Ha másra nem, arra minden esetre jó volt, hogy újra - de nem utoljára - lehetett ütni megint egyet a "magyaron". És kicsit láthatta a nagyérdemű, honnan fúj a szél.
Én azt hiszem, elég nehéz lesz eldönteni, hogy mi a fene volt ott valójában. Mint kiderült, Józsika azért szeret lódítani, tehát lehet, hogy éppen egy szava sem volt igaz. Ráadásul az előélete sem tűnik éppen makulátlannak. A másik talán becsületesebbnek így szavahíhetőbbnek tűnik, de lehet, hogy csak mázlista volt az eddigi élete során. Az én véleményem egyébként az, hogy a két lehetőség közül, amiben az egyik állandóan jókora bugylival jár, a másik pedig alkalmanként viszi gyakorlatozni a bozótvágót, talán inkább a második a jobb... Egyébként van egy olyan érzésem, hogy a gyerek azt hitte, ő a Jani a bugylival, a sok fakard között... Aztán rávilágítottak, hogy mégsem... De mint írtam, ezek eléggé találgatások.
Örülök, hogy jó az angolod. Az enyém - mint említettem, nem vagyok mai gyerek - negyedszázada nem volt az. Más: ma már azt lehetett hallani, hogy a megtámadott támadott elôször. Ha így haladunk tovább, akkor nem lehetetlen, hogy a megszúrt srác - aki ellen, hangsúlyozták, büntetôeljárás van folyamatban - tulajdonképpen szabályszerìen kiváltotta a támadást ! Victimológusok ! Fiygelem ! És akkor holnaptól, ha szemkontaktusba kerülök az utcán bárkivel, aki kihívó magatrtásként értékeli azt (lásd: kutyák ), én leszek a hibás ( bìnös ) azért, hogy megvertek, megalázták, átszúrtak. Ne néztem volna úgy, ne jártam volna errefelé, stb... És aki akar, azt itt akár vissza is térhet a média felelôsségére ( meg a rendôrségére, hogy majd a bíróságokról ne is beszéljünk )
"Vagy emlékszel még az angol határôrség "Egyebek" feliratú folyosójára és a temérdek kitöltendô papírra ( tudjál persze angolul és franciául is, mert különben nem vagy ember ). "
Mikor én voltam, nem volt annyira sok papír. Az USA-ba nehezebb bemenni. Az angolomat megdícsérték, azóta is hízlalja a májamat. Persze azért nem vagyok annyira jó angolból, de jól esett. Tényleg soha nem éreztem magam kisebbségben nyugaton, pedig megfordultam egy pár helyen, Nem is hiszem, hogy éreznem kellene. Sőt meg kell, hogy mondjam, kicsit lenézem pl. a franciákat, mikor akár németül, akár angolul kérdezem őket, és csak lesnek, mint sülthal...
Kedves matgab ! Félreértetted, amit írtam. A mondanivalóm lényege nem az, amit bele akarnál látni, vagyis az, hogy a kisebbség "kiabál", s állandóan kisebbségnek "adja el" magát, hanem az, hogy milyen keserves tud lenni megvetett és megalázott kisebbséginek lenni ( például Karintiában szlovénnek, Franciaországban baszknak stb, s nemcsak zsidónak, vagy romának bárhol és bármikor ). Mivel én kissé "öregbcske" vagyok, és lehetôség volt megfordulni még 1989 elôtt is nyugaton, jó néhány megnyilvánulás miatt igen jól meg tudom érteni azokat, akik - s itt most nem a bünözôkre célzok, tehát nem rájuk kell érteni - nehezen élik meg kisebbségi voltukat, másságodat. Néztek rád már úgy határon az útleveled, a nyelved, az öltözeted miatt, hogy azt hitted, menten betuszkolnak egy rabomobilba ? Vagy emlékszel még az angol határôrség "Egyebek" feliratú folyosójára és a temérdek kitöltendô papírra ( tudjál persze angolul és franciául is, mert különben nem vagy ember ). Nem olyan régen volt ez, s akik ma ugyanezt "házon belìl" élik meg - például szciális segély elvonása, hátrányos megkülönböztetés, iskoláztatási gondok -, azok okkal-joggal panaszkodnak. S ôk nem etnikai kisebbségiek csak. A félreértések elkerülése végett: a bünözést, az erôszakot elítélem és büntetendônek tartom, akárki követte is azt el. Etekintetben nem látok lehetôséget pozitív prefernciák érvényesítésére. A bìnözô az bìnözô, akár kisebbségi,akár többségi. De - s ezt nem neked mondom csak - a romának "vallás" teljesen érthetô lépés egy olyan helyzetben, amikor a kisebbségellenes cselekményt ezen minôsítése miatt súlyosabbnak ítélik meg. Ezt én az elkövetô - nem túl eredeti - önvédelmének tartom, s "romasága" elôbb vagy utóbb úgyis tisztázódik.
