Topiknyitó: Törölt felhasználó 2005. 05. 20. 15:45

Romának vallja magát a roma tinédzser támadója  

Ja, igen, cuminak.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 13:11
Előzmény: #28  Törölt felhasználó
Kedves Wedge1!
Érdekelne az utolsó mondatodra a válasz, hogy hova?
Megmondom miért. Sokan sok témában már tettek ilyen kijelentést. Néha belőlem is kibukik ez. Viszont, nem gondolom komolyan. Ám amikor olyanokat hallottam, hogy azért tanuljunk nyelveket ,hogy az eu-ban itt-ott tanulhassunk, cukrászdát nyithassunk, munkát vállalhassunk, letelepedhessünk, stb., akkor arra gondolok... Tűnj már el innen te szerencsétlen magyar. Az országod már szétszedtve, a maradék eladósítva, megosztva, egyre fogyva, leprivatizálva, megalázva. Mit keresel/keresünk még itt?
És, akkor hova?
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 12:22
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
:)
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 12:13
Előzmény: #37  Tbarna
Jo is a :)
Tbarna 2005. 05. 23. 12:06
Előzmény: #34  Törölt felhasználó
Ez az egész tiszta röhej.
Miért kellene büszkének lennem arra, hogy magyar vagyok?!
Miért kellne büszkének lennem arra, hogy cigány vagyok?!
Miért kellene büszkének lennem arra, hogy zsidó vagyok?!
Miért kellene arra büszkének lenni, hogy német vagyok?!
Miért kellene arra büszkének lennem, hogy férfi vagyok?!
Miért kellene arra büszkének lennem, hogy nő , szőke, vörös , kék szemű, szőrös tudomisénmégmi vagyok?!
Ahogy, és aminek születünk az egy ÁLLAPOT. Befolyásunk vajmi kevés rá.
Tehát hagyjatok/nak engem ezzel békén.
Persze nem vagyunk egyenlőek soha nem is leszünk. Nem mindegy ki honnan jön. De erről tehetsz a legkevésébbé!
Az már sokkal lényegesebb kérdés, hogy hova jutsz. Nem vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok, de!!!! nem is szégyellem!Akárhol vagyok. Legyen ez nyugat vagy kelet. Ez egy állapot, amibe születtem. Ennyi. Nem több nem kevesebb.
Ja igen.. Férfinak lenni azért jó!:))
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 12:03
Előzmény: #35  Törölt felhasználó
Temat lezarando egy kis humor:
Meglovasított ák a temetőkaput - a szecsődiek nem állnak jót magukért.
A faramuci ügynek van még egy csavaros momentuma: bár a temető és a kapu biztosítva volt, a biztosító nem fizet, mivel csak olyan eltulajdonított műtárgyért vállalnak felelősséget, melyet zárt kapu őriz, a szecsődiek meg elkövették azt a hibát, hogy nem védték zárt kapuval a zárt kaput.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:51
Előzmény: #31  Törölt felhasználó
Alain! Több, mint egymillió cigány él Magyarországon. Ha a többségük szerinted rossz úton halad, és emellett ugyanennyi nem cigány halad velük egy irányba, akkor több, mint egymillió bűnöző élne hazánkban. Az csúnya lenne.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:41
Előzmény: #29  matgab
Olyan nagy okossagot nem nagyon lehet erre a temara mondani.
Bizonyos dolgokat azert hianyolok. Ha magyar orszagon bantanak egy magyar allampolgart, de az tortenetesen roma, vagy zsido vagy stb, akkor nem azt mondjak, hogy bantottak egy magyart, hanem zsidot, romat, stbt. Szerintem egy jogallamban minimum az dukalna, hogy allampolgarakent egy embert ne a szarmazasa utan nevezzenek meg, hanem az allampolgarsaga legyen mervado. ( Kulfoldon ugyis mindenkit aszerint kezelik, hogy milyen utlevelet tud folmutatni. ) Persze ezzel maris nagy baromsagot mondtam, mert a zsidoellenesseg is peldaul kurvara nem magyar ellenesseg, meg a roma ellenesseg sem annak tudhato be, viszont mindegyik ember ellenesseg. A kulfoldiekre sem szoktak azt mondani , hogy lengyelzsido, roman cigany, szlovak roma, stb, hanem egyszeruen csak szlovak, lengyel, roman.
Egy buncselekmenyt allampolgarsag-jogi kereteken kell kezelni es nem veruszitoan kisebbsegiteni, raszistasitani, nacionalistasitani, elvegre a buntetotorvenykonyv is a buncselekmeny szintje szerint kell itelnie , mivel ember es ember ellen hasonlo bun elkovetesekor , nem tehet kulombseget. Mondjuk , ha en ellopok egy kenyeret a shopbol, es elitelnenek jogosan kijarhatna nekem is mint Kulcsarnak mondjuk.Nem ? :-)))
Matgab, nem is rád gondoltam.
A média, a természetéből adódóan mindent felfúj, ha nincs más a bolhából csinálnak elefántot, kell a nézettség.
A pozitív diszkrimináció pedig az alkotmánynak, meg nemzetközi egyezményeknek való megfelelés miatt történik, szóval nem magyar sajátosság. Ez szinte mindenhol így van, és egyébként sem gondolom, hogy külföldön, esetleg tőlünk nyugatabbra sokkal rendezettebb lenne a helyzet. Sőt.
Előzmény: #25  Törölt felhasználó
Lehet.
Viszont úgy érzem, sem a kérdés, sem a kiírás nem alaptalan...
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:35
Előzmény: #27  Törölt felhasználó
kedves fairnando,
