Legjobban akkor jarsz, ha az OTPdirektet elfelejted, es helyette valami mas feluletet hasznalsz.
Roviden es tomoren osszefoglalva azert, mert
1) szar; es
2) draga.
Egyebkent ugy tudsz nyitoban venni, vagy eladni, hogy limit aras megbizast adsz, ahol a limit jo nagy, ha venni akarsz (pl 4500-as arfolyam kornyeken te megadod, hogy 5000), ha pedig eladni akarsz, akkor jo alacsony arat adsz meg limitnek (pl 4500-as arfolyam kornyeken te megadod, hogy 4000-en eladnal).
Ekkor jobb esetben (!!!) nyitaskor teljesul a megbizasod a nyito arfolyamon. Rosszabb esetben (!!!) az tortenik, hogy az OTP direkt rendszere a te megbizasodat befogadja, am az nem "teljesitheto" statuszba kerul, hanem "feldolgozas alatt"-ba. Ilyenkor rendszerint az van, hogy az OTP szepen megvarja, meg az arfolyam eleri a te limitedet (tehat 5000-et, vagy 4000-et), es csak akkor fogja teljesiteni a veteledet/eladasodat.
Szoval megy a trukkozes rendesen.
Roviden es tomoren osszefoglalva azert, mert
1) szar; es
2) draga.
Egyebkent ugy tudsz nyitoban venni, vagy eladni, hogy limit aras megbizast adsz, ahol a limit jo nagy, ha venni akarsz (pl 4500-as arfolyam kornyeken te megadod, hogy 5000), ha pedig eladni akarsz, akkor jo alacsony arat adsz meg limitnek (pl 4500-as arfolyam kornyeken te megadod, hogy 4000-en eladnal).
Ekkor jobb esetben (!!!) nyitaskor teljesul a megbizasod a nyito arfolyamon. Rosszabb esetben (!!!) az tortenik, hogy az OTP direkt rendszere a te megbizasodat befogadja, am az nem "teljesitheto" statuszba kerul, hanem "feldolgozas alatt"-ba. Ilyenkor rendszerint az van, hogy az OTP szepen megvarja, meg az arfolyam eleri a te limitedet (tehat 5000-et, vagy 4000-et), es csak akkor fogja teljesiteni a veteledet/eladasodat.
Szoval megy a trukkozes rendesen.
Otpdirket használata
először is szeretnék az Otpdirekt, mint szolgáltatással kapcsolatban egy topikot nyitni. Hátha hasznos lesz...:)
Rögtön meg is ragadom az alkalmat, hogy tapasztalatot cseréljek veletek, illetve kapjak tőletek is egy megerősítést, használati útmutatót.
Történet:
Egyszer tőzsdei időn kívül kiadtam egy piaci áras megbízást egy részvényre, mert úgy ítéltem meg, hogy a részvény a nyitáskor sokat fog felfele menni.
Ez be is jött, de később vettem észre, hogy a tranzakció nem hajtódott végre ismeretlen ok miatt.
Az összeget beterhelte (volt is fedezetem), de nem vett részvényt csak később tudtam venni, amikor már jóval drágább volt a részvény.
Kérdésem, hogy én gondoltam-e rosszul, hogy ha nyitásra akarok 100%-san venni részvényt, akkor piaci áras vásárlással tudok 100% tudok, vagy ez nem így működik?
Köszi!
KALMI