-7,6% lett a vége és a futi is -1,5%, 18.5-ig szerintem leverhetik (sőt 17,5-ig is, h a stopokat kiszedjék), az volt a sáv alja, ott még rá kellene majd venni mindenképp.
Ez amolyan profitrealizálós utolsó órának tűnt. Kábé adtak mindent, ami a kezük ügyében volt, kis pluszban, kis mínuszban. Olyan hírekre (?), amit már mindenki tudott, hogy kijönnek...
Jaa hát minusz volt az akkor is amikor vettem. oké nem -6 csak -3. :D Nade ez USA meg amúgy is olyan időket élünk, egyik nap -8% másik nap +12% :)) Max. hosszabb táv. Menni fog ez még.
értem. Cake-kel lehet h mellényúltunk, -6,2%, persze nem raktam be stoppot.. traderstewie-nak se jöhet be minden :) de amennyire utánanéztem nem rossz cég, lehet tartom hosszabb távra.
Speka az egész.. mondjuk eddig is az volt most pláne. Sokat nem látok bele... amúgy alig 300 dolcsi van benne szóval nem problémázok. Norvegiant is spekára vettem, de ott többet. Akkor volt szó róla h egy befektető jelentkezett, meg van pénze, ott nem féltem. Persze vhol ez is speka, simán beejthetik, ha fordul lehet kivágom.
Chef miatt irigyellek, pedig még vissza is ment nyitó szintre, 14 körülre, beszállhattam volna. Norvegianhoz és a másikhoz grat, azt nagyon jól eltaláltad, én hónapokkal későbbre vártam csak felívelést ott. Reit-ekkel valóban nincs teendő, bár SPG most kezd csúnya lenni, remélem nem megy már 60 alá. Hertz tegnap 100% felett emelkedett :)) de valóban kemény, én azt is csodálom, h 1 felett tud maradni, még szerinted bíznak vmiben? hihetetlen milyen forgalommal tépték tegnap.
Na helló! Látom volt menet rendesen.. Most nincs időm nézni, de jó látni a reitek teljesítményét. Sajnos AMD gáz, de még mindig tartom. Chefs vételem is jó eddig, jó h tartottam! Fűnyírás után gereblyézés előtt viszont ráneztem fórumra, meglestem mi lehet még talán jó, vettem cake-et. Többi reitet tartom. (ventas 30ról, simon 5x.., ) a többi (olajos) szo-szo, spekában a royal caribbean és norvegian (11-ről) kifejezetten jó vétel volt 60+% :D. Hertz viszont 2.8-ról 1.1 az ciki..
tanulnunk kell ezt még, legalábbis nekem biztos, ezekben a hetekben az USA piac nagyon kiszámíthatatlan volt. Hírek sokszor fordítottak a hangulaton mindkét irányba, gyakran nem működtek a jól bevált a technikák, mire jó irányba voltam a Reitek felét 5-10% nyerőben eldobtam, pedig azóta mentek még 1x annyit. de tanulságos volt, következő hullámokban már könnyebb lesz kezelni.
hmm, ez tényleg gáz, én is láttam a kinullázott papírokat. Akkor az SPG is lehet, h van náluk, az is ki volt nullázva. próbálom most követni a tippjeit, amíg az általam figyeltekben nem lesz egy nagyobb korrekció (reit, Walmart, bankok, airlines). CAR-nál már duplázhattunk volna..
Ráadásul jókat is süt-főz... :DDD Én még egy tippjáték sem tudtam rámozdulni, az SQ-m hamarabb megvolt, és az Ersténél csak minden harmadik van meg. Viszont, tegnap az Erstén felhúztam magam. Venni akartam Zoom-ot, napizásra. Látom, hogy “ki van nullázza” a felületükön, csak az ujjam már nem tudtam visszafogni. Rákoppintottam a “vételre”. Erre, ahelyett, hogy kiírta volna “nincs”, feldobta az ablakot. Lehetett venni. Ma délelőtt megnéztem kb 10 papírt, amit azért nem vettem fel a figyelőlistára, mert elvileg az Erstés listán ott van, de nem kereskedhető: ezek közül kb 8 igen... Hihetetlen, hogy mekkora kupi van itthon, még egy Ersténél is...
nem, megnézem. az a traderstewie akinek brutál jó tippjei vannak, legutóbb a Chef és a Car, nagyon sok konkrét részvényt ajánl, sajnos nincs mindegyik a randomnál. pl most ilyen a Cake, vettem abból, 23,5 most, 30 a célár, elvileg tegnap kitört, a profik már tegnap nap közben vették.
