term, of course without any charges.
You can choose the alternative flight on our website www.smartwings.com .
Please answer to flights@smartwings.net. For identification, please, mention your reservation number.
This cancellation is in compliance with our General Conditions of Carriage and EU Regulation no. 261/2004.
Again, we apologize for cancellation of your flight and for any inconvenience if occurred. We hope you will choose Smart Wings again.
LET, hát most egy picit megijesztettél, én is velük jövök, vagy csak jönnék????? haza júniusban Barcelonából kis családommal......A jegyet mindenesetre már én is megvettem jópár hete. Igaz, szinte fillérekért, de elég borsos áron tudok majd hirtelen másikat keríteni a nyár közepén, ha ők meggondolnák magukat és törlik a budapesti járatot.
Smartwings - csalás vagy ...?
Tudtok valamit ennek a légitársaságnak létéről?
Nekem gyanús, hogy az őszi indulás óta folyamatosan mondja le a járatait (most éppen a márciusi barcelonai járatokat törölte), s talán nincs is jelenleg üzemelő járata, de szedik a pénzt a repülni vágyóktól.
Szóval kérem, aki repült már velük, vagy tud valamit a hátterükről írjon.
Egyébként, hogy kapcsolódjunk a tőzsdéhez is, a légitársaságok jelentős emelkedést produkálnak nyárig, ha nem lesz valami nagy "terroresemény".
És talán éppen a Samrtwingsnek köszönhetően jelentős emelkedést nem csak a meghatározó "low cost", hanem a biztonságot jelentő nagy (európai) légitársaságok részvényei mutatják majd...
Üdv.