Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 04. 28. 21:57

Realtime kapcsolat közöttünk  

Kedves Fórumozók!

Nem tudom, tárt kapukat döngetek-e, amikor arra próbálom sarkallni a népet, hogy a fórum mellett érdemes lenne ténylegesen valós időben megosztani egymással a gondolatokat tippeket.

Erre nincs kiválóbb megoldás, mint az IRC. (Internet Relay Chat)

Aki ismeri, annak annyit mondok, hogy ircneten a #tozsde szobában kuksolok (egyelőre egyedül), és várom a társaságot.

Aki nem ismeri, mindenképpen javaslom, hogy próbálja ki!

Ahhoz, hogy IRC-n találkozni és (írásban) "beszélgetni" tudjunk egymással, két úton juthatunk el:

1. Amit elsősorban javaslok mindenkinek: a mIRC nevű program, amit úgy állítottam be, hogy automatikusan csatlakozzon és beléptessen a #tozsde szobába. Ehhez nem kell mást tenni, csupán egy önkicsomagoló file-t letölteni:

link

Ezt elindítva kicsomagolódik a mIRC program, és a mirc.exe-t futtatva meg kell adni valamit a "nickname" sorba, és utána alul a "connect to server" gombra kell kattintani (NEM az OK gombra!). (A program teljesen biztonságos, vírusmentes, a világon többszázezren használják, a legelterjedtebb chat kliens, bátran ajánlom használatát mindenkinek - én is ezt használom kb. 10 éve - persze mindig a legújabb verziót.)

2. A másik lehetőség: weben keresztül is lehet csatlakozni az IRC-hez, ezt szintén én állítottam be:

link

Itt is meg kell adni egy nicknevet, aztán jobb alul a kattintani...(Ehhez pedig javascriptnek telepítve kell lennie.) Hátránya, hogy a webes felület miatt kicsit lassú, és könnyű véletlenül "elkattintani".

Összességében az 1. változatot tudnám javasolni, bátran próbáljátok ki, hasznunkra, előnyünkre fog válni!!!!!!! Ha bárkinek nem megy, kérdezzetek!!

IRC-n is TomiBone néven vagyok, ha netán más a nevem (pl. Tomi|el), akkor nem vagyok gépközelben... egyébként javaslom úgy használni a progit, hogy reggel bekapcsoljátok, és fut egész nap...(nekem így megy). Amikor tudok, ránézek, írok az ismerősöknek, barátoknak. Gördülékeny és gyors így a kommunikáció!!!

Remélem, minél több tőzsdézővel tudunk így találkozni, összejönni és valós időben információt cserélni.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 05. 04. 11:58
Előzmény: törölt hozzászólás
AKIKNEK NEM MEGY:

Kicsit állítottam a kliensen, betettem néhány servert eltérő portokkal. Ezt próbáljátok ki, ha nem megy, akkor bizony a helyi rendszergazdától kell kérni, hogy az IRC-t engedélyezze. Tehát a lépések:

1. Letölteni: link
2. Futtatni (kicsomagolja magát)
3. A kicsomagolt cuccok között a mIRC.exe -t futtatni
4. Nicknevet beírni, és a "connect to server" -re kattintani
5. FIGYELEM: ha nem hajlandó csatlakozni, hagyd ott kb. 5 percre a programot, ne zárd be egyből, mert az általam beállított servereket végigpróbálja, hátha valamelyikre be tud ugrani!

Ha ezután is unable to connect van, akkor kell a helyi rendszergazdával beszélni!

ui.: a mirc.exe program teljesen biztonságos, semmiféle vírust vagy gépre ártalmas dolgot (backdoor, trojan stb.) NEM tartalmaz!
kissherceg 2006. 05. 04. 11:43
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2006. 05. 04. 11:24
Előzmény: #17  Törölt felhasználó
Gyertek, gyertek minél többen, már négyen vagyunk, és frankón megy az info- és tapasztalatcsere... sokkal gyorsabban lehet pörgetni a témákat, mint bárhol máshol :).
Törölt felhasználó 2006. 05. 04. 11:09
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
Bár ha rendesen beállították a tűzfalat, akkor minden default IRC portot letiltottak :(... azért próbálkozz még!
Törölt felhasználó 2006. 05. 04. 11:05
Előzmény: #15  Törölt felhasználó
Hajaj... igen, hát a szigorúan beállított tűzfal az IRC ellensége :(. A kliens alapú sem megy? Próbáld letölteni, és másik porton csatlakozni, esetleg másik serverre (/server irc.sote.hu:6668 vagy /server hub.irc.hu:6669 stb.)
Törölt felhasználó 2006. 05. 04. 10:54
Előzmény: #14  Törölt felhasználó
nekem valszeg a céges tűzfal miatt még a webes sem működik:
Connecting to chat channel please wait ...
Trying to resolve: irc.elte.hu
Connecting to: irc.elte.hu/157.181.1.129
ERROR: java.net.ConnectException: Connection timed out: connect
couldn't find irc server: irc.elte.hu , go back and try another one please.

többször is próbálkoztam :((
Törölt felhasználó 2006. 05. 04. 09:48
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Kicsit lankad az érdeklődés, csak hárman vagyunk a chaten....

