Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)
Látom jól megfogtad a probléma lényegét, ügyes! Itt a gond az, hogy 50-60% diszkonttal adják a papírokat, amit utána ráöntenek a kisbefektetőkre, többek között a te fejedre is. Ha szerinted ez a gyakorlat korrekt, akkor tapsolj hozzá.
Tippre még kb 4000 lehet nekik vissza. De persze veszik most is, pedig letolták már -16%-ra, nem értik miért esik, azt hiszik a piac árazza, pedig ezeknek a mozgásoknak nincs köze a piachoz. Ebben a tempóban hétfőn elfogy a pakkjuk, akkor érdemes venni.
Láttál te céget a BÉT-en korrekten eladni? Na ezért sürgős. Legutóbb pl a Wallisban tolták le napi 10%-al napokig, ők sem értek rá. Mikor a Forrás kiszállt a Futurból az is tolta kifelé, semmi sem számított. És sorolhatnám. Nem olyan türelmesek ők, mint gondolod.
Lehet. Azonban azt használják ki, hogy ilyen szintű tudatossága nincs az embereknek. Az országban is ez megy. Van néhány gazemeber, és azok mozgatnak mindent.No meg mit kezdenénk egy céggel? Mi nem "üzletemberek" vagyunk, csak spekák. Lovagoljuk a hullámokat, amik egyszer fel :), egyszer le szánkáznak :(.A héten fogtam egy ksi pénzt az Est-el, ez meg elnyelte az összeset.Kezdem azt érezni, hogy be kellene fejezni az egészet, mert én pénzelem a BÉT-et, nem pedig az engem. R18100 Legjobb 5 vételi ajánlat
Mennyiség
Ár
25
18.100
7
18.000
5
17.900
20
17.800
50
17.700
Legjobb 5 eladási ajánlat
Mennyiség
Ár
64
18.200
9
18.400
20
18.500
25
18.600
16
18.900
Épülget a 18.000-es szint. Várják, aztán öntik :(. Kíváncsi vagyok a jövő hétre. Ha ez megy akkor is, akkor dobom, és cumi.
Miért vagy ennyire biztos benne, hogy a cég dobja a 19k-t? . Ill ha ő dobja, miért nem lassabban? Pl nem napi 2.000-t amennyi ma eddig a nagy szórások összege kb. Miért nem mondjuk napi 4-500-t, nyugiban, eladói oldalon, esetleg közleményekkel tarkítva 30.000 felett? . Pl: ígéretes tárgyalásokat folytatunk a leendő nagybefektetővel. Később: szeretnénk ha az Akko a Plotinus nemes hagyományait követve értékpapírpiaci befektetésekkel foglalkozna. Utána: nem zárjuk ki az ingatlankezelést sem. Stb, stb. Mert ha az én kezemben lenne a cég, én így adogatnék el. Ha én csinálnám a híreket. És ezek a közlemények konkrétan nem köteleznek semmire, mégsem járnak árfolyameséssel. Ezért gondolom, hogy talán nem a Vár pakkot szórják.
A dolog érdekessége az, hogy ha itt összeáll 10k részvény akkor el lehet zavarni a jelenlegi vezetést a susnyásba. Ebből 5k meg is van, a kolléga által.
Persze, de ha már a piaci árhoz képest 50-60% diszkonttal kapja, akkor az korrekt a cég többi befektetőjével szemben? Én a helyedben összeállnék pár nagyobb büfivel, és a közgyűlésen napirendi pontként meg kellene szavaztatni, hogy ezt a gyakorlatot fejezzék be. Hiszen ezzel téged is megkárosítanak, illetve mindenkit, akik a piaci áron vesznek részvényt.
"A kisbefektető részvényesek érdekeit tartjuk szem előtt." A szlogen mindig ugyanaz, aztán egy nagy lószerszám a vége. A kisbüfik nyereségvágya (köztük az enyém) pénzeli a nagy üzleteket. Gyakorlatilag önként adjuk a pénzünket. Néha bejön, néha (sokszor) nem. Ne legyenek sztem illúzióink.
PLOTINUS
Elég rossz passzban van Viktor(vagy inkább a piac??:) ).De ettől függetlenül bízom benne.Lehet,hogy a kereskedés jelenlegi stílusa nem fekszik neki.Túl nagyok a fel és le ugrálások.. gondolom kiüti a stopokat.Nehéz lehet lekereskedni.Lesz majd olyan időszak ami fekszik neki és magára fog találni.Olvasgattam a vele készült interjúkat,jó gondolkodású..visszatalál a megfelelő útra.Kitartás a Plotinus részvényeseinek..;)