Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.
Pozitívan hat sztem is a rv-ek tizedelése. Az ápr. 25.-i közgyűlés egyik napirendi pontja lesz az 1000 Ft-os rv-ek 100 Ft-ra alakítása.
Belevettem én is egy pakkot 32400, mert funda és TA alapján is indokoltnak láttam már elkezdeni a gyűjtögetést.
Ettől függetlenül van még tér lefelé is, s akár 30k alá is betekinthet.
Itt már lehet venni egy kevesett, de be fogják töltetni a rést, viszont akkor 28000-ig mehet.
Szerintem a 10-elésre készülnek a nagyok, ha elfogadja a közgyűlés(márpedig gondolom igen) nagyot fog dobni a likvidításon.
Nem lennék meglepődve, ha a tizedlésre 30000 alatt lennénk és nem a funda miatt.
Azt lehet tudni, hogy mikor hajtják végre a tizedelést, ha jóváhagyják.
Mai napon az ék aljára ért viszonylag nagy forgalommal. Ez részben pozitívum. Innen akár az ék teteje (34k) felé veheti az irányt.
Viszont a negatívum, hogy a nagyobb forgalom egy 4 éves ferde suportot rombolt le (zöld pont-vonal), Alul a GAP és az 1998-tól tartó ferde trendvonal nyújtja a támaszt.
Az év elejétől mért napi átlagforgalma 23.700 db-ot mutat, ami a 18-20K körüli MSCI indexbe való visszakerüléshez elegendőnek tűnik. link
Richter topik
Az elemzők hosszabb távon vonzónak tartják a Richtert, ezért ajánlásukat felhalmozásra módosították. A célárfolyamot viszont a korábbi 47 580 forintról 46 310-ra rontották, azzal párhuzamosan, hogy a belföldi értékesítési előrejelzéseiket is lejjebb vitték.