"Te elmennél ennyiért MÁV vezetőnek és felvállalnád azt a rengeteg szívást, meg politikai kardcsörtetést ami a MÁV irányításával meg átalakításával járna?"
Nem mennék, de 10 millióért sem mennék, mert alkalmatlan lennék a feladatra és amiben nem vagyok jó, azt nem szívesen csinálom.
"De JÓ managerekkel aligha. "
Igen, de ez pénz független. Egy állami cégnél pedig főleg, itt főleg politikai elhatározásról van szó. Vagyis ez a fontosabb része.
Nem mennék, de 10 millióért sem mennék, mert alkalmatlan lennék a feladatra és amiben nem vagyok jó, azt nem szívesen csinálom.
"De JÓ managerekkel aligha. "
Igen, de ez pénz független. Egy állami cégnél pedig főleg, itt főleg politikai elhatározásról van szó. Vagyis ez a fontosabb része.
Simor, mégsem elvetendő a csökkentés
Ráadásul átmenetileg, 8 hónapig még ezt is lecsökkentették (!) 1500 euró körüli összegre, ami átszámítva 280-as forinttal számolva csak havi 420.000 forint.
(A volt szerb jegybankelnök saját maga nyilatkozta egy interjúban, szóval teljesen megalapozottak az adatok)
Bár ez, csak egy környező ország „adata”, de az arányokat nézve igencsak el van az itthoni jegybankelnöki fizetés szállva.
Több mint 5 és félszeres a szorzó ha az arányokat nézzük.
Szal ha valaki tud még adatot, hogy más régiós országokban mennyi fizu jár ezért a posztért írja, mindjárt jobban tudunk majd ítélni.
.
Másrészt annyiszor elhangzott, hogy (2 millára) csökkentett fizetésért majd nem találunk/találnánk felkészült szakembert (mondjuk én ettől nem félnék csak úgy szinplán sem), de azt senki nem említette, vette figyelembe, hogy azért jegybankelnöknek lenni egy komoly PRESZTÍZST is jelent.
Ha valaki jól végzi a munkáját, akkor az ez úton nyert elismeréssel olyan haszonra tesz szert, ami a későbbiekben sokkal többet hoz a számára, mintha a versenyszektorban pl. a dupláját keresné az alatt a 6 év alatt amíg jegybankelnökként dolgozott.
Szóval emiatt lehetne szakembert találni könnyen, mert sokan lennének akik inkább a jövőjükbe fektetnének be sem mint a pilanatnyi hasznot vágnák zsebre. (Az persze világos, hogy mindenki inkább a 2-őt egyszerre szeretné).