Te meg csak otp.. pedig vehetnél mást is most vannak jo lehetőségek hosszabb távra ... Előbb utóbb pedig biztos kavarnak valami szart hogy otpt vagy bluek át beverjék mint 2019,2022 ..
akkor nem vesz, ha megvette pár kötéssel hamarabb azt a mennyiséget, amibe még az is belefér, amit Te vettél, vagy ha nem ERSTE-től vetted, hanem valaki más befektetőtől - ha kicsi certi vételek vannak (párszáz darab) akkor azokat néha összevárja
azert ez érdekes mert sokszor azonnal megveszi az erstea certi vétel utn a részvényt (szoktam figyelni), viszont sokszor nem vett érdekes módon részvényt miután certit vettem..azert manipullja az árfolyamot...nyugi:_)
minden tiszteletem a tiéd, de TL certi kiütésekor az ügyfeleknél lévő certimennyiségnek megfelelő részvény darabszámot elad az ERSTE - TS certinél pedig megvesz
az ERSTE nem veszi meg előre a kibocsátandó certi mennyiség mögötti részvény darabszámot, hanem minden certi eladása után veszi meg a certi darabszámának megfelelő részvény darabszámot (ha valaki vesz ERSTE-től 1000 darab EBOTPTL90 certit, akkor az ERSTE vesz prompt piacon 1000 darab OTP részvényt, ha lead valaki, akkor pedig prompt piacon elad az ERSTE)
csak akkor van prompt piaci üzlet természetesen a certi ügylet után, ha az eladó/vevő az ERSTE
ez így működik
jó spekit Neked és mindig szívesen olvasom amiket írsz
Eddig türtőztettem magam, óvodások, homokozóbeli összezördülésébe nem akartam beleavatkozni. Na akkor ez a certi-részvény vétel-eladás összekapcsolás. Mint a gáz-WTI meg mindenféle nyersanyag ETF és certifikát a határidős piacon össze van kapcsolva fedezet gyanánt, erre az általam már ecsetelt rollover téma, amikor contango van a hóról, hóra váltáskor, az ETF, certifikát kibocsátájónak ez költség amikor éjfélkor magasabb árfolyamon gördül át a következő hónapra, határidő föl, ETF, certifikát helyben marad, a különbség a torkosborz. Akkor vissza a BÉT certifikáthoz, ahogy én csinálnám, de ERSTE sem csinálhatja másképp. Az árfolyam a certifikátot "kölcsön"vevő többség pozija felé halad, ez kiadást jelent beváltáskor, azonos irányú tényleges részvény pozija kell, hogy legyen az ERSTE-nek, különben pilótajáték lenne az egész. ERSTE amikor belevágott egy certibe még rég, teszem föl vett 1 mrd HUF-ért OTP-t, a szorzótól függően, ami legyen 5x tudott kibocsátani certifikátot 200 millió HUF-ért, ez így balance-ba került, bármerre ment az árfolyam, nyerő a bázisár módosítás és a spread, a vétel/eladás jegyző közti különbség, extra mani, amikor nyitóban átugorja az árfolyam a korlátárat, akkor maradványérték sincs. Bukni azért itt is lehet, vagy legalábbis virtuális - ba kerülni, akkor ha egy nagyot eső tolvajban történik a certi kibocsátás, a csúcs közelében vásárolja be ERSTE a fedezet pakkot, ott elég sokat kell pörgetni amire a forgalom ledolgozza a részvényen levő bukót. Kiütéskor nem történik semmi, csak a fedezett részvénypakk terhére újabb számmal ellátott certi jön, ezt nem bírják felfogni ott sokan.
OTP Szakmai topic