az arányokban biztos vagy? én erőteljesen más arányt tapasztalok: én úgy látom, hogy a cigányok közül a tisztességesek vannak kisebbségben, ők is inkább csendben próbálnak élni a társadalomban. Ők az igazi vesztesei annak, hogy szerintem a többségük milyen életmódot folytat, mennyire hangosan követelőzik, de nem tesz le semmit az asztalra, stb.
de nem vagyok rasszista, mert azt is tudom, hogy a "magyarok" között is hány semmirekellő tisztességtelen ember van. Az arányok viszont érdekesek.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:33
Egy plusz megjegyzés.
Figyeljü k csak meg az eseményeket:
1. megtörténik egy botrányos bűncselekmény
2. egy nap csend
3. kiderül, hogy az áldozat roma. automatikusan ráugrik az egész média, ömlik a rasszizmus mindenhonnan, tüntetés, hangos zokogás a tévékben, hányinger stb.
4. ugrik a miniszterelnök is, feljutunk a politika szintjére
5. a Nagy Pofáraesés 1: a támadó is roma
6. a Nagy Pofáraesés 2: az áldozat ellen rablás stb. miatt nyomozás folyik...
Kérdésem: Miért érdeke a magyar médiának / politikának, hogy lesben állva várjon, és a legapróbb ötletre ordibálja napokig, hogy Magyarországon dúl a rasszizmus. MIÉRT?? Miért kell magunkat lejáratni? Kinek jó ez?
Nem értem, de nem is érdekel.
De imádom, amikor az agresszív militáns "jogvédő" szervezetek ekkorát esnek pofára, happy end!
matgab 2005. 05. 23. 11:19
Ebben igazad van Fairnando! Mindneki tudja hogy van rendes kisebbségi is!
A baj csak azzal van, mikor a média ilyen szinten kiteszi az ablakba azt, hogy itt nem hagyják élni a rendes kisebbségieket, meg, hogy több támogatást mindenkinek (azoknak a lumpeneknek is akik tényleg lopásból élnek) és utána velem akarják éreztetni azt, hogy én vagyok a szemét fasiszta, mert nem érzek egyet a szegény cigány kiscsávóval, akit leszúrtak a buszon a szemét intoleránsak...Nekem ez a problémám.
De te ismersz engem és úgyis tudod, hogy milyen vagyok és ok nélkül nem utálok senkit személy szerint!
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:16
Ezzel egy baj van. Minél jobban felkapják, annál többet ártanak az országnak, mert ha valamit a media felkap, arra nemhogy megoldás nem lesz, csak el fog mérgesedni. (bár ennél nem nagyon tubbon jobban elképzelni)
Aki eddig nem törődött ezekkel a dolgokkal abban is megmozdultak ezek az érzések, és ez nagyon árt az egész országnak. Komolyabban elgondolkodtam, hogy eltakarodok a francba innen.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:07
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
Én azt nem értem, hogy pár ezer ember cselekedetei, vagy viselkedése miatt miért kell egy egymilliós kisebbséget megbélyegezni. A mindenki egyenlő a törvény elötti egyenlőséget jelenti, de sajnos néhányan úgy értelmezik ( mint pl. az említett szöszi titkárnő), hogy a kisebbségen belül mindenki ugyanolyan.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:07
Előzmény: #24  Törölt felhasználó
komolyan mondom, lassan valóban kardot fogok ragadni...
dolgozom napi nem kevés órát, igyekszem boldogulni, családommal tisztességesen élni, eladósodom, stb. eközben mit lehet hallani?
milliárdoka t lenyúló emberket "sztárügyvédek" mossák tisztára, semmirekellő cigányok csak sírni és követelőzni tudnak (tisztelet a kevés kivételnek) dolgozni és együttélni a társadalommal nem. Eközben a tévében, rádióban a szegény kisebbségekről megy a vita, hogy milyen nehéz nekik.
FORR A VÉREM. Kell a szociális háló, kell a jogvédelem, stb. de a TÖBBSÉG (bár már ebben is elbizuonytalanodtam, hogy ki is a többség...) védelmében ki fog valami is tenni? Ki fog felszólalni?
Tokosse l, matgab-al, clockworkorange-dzsa l és a hozzájuk hasonlóan gondolkodókkal tök jól el tudnék élni egy különálló államban... :-))
távol ettől a szennytől, ami itthon körülvesz és megpróbál lehúzni.
pedig imádom Magyarországot, de gyakran nem tudok büszke lenni rá.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 11:01
Előzmény: #23  Törölt felhasználó
"Ki fogja megvédeni a többséget?"
Ez kb. annyira intelligens kérdés mint az a kiírás a nyugati üdülőcentrumban hogy: "Magyar, Ne Lopj!"
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 10:56
Előzmény: #16  matgab
uncsi már ez a jogvédős ballib véresszájú bűnözőpártolás.
itte n mindenki fasiszta, aki nem szadeszes, és nem rajong a cigmusokért, a melegekért és véleményt mert mondani.
ráadásul most a dugájába dőlt a hanga, ballib, fél vagy teljesen komcsi húsz évvel ezelőtti retorika (TGM? de legalább elnézést kért..)
meg ha lenne is egypár rasszista, az mhol van és azért a kisebbségnek is vissza kellene fognia magát, és nem bűnözőket pártolni hiéna "sztárügyvédek" segítségével.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 10:53
Illeszkedik a témába. Egyik este, már jópár évvel ezelőtt, hallgatom a rádiót. Előjött ez a szokásos duma, hogy szegényromák, akiket mindenki bánt, mit lehetene tenni, hogy ne érje báéntódás őket, stb., stb...
Sok betelefonáló, mindenki sajnálgatja őket, már éppen kezdtem rosszul érezni magam...

