Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Hosszú? Én még olvastam volna tovább :) Szerintem többen átesünk hasonló filózásokon... Azt esetleg tudjuk mikor kell részvényt birtokolni, hogy osztit kapjunk? Tudom, hogy ez nem olyan részvény, csak kiváncsi vagyok...
Vazze ! A 850-es "megérzésem" (lásd: picivel 21MA felett) jónak bizonyult, noha nem bíztam benne igazán..., de ezek után már egy kibaszott 40-essel lenyúlhatott volna értem is ... bár én ezt inkább még kora délutánra "terveztem" no de sebaj.
Innen még továbbra is felfelé várom és csak korrekciónak, kis lazításnak fogom fel, elvégre volt/van itt egy 21 napos, egy kerek ezres, na meg ugye a 50 napos akadály, melyeket átvitt.
Na pont ez lesz az a helyzet amiről előbb dumáltam a 2-300-asról: ha innen is letörik, akkor nem veszek, ha esély van fel, akkor veszek (ez majd a ker.könyből úgyis kiderül). Ha 34-34,2K körül vettem volna, akkor máris bukóban állnék, ráadásul még továbbra is hülyén, hiszen nem tudom, hogy az árfolyamkarbantartóknak milyen kedvük lesz hét elején, azaz rossz esetben még plussz 1-200 bukó, hogy "egyértelmű" legyen a törés.
Ha innen leverik, akkor szinte teljesen belátható lesz a pálya: jövő hét elején 33K felé, aztán a GYJ "nem olyan, amilyet a befektetők elképzeltek", ezzel irány 32K, és ha már ott van, akkor miért ne töltené be vmennyire a rést 2011-ből. Ezen esetben viszont akkor kurvára nem látom értelmét, hogy áttörettek itt 3 fontos akadályt, olyan logikátlannak tünik, bár ez nem matek tudom. Ja és tudjuk, hogy tegnap kurva nagy pakkok (is) gazdát cseréltek, azaz legalább akkora nagybüfi vette, mint amely eladta, így aki beszállt miért is hagyná szécseszni az árfolyamot ? Amilyen forgalom van simán karbantarthatná, ha akarná...
bocs mindenkitől, hogy túl hosszú voltam
Január elejét leszámítva most lehetne olyan formában a papper, hogy elérje a bolli felső szárát, és a 4. alkalom immár, hogy az 50 MA-t átvigye normálisan. Ha itt mégis elesik az gázos lenne, mehetne valóban lefelé a bolli alsó szára felé a mocsárba ... miután onnan már tököm rá, hogy bevonzza a "fekete lyuk"...
A hazai gyógyszercég immár ötödik napja üt magasabb tetőket. Kérdés, hogy egy kisebb felpattanás készül, vagy komolyabb ralinak nézünk elébe.
A technikai kép alapján azt látjuk, hogy a 38,2 százalékos Fibonacci-szint tegnap megijesztette az árfolyamot 34 380 forintnál, mégis elképzelhető, hogy van esély a háromszögből való kitörésre. Első körben a 35 000 forint lehet a célár, míg a stop-loss szintnek a 33 500 forintot érdemes belőni.
A Richter kapcsán, persze, a sokat emlegetett buy and hold stratégiai is indokolt lehet. A mostani árszinteken érdemes lehet csipegetni a papírt, akár hosszú távú megfontolásokból is.
Ta szerint itt kellenne fordulnia, ha lenne még egy lefelé kör, ami 33K vagy 32K közelébe viheti le.
Én is beraktam egy profit védő stopot.
A mol is ott billeg a csatorna tetején. Őneki is itt kellenne fordulnia, ha még le akar menni, ami 15500 közelébe vagy 15K alá viheti. A mol-t eladtam tegnap, túl magasan vettem, már nem tudtam profit védő stopot berakni érdemben. A mol-t lefelé várom.
2-300 ft önmagában valóban nem érdekes, csak az a kérdés honnan tól számolom ..
34,1K-ról lefelé vagy 33850-ról a mozgó felett picivel..itt ugyanis ha törik a mozgó azonnal eladom, míg fent pont idáig lenne "türelmem" engedni...
amúgy nem kedvelem az otp-t valamiért. De a richter-mol-(egis) bohóckodásnak mindig az a vége, hogy az otp-vel keresem vissza a bukóimat. bánom hogy nem azt vettem inkább
hát...azon a 2-300 forinton már nagyon nem múlik. Általában én is felfelé várom, amíg nem kell megadni egy vételt. :)
én 15.-én vettem 34095ért, azon a szép kalapács gyertyás napon. most kezd nullában lenni... talán lesz egy mini csésze, vagy valami.
:)
A következő link egy TA chartot ábrázol. TA Szkeptikusoknak nem ajánlom megrázó élmény lehet számukra :) link
Gyúrnak a fiúk az MSCI-re :)
Jelenlegi forgalomi átlag bizakodásra adhat okot. Május közepén meglátjuk sikerül-e.De lehet, h 1 évet ki kell várni, nov. közepéig...
Jelenleg elérte az árfolyam a várt ell.állási szintet, ami egyben az ék teteje, a 34200-500-as szintet. A forgalom jó! Fölfelé a köv. akadály a 35000-400-as szint lehet, míg délnek a 33.300 körül jelenthet támaszt.
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.