"Év vége van, lehetne a szokásos mérlegeket vonni, de egyúttal évtized vége is van, azt is meg lehet nézni, mit csinált a piac az elmúlt évtizedben.
1999 vége S&P 1469 pont
2009 vége S&P 1100 pont
Brutális értékvesztés. És bizony 10 év igen hosszú idő, ez alatt nyugdíjba lehet menni, el lehet halálozni, mit tudom én, tehát szépen megmutatkozik annak a 80-as 90-es években kialakult marketing dumának a hazugsága, hogy részvény "hosszútávon jó". El tudom képzelni, hogy 2009 tavaszán az S&P megütötte a ciklus alját (ahogy 1974-ben), ahova sose megy vissza már. Az elmúlt 10 évben az árazások szépen lejjebb jöttek (ergo tök nevetséges részvény buborékról beszélni), minden ilyen medve-ciklus lényege, hogy az árazás benne szinte attól függetlenül csökken, hogy középtávú eső (2000-2002, 2007 vége-2009 eleje) vagy középtávú emelkedő trend van (2003-2007, illetve most 2009-)."
sziasztok! jó lesz ez... usankák próbálnak kitörni az oldalazásból...hát el kell fogadni, hogy nem lehet mindig short!!! december közepén, mínusz 2 fokban? brrr....
centerfiam a sírba is magaddal viszed az otipapírjaidat?.....nagyon belekapaszkodtál.....veszed már észre, hogy 3 hónapja nem kerestél vele egy ganyi vasat se......a loosertopikban a te helyed:)))
OTP részvényesek ide!