Őszintén szólva én az OTP költségeit nem is néztem, mert eszem ágában sem volt még egy céget bevonni ebbe a dologba, de az, hogy a BÉT-en kereskedett papírokat nem tudok megvenni, tovább lépésre késztet.
Köszi a válaszodat: persze, rá kell szánnom az időt, és össze kell hasonlítani a számokat olyan használati mód esetén, ahogy én fogom használni.
Nem tudom, milyen a választék az OTP értékpapír számlán, de azt láttam, hogy extrém drága ott kereskedni. Folyószámlára jók és megbízhatóak, de brókernek nem választanám. Nézz körül a RC honlapján, és nézz körül máshol is. Megtalálod a választékot, a feltételeket, a költségeket és minden mást, amire kíváncsi lehetsz.
Törölt felhasználó2015. 04. 03. 19:54
Sziasztok,
bár nagyon ritkán, de évek óta kereskedem értékpapírokkal, az OTP-s értékpapírszámlám segítségével (főleg TBSZ-re veszem őket).
Most azonban olyan BÉT papírokat szúrtak ki magamnak, amelyek az OTP internetes felületén nem voltak elérhetők.
Több alkalommal, több OTP ügyintézőnél is rákérdeztem, és kiderül, hogy ez azért van így, mert ezek a papírok csak ún. "privátbanki" ügyfeleknek érhetők el (és -ha jól értettem- nekik sem online, hanem a saját, személyes brókerükön keresztül). A privátbanki szolgáltatás ára havi 6-8 ezer Ft (havi jövedelem mértékétől függően).
Én ezt az árat túlzónak érzem, viszont mindenképpen vennék ilyen papírokat.
Ezt úgy meg tudom tenni, ha a Random Capital-nél vagy a KBC-nél nyitok számlát?
Ezek erre valók, ugye?
Nyilván vannak havi számlavezetési díjak, tranzakciós díjak, amiket a neten megtalálok, így inkább azt kérdezném tőletek, hogy tapasztalataitok alapján melyik céget ajánlanátok? (Költségek, elérhetőség, rugalmasság, stb.) Még annyit, hogy nem DT-elni akarok, hanem inkább a "konyhapénzből", havi szinten lecsipegetett összeget fektetném így be (ahogy most is teszem).
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Nyitsz két számlát (mondjuk egy random meg egy equitas) és akkor már a beva lefedezi teljesen.
Törölt felhasználó2015. 04. 01. 23:43
Köszi!
Jut eszembe a megtakarításokról. Ti hogyan látjátok biztonságban egyre bővülő megtakarításaitok? Állampapír, betét, brókerszámlán részvényben, otthon páncélszekrényben? Hogyan érdemes diverzifikálni mondjuk 0-10M Ft között?
Ha kell a pénz - nyilván biztonsági okokból - telefonon kell intézni. A Random egy kiváló cég, közük sincs olyan ügyletekhez, ami bizalmatlanságot kellene okozzon.
Sajnos sok ember sem azt nem képes megítélni, hogy hová érdemes tennie a megtakarításait, sem azt, hogy honnan kellene elvinni, vagy oda sem tenni.
mint a többi BEVA tag;
írsz emailt vagy felhívod őket és elmondják, mindenesetre azonosítani tudnod kell magad (tudod, titkos jelszó), ha már utaltál be pénzt szla-ról és oda utaltatod vissza, akkor könnyű lesz...
Törölt felhasználó2015. 03. 31. 11:24
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy az RC 100%-ban hány millióig biztosított?
A másik pedig, hogy hogyan kell kiutalni pénzt a RC-től, nem csináltam még ilyet, de most kell a pénz és kicsit megingott a brókercégekben a bizalmam?
Köszi
NAGYON KÖSZÖNÖM, úgy nézem tökéletes.
A régi adatokkal volt egy kis gondom, de most már talán az is rendben lesz. Ráadásul a napon belüli forgalmi adatos problémámat is megoldottad ezzel :)
Mégegyszer köszönet
Ahhoz hogy működjön kell két export_scalper fájl egy .dll és egy .ini amit be kell másolni a C:/programfile/Randi x64 vagy x86 mappába (természetesen oda amilyen az oprendszered 32-es,vagy 64-es)
A scalper.ini fájlt a fent említett bemásolás előtt megnyitod és beírod, hogy melyik instrumentumokat akarod megetetni az AB-vel. pl. BUX;BUX1512;OTP;MOL;RICHTER;MTELEKOM......stb.
Az expor_scalper létrehoz a C:/User/Documents/Randi export mappát, ahová txt formába betölti a napi adatokat.
Van egy 3. úgynevezett randiplugin.dll fájl is, amely az előbb említett txt fájlokat tölti be az AB-be Ezt a C./programfile/Amibróker/plugins mappába kell bemásolni. (a többi plugin és egyéb fájlokat söpörd ki,ebből a mappából mert azokra nincs szükség)
Ez követően megnyitod az AB-t, majd a FILE/NEW/DATABASE , ahol maradhat a MyNewData, vagy csinálsz egy RANDI mappát, majd rányomsz a CREATE gombra.
A Data source résznél, ha más pugint nem hagytál a mappába, mint a randiét, akkor az fog alapból megjelenni. Ha hagytál más plugint, akkor értelemszerűen kiválasztod a Randiét.
A Nubmer of Bars sorba beírod 499999 számot.
A base time interval: Tickre állítod, majd config és OK gomb....
Ezt követően lényeges a sorrend.
1. Elindítod a randit
2. Elindítod az AB-t. Az AB-nál ekkor jobb oldalt alul meg kell jelenni egy Randi feliratnak és mellette egy zöld színű OK-nak. Ekkor válik exportképessé a redszer. Ha sárga színű, akkor nincs mit exportálnia, vagy rosszul van vmi beállítva. Lényeges, hogy az export után nyomj az AB-n egy mentés, "Save" gombot, mert, ha bezárod a Randit, akkor lehet, hogy eltűnik a C:/User/documents/Randi export/ txt fájl tartalma.
Célszerű egy másik meghajtóra nap végén elmenteni ezeket a txt adatfájlokat, hogy alkalmasint később is meglegyenek.
Na akkor hajrá!. Ha vmi nem jön össze, írjatok:))
"3)" az automatice betöltést te hogyan tudtad megoldani, mert a scalperrel odáig megy nekem, hogy txt fájlba megvan a kötéslista, de azt csak kézi kattintgatással tudtam eddig AB-be beolvasni (és ez pár percenként elég fárasztó)
random capital
megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.
más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?