Sok oka van, néhányan már említettek párat, EU-val való csörte, járvány, beszállítói láncok problémái, ezáltal visszavágott növekedések világszerte. Nagyjából csak kockázatok vannak. Az is furcsa, hogy az Intézményiek közül jövőre nem nagyon vár emelkedést senki. Az meg elég furcsa lesz, ha maximum itt fog tanyázni az OTP 1 év múlva is. Óriási kockázat.
Tavaj november elején teljes lezárás Ausztriában, teljes lezárás Magyarországon, ha jól látom az OTP meg hajrá felfelé? Akor most mért nem jó a felfelé?
Az OTP-nek semmi köze a többi európai bankhoz, teljesen külön (jó) sztori. Együtt akkor fognak mozogni: ha az EKB megtiltja újra az osztalékfizetést, új mutáns/ új vírus tarolja le a világot, szétesik az EU stb. OTP nél rizikó: EU-val magyar vita (legnagyobb rizikó ez, ugyanis ha nincs EU pénz lehet bankadó újra,de akkor a GDP növekedésnek amúgy is csengettek vagy 100% lesz az államadósság 2-3 éven belül - de Orbán ennyire nem ostoba), Ft gyengülés (részben), vírushelyzet miatt gazdasági lassulás (+ magyar autóipar is köhögni fog jövő első fél évben pl.). Egyszerű korrekció zajlik, most talán elhúzódóbb lesz - 2-4 hónap is lehet. Tartósan 16000-16500 alá biztos nem megy. Kivéve a fenti lehetőségeket.
Igen, én is úgy látom. Nap elején úgy láttam a 900 simán tarthatja. Most már abban sem vagyok biztos, hogy az 500 megtartja ma. Úgy látszik senki nem akar akkora kockázatot vállalni, hogy hétvégén tartja a részvényt.
Kint a bankok nem is estek a PKO kivételével az elmúlt két hétben, hanem pont fordítva emelkedtek, mi végig estünk, amíg ők fel...szóval én azt gondolom fura lenne, ha ezek után még mennénk velük lefelé...nap végére ott is lehet egy megnyugvás és a mostani vastag mínuszok visszamehetnek a felére...
Én shortba voltam, de bevallom még kis nyerővel zártam 18K fölött. Hirtelen ez bepusztítás meglepett. Itt meg már nem a legjobb shortolni. Venni meg talán életveszély, esetleg 500-as tartományban.
Csányi úr szavaival élve: Most jól értékeli a piac az OTP-t? Ha a könyv szerinti értékhez viszonyítjuk a részvény árfolyamát, akkor az OTP az egyik legmagasabban értékelt részvény az európai bankszektorban. Régiós versenytársaink többségének a részvényével 1 körüli vagy az alatti P/BV értéken kereskednek, lengyel „megfelelőnk” a PKO 1,4-es, mi pedig 1,8-as szorzón forgunk.
OTP részvényesek ide!