Persze, ha tegnap levágom a “szent tehenet” (ABBV), és ma visszaveszem, akkor egy bő ezres fogok rajta... Néha a jövőbe kellene látni. Vagy egyszerűen csak ügyesebbnek kellene lenni...
Grat. ABBV és BABA nekem is jól tartja magát, többi reccs, már egy kis parasztshorttal szépítettem, de sokat nem lehet segíteni rajta. IRM-et péntekig tartva jön 2,47 osztalék, és így is képesek leverni 27,2-re, érthetetlen ez a minusz, ráadásul 2 napja volt hír, hogy Frankfurtban 27 megawattos data centert építenek.
Nálam kb minden pluszos, és zárnak vissza. ATVI kitörésben (?), ABBV jól tartja magát (egyelőre), CRM kezd visszajönni, LMT-ben hír jött, veszegetik, valszeg nem fogom elpasszolni. Mini pakk SPCE-vel égek egyedül, de marad zárványnak. Bővítettem ABT-t, és vettem 125 db RGR-t... Optimista vagyok a portfóliómmal kapcsolatban.
én is olvasgattam most, lehet még most se késő dobni mindent? csak ez megint egy média által gerjesztett pánik, ami átterjed a részvénypiaci hangulatra is, szóval ha a politikai mázat lehúzzuk, akkor mehet tovább minden, reopen stb. ABBV is újra 95 alatt, ha marad tőkém az alibabás rendelések után azt vennék most, bár RGR is jó lehet. illetve arany esetleg, fed-pénznyomda + részvény esés is felfelé kéne h vigye.
nagyon helyes :)) Magyarországról magánszemélyként tényleg az Aliexpress éri meg, Amazon és Ebay drágán szállít ide egyelőre, mert nincs raktáruk, csak legközelebb Németországban. a magyar piac még kicsi nekik, azért nem indultak el még se magyar oldallal, se magyar raktárral, egszer talán bejönnek ide is, egyelőre 8 nyelven vannak Európában (érdekes h lengyelt és törököt is lehet választani a nyelvek között, valószínű a sok vendégmunkás miatt). itthon nincs kimutatás, Németországban adjuk el majd elsőként, aztán ha bejön akkor többi nagyobb eu-ország (francia, olasz, spanyol). Amazonon nagyon profi kimutatások vannak viszont (persze fizetősen), milyen termékből mennyit mikor (szezonalitás), és ott is ez van, hogy országon belül viszonylag olcsó a szállítás, de rendel pl sok lengyel és cseh is onnan, azon meglepődtem, miért nem az Aliexpressről. Ez kicsit olyan, mint egy franchise-rendszer, intéz helyettünk mindent az Amazon, raktározás, kiszállítás, vevői garancia, kezdőknek találták ki mint mi :))
Én most megnéztem a pre-marketten a papírjaimat: minimális a forgalom, egyelőre. ABT pl. 208 db. Lehet, hogy a “Covid-fundás” részvények jól fogják tartani magukat?
Az asszony nálunk nagy e-commerce rajongó hosszú évek óta, csak vevői oldalon... :-) Féléve be is vezettem itthon a kötváll-t, több, kevesebb sikerrel. Nála az AliExpress a nyerő, mert az EBAY költségei magasak, miközben az USA-ban állítólag kvázi ingyenes a kiszállítás. Nem tudom, trend itthon ez a vevői hozzáállás? Van erre valami hozzáférhető kimutatás vajon?
HTZ-t jó hogy kivágtad, most 1,9 pre-marketben, grat még 1x. Cake-t meg CHEF-t én most kivágnám a helyedben, CHEF megint visszamegy 14-15 közé, Cake is már 22,5 pre-marketben, ezek rosszul viselik a híreket, TA ide vagy oda.
én eddig szolgáltatás-szektorban válllakoztam, szóval nekem teljesen új terület a kereskedelem, meglátjuk. Kellett hozzá hogy a barátnőmet rávegyem h hagyja ott a marketinges állást, ő nagyker cégnél dolgozott, remélem össze tudjuk hozni. Amit rendeltünk eladjuk majd amazonon meg ebay-en, az a terv... ha nem jön be akkor meg Alibabát gazdagítottam legalább :))
Voá! Én 3 hónapja mondom az élelmiszer, miegymás kiskeres haveromnal, szerinte macera. Szerintem meg ilyen láb is kell már a kereskedelemben egy-egy közepes cégnél is. 👍
Németországban többen vannak az éttermekben, mint a járvány előtt, szolgáltatások menni fognak a plázákban, étterem-fodrász-körmös stb, online boltoknak is kell átvevőpont (Arenában a notino átvevőpontjánál van mindig a legnagyobb sor), ha a mozik is nyithatnak jól fog járni az SPG. ettől függetlenül az árfolyamot most leverhetik 60-ra :) 2. hullámon fog múlni hosszú távon a plázás reitek sorsa.
szerintem se sokkal jobban csinálod, nekem ehhez nincs elég tőkém (legyen stratégiai pakk, amit sosem adok el, illetve trader-pakk amivel ugrálok), és időm se mindig. viszont az előbbin próbálok segíteni, és az eddigi vállalkozásom mellett egy e-kereskedelmi vállalkozást is elkezdtem a napokban, pont tegnap rendeltem meg az Alibabáról a termékeket amiket eladunk majd :))
Köszi! SPG-t tartom 82-es átlaggal hosszabb távra. Igazából kiszallhattam volna fele pozival letrimmelni, csak azt gondolom, ha nyitva vannak a plazai, márpedig nyitva lesznek, akkor 100 usd-t simán ér. Ezt kicsit elrontottam, sőt, mikor beadtak 94,-86-ra vettem rá még, szerintem iszonyat alulértékelt. Az emberek szokásai nem fognak változni és ahogy cipőt se vesznek online különösebben, úgy azért a többség ruhát sem, egyelőre. Ráadásul ez a plázadolog siman átalakulhat egy közösségi kapcsolódási térré, valamilyen formában, más bérlőkkel, más formában. Mozikat is újranyitják lassan, úgyhogy en pozitiv vagyok az SPG-vel kapcsolatba(5-10 éves távon is) , főleg úgy, hogy piacvezető rendben lévő mérleggel. Ennyit a fundáról, és most jöjjön az armageddon.. :)
REIT USA