ja, ahogy a mondás tartja: borral egy halom pénzt lehet csinálni - nagy halomból kis halmot...
Az tény, hogy Papa elég biztosra megy: jó infrastruktúra, hozamkorlátozott tőkék, és állítólag kiváló szakemberek dolgoznak egy ügyben neki. Szóval semmi olyan, ami "az adjunk hozzá 10 kiló cukrot, levelet, venyigét, kukoricaszárat, keverjük össze, és kész a bor" jellegű 100 Ft-os trutymókat jellemzi (egyszer megsúgták, hogy csak maga a palackozás 100 Ft:)))).
A Villányi Borászati Rt, az nem egy lepukkant cég volt, már akkor sem mikor megvette Papa. Volt alkalmam beszélgetni más villányi bortermelővel is, és csak dícsérni tudta az öreget. Abszolút minőségi borászatot csinál, kevés fűrtöt hagy egy tőkén, ezáltal is javítva a bor minőségét. Meg kell kóstolni egy Csányi Teleki Merlot bort, hogy milyen finom íze van.
Nem úgy, mint a TV 2 reggeli műsorának " prominens " ( sicccc ) vezetője, aki azt hitte, hogy megvesz ott egy kisebb szőlőterületet, oszt dőlni fog hozzá a lé rögtön. Persze el is húzott onnan..... mert súlyosan megbukott.
Hát igen. Elég szomorú nézni az OTP szenvedését. Én már nem bírtam, így enyhe plusszban eladtam kedden. Majd talán később újra veszek. Most nem merek.
Szerintem bármikor leránthatják 6 alá.
Kezdő vagyok , ne adjatok a véleményemre. Csak az érzéseimet mondtam el.
Látta már valaki a pincészetét Villányban?
Én modnjuk csak északa, de nem egy lepukkant présház a domboldalon... Gusztusosan terméskővel burkolt hodályok, saválló tartályok, alulról megvilágítva, kamerázva, ahogy kell... (bár a kamerázást nem túlzottan értem: mit véd: a bort, vagy a vasat? :D )
Én Csányi helyében egy fillér eredményt nem mutatnék ki. Minek?
Csinálhat ez az ember bármit, csúcseredményt, stb. akkor is a francba verik le a cégét. Akkor meg minek.
Az elkövetkező 3 hónapot a kamatemelések fogják még meghatározni az USA-ban és az EU-ban egyaránt. Ez lesz a döntő befolyás a papírokra. Ebben az időszakban még az akvizíciókban sem lesznek eredmények az otinál, "csak" egy-két jó gyorsjelentés jöhet ki, ami kozmetikázhatja az árfolyamot. Szóval maradunk még 6...-nál.
Nem hiszem hogy sok lenne a long 6200-nél alatt sem nőtt meg a forgalom pedig arra számítottak hogy sok stoppot ki fognak ütni. Kicsik szerintem 6400 felett már nem vettek, aki 5500 nél vett az tartja. Mi lesz akkor ha az elemzői várakozásokkal szemben nem fog csökkeni az eredménye sőt.
OTP részvényesek ide!