Köszi, nem ismertem. Megnéztem, nem nyerő annyira . Előző évben 54%-kal vágtak az osztin, a simpysafedividends-esek pedig 11%-ra adják, hogy idén megmarad a tervezett osztalék, és nem lesz további vágás. T 2%-kal növelte az osztit, és ott 65%-ra adják, hogy tudják tartani, az jobbnak tűnik. T-vel a nagy adósság a baj, de úgy néz ki ki tudják termelni azért. Ezt találtam pl T-re: http://www.fool.com/investing/2020/05/12/is-att-stock-a-buy.aspx? bár lehet most még Reitekben kéne gyorsan menni egy kört, és utána beülni stabilabb cégbe.
AT&T -t már annyi helyen javasolták, hogy muszály csipegetni belőle eséskor. Kb. az osztalékra is figyelő tőzsdei elemzők Teslája, ha szabad így fogalmaznom...:)) CTL-ről még sose hallottam senkitől, érdekes tipp..
még optimista vagyok. USA-Kína háború jól alakul, kínaiak most tettek vámmentessé jó pár terméket, békére utal, talán nem akarnak háborút. Olaj szépen összeszedte magát, ez is a helyreállást jelzi. Fed elkezdi venni a junk kötvényeket is, végtelen pénz felhajtja az árfolyamokat - csak kérdés, hogy melyik részvényekét... Ezzel szemben "csak" a korai újranyitás miatti berobbanás aggodalma van, ami bármikor elmúlhat, és persze erősödhet, így rövid távon biztos hullámvasút. Ha ma esik, én veszek még ezt-azt, most épp a Shell tetszik, azt még tegnap se sikerült lezúzniuk :) illetve a AT&T beszálló is érik.
Hihetetlen ez a ping-pong ami megy.. Dehát ez már csak ilyen. Techpapiroknak korrekció, többinél lassan dupla alj :D Egyesek szerint egy kis realizálás, mások szerint szakadás kezdete! Hajh, régi szép nyugodt idők.. Inkább alszom, addig is béke van! :))
Rendesen beborult az ég, főleg az utolsó órában. Lehet, hogy komolyabb korrekció kezdődött? Én nem hiszem, ma nagyot rontott a hangulaton a Fauciék kongresszusi meghallgatása, sikerült “felhangosítani” az újranyitási félelmeket. Miközben mindössze 10 olyan állam van, ahol az utolsó 24 órában 50-nél többen haltak meg. A csapból is az folyik, hogy nem szabad elsietni a gazdasági reopen-t, mert újabb gócpontok fognak keletkezni. Ez már színtiszta politika, ami kihasználja a járványügyi szakik óvatoskodását, “okoskodását”. El múlhat még a héten, miután realizálták az elmúlt hetek nyerőit, illetve az esés miatt leépítették a friss pozikat, aztán visszapattanást várok. Az OHI szinte garantáltan rést tölt holnap, kérdés, hogy megelégszik-e annyival. Lehet, hogy csak az a március 19.-i mega gyertya fogja meg, az is csak -5%-ra van. Amint fordul a szélirány, a jobb állapotban lévő, de most agyonvert REIT-ek ki fognak lőni egy jó körre. Szvsz.
Sajnálom:( Jól indult, ha nem jönnek a rossz hírek meglett volna a 60+ is. Jelentés alapján mindkettő jó, hosszú távon nyerő a Ventas és NHI, én tartom, de rövid távon itt bármi lehet sajnos. W P Carey-t is vettem ma 6. reit-nek, az eddig betonstabil volt, ahhoz képest ez a -4,3% aránytalanul nagy esés.
Sajnos nem. Elrontottam a nyitóban elkapni, mohó voltam, nem akartam semmiképpen 7% alatt eladni. Aztán benthagytam 59,5 -n egész napra és tessék, lecsorgás. De a mai napi hangulat ellen nem volt mit tenni. Most már minúszban vagyok, mega blama, nem túl rózsás a hangulatom. (Ez most a sajnáltatós rész.) Azért bízok a napokban egy feltámadáson és gondolkozok VENTAS vagy NHI rávételen. Ezt most kell bírni idegekkel. Végül is legrosszabb esetben lesznek pár évig egész jó osztalékaim. (Ha nem vágnak nagyon...:))
én eladtam pre-marketben a felét 60,8-on, azt hittem nem érek haza nyitásra, és betettem, most láttam, hogy elment. nagy a csapkodás, nem tudom, 62 soknak tűnik, de messze a vége. SKT-t is sikerült 6,3-on adni, megkönnyebbültem. Ez a pre-market amúgy nagyon jó, Ventast kaptam olcsón.
Grat, ez szép munka. OHI-ban nagy csúcsot fogtál, az volt a teteje az elmúlt hetekben. Közben SPG +6,3%, SKT -5,73%, úgy látszik egy idő után elválik, melyik jó cég.
A számok. Csak a kedvetekért, mert segít jobban eligazodni, és abban a topikban mindenki “normális”, tudom helyén kezeli. Mini pakkal jöttem át (8k $), nem akartam felszámolni az “otthoni” osztalékos pakkomat, de a héten ez a probléma is megoldódott. Persze, többszörös tőke, többszörös kockázat, tehát így az elején inkább használt a kis tőke, mint ártott... Alapvetően szerény a mérleg, 9 papírban voltam eddig: 2 rossz, 2 elfogadható, 1 jó beszállós/elszúrt kiszállós, 3 eltalált, 1 papírban kétszer nyerő. Tőke +15%, jelenlegi pozikat nem beleszámolva. Jelenlegi pakkok összevonva +10%-ban. Kb. egy hónapja nyomom, általában két részvényben voltam egy időben, 3k ill. 5k-s pakkokkal. Max 3-5 napos pozik voltak. Az első két hétben voltak a veszteséges tradek. Kis bukó (-2-3%): Benézett beszállók, sikeresen felszámolt pakkok. Vonzó osztalék miatti vételek voltak... :-( - MO (dohány), - EPD (gáz). Kis nyerő (+3-5%): - ABT (biotech, tesztes csodapapír, de komoly méretű cég, ehhez mérten mozog), jól vettem, de nem adtam le plusz 9-10%-nál, visszaszállni nem tudtam, hiába néztem, másban voltam lekötve pluszban. - EA (video games), jelentése kicsit rosszabb lett, mint az ATVI-nak, nem volt érdemes tartani. - OHI, napon belül fogtam benne, de nem tetszett naposan, kiszálltam 29,65-ön. Értelmezhető nyerő (+10-20%): eltalált beszállások, és kiugrások. - CLNE (autógáz-kereskedő), kétszer fogtam benne +15%-ot, kb egy hét alatt, órás ki-be szállókkal. - SIRI (boardcasting, rádióadó), jó beszállóval, komótosan ment +10%-ot. Jelenleg: - ATVI (video games), plusz 15%-ban, amint órásan bejelez dobom, ha jól ugrok ki, akkor vissza fogok szállni. - AMD (“chipgyártó”), +3%-ban van. Ennyi, így gyorsan, fejből, “tanítóskodás” közben.
REIT USA