Másik: Portfolio Traderszoba cikkeket, videókat figyelemmel szoktátok kísérni? Esetleg tagok vagytok? Szerintem nem rosszak, sok minden bejött az elmúlt hónapokban. (Nem reklám helye..)
Szerintem ezzel egyáltalán nem vagy egyedül. Mindig mindenki ezt érzi mikor ilyen durva többnapos rallykból kimarad. Én is csak a korábbi minuszaimat tudtam visszahozni, pozitívba tornászni.
legrosszabb, h egyszerre érzem úgy, h az igazán jó vételekről már lemaradtam, és hogy nem kéne már tovább venni, már túl nagy az optimizmus :)) nagyon kettős ami most történik a piacon.
WMT szimpatikus, de kicsit még lejjebb szúrhatna tényleg. Amazon és Tesla nekem túlvett, főleg ha Biden nyer a végén még elkezdhet adót fizetni a Google meg az Amazon is, lehet nem lesz olyan szép a sztori. Tegnap SHOP mutatott nagyot, -12%-ból visszajött -2%, napon belül jól lehetett keresni, sajnos nem voltam gép előtt, de figyelni kell a papírt, bármilyen korrekciót nagyon megvesznek benne. Airlines cégeket néztem még, de már nem merek venni, ezekkel úgy voltam, mint te a Reitekkel, hogy majd szeptemberben beszállok, de már nagyon húzzák őket, lehet ősszel már késő lesz, most meg még annyira nem látszik, hogy mikor repülhetnek. Kivárás van ma nálam egyelőre, Nasdaq futi minuszban, lehet pár héten belül lesz IT igen jó áron, ebben reménykedek még.
Szervezni kell az életet, a káoszban kell valamiféle rendezettség is, márcsak azért is, mert rá kellett jönnöm nagyon más 2-3 papírral kereskedni, ennyit “tartani”, mint 6-8-at. Plusz, kellett valamiféle hosszútávú koncepció és stratégia. Ez állt össze 5-6 hét “ismerkedési időszak” után. Gyerekek: ne legyenek már örök életükben kiszolgáltatva annak, hogy csak valami kötött munkájuk, megélhetésük legyen. Hátha ráéreznek az ízére annak, hogy tanulás, munka mellett a maguk urai lehetnek egy idő után.
Igen, megfordult a szélirány. Túlhúzták a tech cégeket, lehet, hogy most pár hétig el lehet felejteni a semiconductor, software, video games, stb területet. Persze, válogatás nélkül ölték be a papírokat, mert egy SQ, vagy ZUO (gazdálkodási szoftverfejlesztő és szolgáltató) IT, de abszolút a gazdaság, pénzügy területén mozognak, modern szolgáltatással. Ilyen még az ABDE is. Elírtam egyébként HON már volt, LMT vettem ma. Továbbra is azt mondom a WMT jó lesz, ha az MA50-en megtámaszkodok (118 körül), nem lesz egy gyorsvonat, de nyugodt tempóban 15-25%-ot. AMZN, TSLA szintén hosszú távon jó kell, hogy legyen.
jó pedagógia! Most nem nézem meg a papírjaid, bár sejtem h vannak jók.. De egyelőre fullon vagyok, tegnap vettem kis Alibabát, meg egy rendes pakkot az US Bancorp-ból és MPW-ből, próbálok az éppen futó szektorokban maradni. T is szépen megindult tegnap a reit-ek mellett, AMD-t dobtam bukóban, abból lett az MPW, eddig jól jártam, meglátjuk. Reiteket tartani kellett volna az összeset, az az újabb vakcina-hír megint felülírt mindent.
REIT USA