Nekem internet kell csak, hogy tudjak tozsdezni, igy emellett bevallalom a kapus szerepet; az mindig a legfaszabb, mert semmi szaladgalassal lehet dirigalni.Ja es ne legyen nagyon meleg, mert nem birom a hoseget.
Három adóra lesz csak szükségünk, ezek mentesek a politikától...Sport 1 , Sport 2 és a gold... A hűtő az problémás a sörrel, de hát csak van valami hűvös barlang, hideg forrással és máris kész...Vagy marad a Bacardi...
TV nem kell, nehogy a szenny belopja magát idilli társadalmunkba... (b ár az is igaz, hoyg kellő elszántsággal valóban lehet kontrollálni azt, hogy mi az, amit néz az ember és mi az, amikor inkább kikapcsolja)
Szerintem vigyetek egy TV-t is, hogy a meccsek szünetében nézhessetek egy kis focit! Én inkább valami hűvös helyre megyek, nem nagyon lelkesedek a melegért. Majd nyaranta elugrok meglátogatni benneteket. Persze csak akkor, ha lesz hűtő - meg hideg ser.
De csak akkor ha szereti a szép nőket :))) Amúgy nekem az egyik kis Hawaii sziget megfelelne. Az nagyon szép hely. Vagy egy elhagyatott Maldív sziget...
Matgab, nem akarom túlbonyolítani, de azért egy hűtőt vihetnénk magunkkal, hogy a sport és a nők között éppen megkívánnánk egy sört, akkor az ne legyen langyos. na ez így már elég hímsoviniszta let :-))) szóljatok, ha csomagolhatunk asszonnyal.
Ehhez kapcsolódóan hallottam egy poénos ötletet. Az illető korábban mindig egy kis lakatlan szigetet akart venni és ott éldegélni, mert itt már a t... tele van. Az utóbbi időben inkább egy sokkal nagyobbat venne - befektetőket keres. És akik megkeserítik az életet, azoknak ajánlaná fel, csak innen húzzanak el és hagyják békében.
Na akkor már csak egy jó meleg helyet kell kinéznünk, ahol van egy legalább kézilabdapályányi sík terület,jó sok gyümölcs van az év teljes időszakában a fákon azt csá! Nekem tetszik, biztos jó társaságunk lesz!
Megvannak külföldön az ismeretségek. USA, Kanada, Új-Zéland, Kuvait meg Európa, de én itthon képzelem el az életemet, mert ide születtem és itt is akarom véghezvinni az elképzeléseimet.
Valami jó kis dzsungelba! Ott nincs az a sok kapitalista! Csak meg kell beszélni néhány haverral (legalább 20-szal, hogy jót lehessen focizni...) és néhány barátnővel illetve plusz néhány jobb csajjal, hogy jöjjenenk. Mert, ha keletre mész, akkor ott szar, mert mindenki szarul él és ugyanilyen a lét mint itt, ha nem olyanabb...Ha meg nyugatra mész akkor meg a jövőt látod, az elembertelenedést, közönyösséget, pénzimádatot... Vagy nyugatra a haverokkal és megalapítani a magyar kisebbséget? ez eddig eszembe se jutott! Pedig milyen egyszerű lesz... Éljen Rousseau!
Romának vallja magát a roma tinédzser támadója