Aztán egyszer betelefonál, egy koma, aki feltesz a kérdést, hogy ennyit foglalkozunk a kisebbséggel, meg a védelmükkel, DE KI FOGJA MEGVÉDENI A TÖBBSÉGET?!
Fagyos csend, aztán visszkérdezés, miért kéne megvédeni őket.
Ezek után a srác leírta az átlagos kisebbségi viselkedést egy boltban, az utcán, olyat, amit csak az nem látott, aki még eggyel sem találkozott közülük.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 10:46
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
Kedves Jogtanácsos,

Azt hiszem, számodra nem teljesen világos valami. Az, hiogy a támadóról az hangzik el a médiában, hogy romának tartja magát, nem azért van, mert nem roma, hanem egyszerűen azért, mert a rendőrség ezt nem állíthatja egy emberről (néhány agyament liberális marha miatt főként). Az elkövető viszont állíthatja magáról, és a rendőrség is közölheti, hogy ő azt állítja magáról. A dolog ennyire egyszerű, illetve bonyolult.

Hogy milyen hagyományokat ápolnak ezek a csoportok? Ősi roma hagyományokat. :-)

Végül, én jártam nyugaton, de nem éreztem milyen nem nyugatinak letti. Valószínűleg azért, mert úgy viselkedtem, sőt, itthon is úgy viselkedek, mintha ott élnék.
Törölt felhasználó 2005. 05. 23. 10:38
Előzmény: #18  Törölt felhasználó
Szerintem Wedge1 álláspontját is meg lehet érteni, de azok jogaiért azért kevesen "pattognak" akik embereket késelnek meg (az emberi jogaikon túl persze, de az a bőrfejeknek is jár). Viszont pár éve volt pl. egy ügy a tévében, amikor egy érettségizett roma pasas vett részt egy interjún, ahol a szöszi magyar titkárcsaj miután mosolyogva felvette az adatait és ugyanígy elbúcsúzott, amint a faszi kilépett az ajtón szép nagy piros betűkkel, keresztbe rávéste az adatlapjára, hogy "CIGÁNY".
No, amiért pattogni lehet meg kell is az az, hogy az ilyen "hazafias" kis szöszikből meg a kopasz főnökeikből is (csakúgy mint a késsel fenyegetőző meg szurkáló cigány kortársaikból is)egyre kevesebb legyen.

Topik gazda

tokos
3 3 2

aktív fórumozók

friss hírek További hírek