Véleményeket kérnék a Saxo Bank internetes felületéről, árairól, megbízhatóságáról, stb. Ill. ha tudtok más külföldi kereskedőt, amelyik jobb, arról is megköszönném a véleményeket!
Külföldi részvényeknél több mélységű valós idejű adathoz lehet hozzájutni, előfizetéstől függően. A demó szlán ez persze nem elérhető, csak az igazi szlán jelennek meg
igen így van. de a forex egy nem központosított piac. leegyszerűsítve a bankok adják veszik egymás közt a devizapárokat, így mindig van olyan forgalmi adat, amiről egy bank (szolgáltató) nem tud.
nem is emlékszem már, hogy saxonál lehet-e rendes részvényeket kereskedni vagy csak cfd formában. cfd-hez meg ne is akarj könyvet nézni mert semmi értelme nincsen, bármikor bekerülhet a kereskedési könyvbe bárhova egy nagy tétel attól függően, hogy a saxo hogyan tudja hedgelni a megbízásokat. mivel a saxo market maker nem ECN igyekeznek minden megbízást házon belül teljesíteni, hedgelni, a megbízások nem kerülnek ki a tényleges bankközi devizapiacra.
köszönöm a válaszokat.
amiből a grafikon készül, annak nyilván forexen is kell lennie egy adatsornak, avagy kötéslistának.
A külföldi részvényekkel kapcsolatban hiányolom egyébként a kereskedési könyvet. Honnan tudnád különben, hogy milyen árszintig mekkora mennyiséget tudsz venni?
Ez hol látható? demo számlán nem?
jah sorry azt még elfelejtettem, hogy amikor a saxonál voltam nagyon sokat kellett velük harcolnom, küldözgettem a snapshotokat, hogy az a gyertya ott mégis micsoda aztán nagy nehezen kártalanítottak több hét alatt. legalább kártalanítottak...
devizapiacon a piac felépítéséből fakadóan nem állnak rendelkezésre forgalmi adatok. a nagyobb szolgáltatóknál mégis lehet látni a volument de ez csak a cég számlával rendelkező ügyfelei által kereskedett mennyiséget jelöli. azért nem rossz indikátor.
Saxo drága és megbízhatatlan, rossz minőségű az adatszolgáltatásuk.
én a gold forexnél tradelek. náluk 3 kereskedési platform közül lehet választani (dealbook, mt4, trading station II) azt hiszem a gft-vel és az fxcm-el nyomják. plussz költséget nem jelent ahhoz képest mintha direktbe külföldön nyitottam volna meg a számlám, így legalább az ügyintézés magyarul megy.
Én a letölthető platformot, a Saxotrader-t használom. Forex is van, csak szerintem magasabb a jutalék illetve csak nagy kötésnél (50000)nem kell a jutalékot fizetni. A számla/ előfizetési árlista alatt megtalálhatók, piaci lebontásban, a valós idejű előfizetési díjak, szintek.
saxo bank