Gyertek többen!
Web alapú:

link

Válassz nicknevet, aztán GO!

(Aki klienssel szeretné csinálni, annak link - lejjebb van a leírás, hogy kell elindítani.)
Törölt felhasználó 2006. 05. 02. 00:10
Előzmény: #12  Törölt felhasználó
Láttam, hogy bent voltál :) Próbáld még!! :) És írj valamit!
Törölt felhasználó 2006. 05. 01. 23:51
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
köszi osani, sikerült a tőzsdecápás reg., nélküled eltartott volna még egy darabig..
Most megpróbálkozok a másikkal.
Törölt felhasználó 2006. 05. 01. 23:08
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Na, beállítottam a mIRC-et, úgyhogy azzal is lehet próbálkozni! Remélem, minél többen összegyűlünk:

link

Tennivaló:
1. letölteni
2. futtatni a tozsdechat.exe-t
3. a kibontott cuccból a mIRC.exe-t futtatni
4. megadni egy NICKnevet
5. connect to server gombra kattintani

Gyertek!!!!!
Törölt felhasználó 2006. 05. 01. 12:47
Előzmény: #9  Törölt felhasználó
millió puszi!!!! ezt néha kifelejtettem!
Törölt felhasználó 2006. 05. 01. 12:40
Előzmény: #8  Törölt felhasználó
Amikor beírod a Nick-edet és alá a jelszavadat akkor még csak részlegesen léptél be.
Ezután ne kattincs semmi olyanra, hogy Hírek, Fórum, hanem ugyanott ahol a belépésra kattintottál ez van kiírva " Ma te vagy a
42
látogató. Eddig
82529 "
És az ez alatt lévő TOVÁBB gombra való kattintás után léptél be rendesen. Ezután már bármibe beleléphetsz.
Törölt felhasználó 2006. 05. 01. 12:04
Előzmény: #7  Törölt felhasználó
Nem értem ezt az egész tőzsdecápás belépést! valahányszor belépek, elfogad, de mihelyst rálépek bármi témára, fórumra hibaüzenetet ir ki, hogy csak regisztrált felhasználóknak, regisztrálok, akkor kiirja hogy ezen már van regisztrált felhasználó. Jó lenne egyszer leirni pontról-pontra hogyan kell belépni, regisztrálni, mert nem boldogulok vele. Régebben néha sikerült, de akkor is csak elvétve, igy csak elmegy az ember életkedve tőle.
Törölt felhasználó 2006. 04. 30. 00:26
Előzmény: #2  matteo
Jóh... hát csak annyi az eltérés, hogy a csati nem #tozsde, hanem #tozsdecapak :). 2 BNC-met és egy botot felvittem rá, szépen belakjuk a csatit, várom ott az alapító atyákat és a többieket is :).
Törölt felhasználó 2006. 04. 30. 00:18
Előzmény: #5  matteo
Én sem kaptam a reg. levelemet.. mi a fene van? :)
matteo 2006. 04. 29. 23:58
Előzmény: #4  bpmcwap
Szia Bp! Amikor megújult a honlap, gyakran megnéztem, de csak egyszer találtam ott két bajkeverőt... Amúgy a legjobb sörnek is kell reklám ;O) Fotexre már nyitásban kiváncsi voltam, hogy harmadszor (4?) is képes-e ugyanarra a bemondásra rallyzni, - ez már szánalmas volt (mégha tovább is megy majd). A Tippsarokban azért jelezzétek légyszi valahogy, hogy chat party van :o)
bpmcwap
bpmcwap 2006. 04. 29. 19:20
:DDD
Üdv matteo!Látom csinálod nekunk itt a reklámot... ;) Köszi!
Amugy szoktunk chatelni, sőt olyanyira hogy a tutifranko infokat csak ott beszélgetjuk meg, hogy ne tudják tul sokan... ;)))) Ott már 10kor tudhattad volna hogy kirázzuk wedget a gatyájából a fotexel... :))) Meg azt is hogy vissza lesz huzva a piac záróra... ;)))
Törölt felhasználó 2006. 04. 29. 09:16
Hali!

Értem... :) nos, amint lesz időm, megpróbálok rácsatlakozni oda. (Egyelőre nem érkezik meg a regisztrációs e-mail...)

Ettől függetlenül ott leszek az általam írt helyen is :).
matteo 2006. 04. 28. 23:27
Előzmény: #1  Törölt felhasználó
Üdv!
Félig nyitott kaput, igen; már létezik a fórumozók (vagy bárki) számára sokkal egyszerűbben használható - ugyancsak IRC alapú - chat itt, csak regisztrálnod kell az oldalon:
link
de eddig nem nagyon voltunk rajta, bár szerintem is sokkal királyabb és gyorsabb megoldás.

Topik gazda

TomiBone
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek