hát igen pont ezért írtam, szerintem sem lesz!!!!
Nagyokat mosolygok amikor komolynak mondott elemzők, kiszerkesztik hogy ma mondjuk egyértelmű esés várható,/mondjuk sztem. ilyen sincs de mindegy, mindenki olvassa ezeket az elemzéseket és tudja/ és akkor jön egy 14:30 -as adat az Usából hogy ma 2 hamburger helyett 3 ettek az emberek, és erre aztán a kicsi világ megy mint a barom.........!Hát erre mit lehet mondani ...
"Kíváncsian várom azt az időszakot, ha egyáltalán lesz ilyen, hogy mikor fogja egy tőzsdei papír árát meghatározni,vagy mozgatni az adott cég saját maga teljesítménye."
Szerinted lesz ilyen ?!
A válságnak is csak akkor lesz vége, amikor az usa közgazdászai bejelentik, hogy vége van.
Teljesítménytől függetlenül.
Usa csinálja jól!Ha ő menni akar akkor megy, ha meg esni akkor esik.Mi "kicsi" Európa meg úgy figyeljük és követjük őket mint a messiást.Néhány adat aminek aztán semmi köze nincs hozzánk képesek vagyunk fejvesztve eladni, vagy venni.Német, Angol stb. tőzsdék is rá vannak tapadva a DOW-ra mintha náluk, vagy nálunk jobb,vagy rosszab lenne ,hogy Amerikában 5ezerrel több vagy kevesebb munkanélküli van, vagy hogy a Bizalmi index kicsivel jobb mint várták.Nevetséges ami a világban folyik ilyen téren!Ha Usa úgy gondolja föl ,akkor a világ föl, ha le, akkor a világ le.Én értem,hogy gazdasági világhatalom,de amikor számunkra semmilyen hatással nem levő adatokra így reagálunk, mit ahogy az elmúlt időszakban, akkor az elemzéseket meg a garfikonokat is el lehet felejteni.Kíváncsian várom azt az időszakot, ha egyáltalán lesz ilyen, hogy mikor fogja egy tőzsdei papír árát meghatározni,vagy mozgatni az adott cég saját maga teljesítménye.
Na igen. Bár mostanában sokszor a futik is csak megtévesztésre jók. Napközben totyogunk utána, aztán ha ők nyitás után úgy döntenek, hogy "bocs mégse", akkor pislogunk.
Egyébként a cégek jelentéseit hol lehet nyomon követni ?!
Jó reggelt !
Igazad van. Fel, stagnálás vagy le. De vannak charttechnikailag és fundásan is jobban várható forgatókönyvek és azok alapján is készítenek elemzést. Aki pl. elemzőként (profitline) mind az esésben, mind az emelkedésben lát lehetőséget, akkor ott milyen érdeket szolgálhatott ez a kijelentés ? Semmilyet.
Nem mondom, hogy egyes esetekben nem tűnik manipulálásnak a dolog, de jelen esetben csak az aktuális helyzetet próbálták (szvsz) reálisan felmérni.
Ne tévesszen meg Kína növekedése senkit. Kínát nem érinti a válság, sőt! Az amerikai boltok polcain is ott vannak a kínai termékek. Miért? Mert olcsók. Ennek egy válságban még nagyobb szerepe van. Neki most kell terjeszkednie.
Ja persze megint kifelejtettem valamit:
Ha az eddig 100% nak a felét vallották be , a mostani 65% nak a 80 %-át, akkor papíron nincs is visszaesés. Azt már gondolni is félek, hogy az arányszámok még torzabbak, mert akkor még növekedés is lehetséges!
És ugye amilyen kicsiben, olyan nagyban. :-((
Na ennyit a jelentésekről.
Direkt szar adatokat várnak, hogy ha kijön egy annál kevésbé szar lehessen örülni. Vállalati gyj-ket nem a várttal kell összehasonlítani, hanem az egy évvel korábbival, rögtön nem rózsaszín a kép. Arról nem is beszélve, hogy a cégek többsége úgy ért el profit növekedést, hogy költséget csökkentett (kirúgtak egy csomó embert, csökkentik a termelést, spórolás), miközben a bevételek messze elmaradnak az ilyenkor szokásostól.
Csak a vak nem látja mekkora átverés ez az egész gyorsjelentési szezon!!!
Direkt szar adatokat várnak, hogy ha kijön egy annál kevésbé szar lehessen örülni. Vállalati gyj-ket nem a várttal kell összehasonlítani, hanem az egy évvel korábbival, rögtön nem rózsaszín a kép. Arról nem is beszélve, hogy a cégek többsége úgy ért el profit növekedést, hogy költséget csökkentett (kirúgtak egy csomó embert, csökkentik a termelést, spórolás), miközben a bevételek messze elmaradnak az ilyenkor szokásostól.
Csak a vak nem látja mekkora átverés ez az egész gyorsjelentési szezon!!!
"Nagyon megy a szekér, vége a válságnak! " Tíz éve foglalkozok szezonálisan a Balatonnal, nagyjábol állandó forgalmat csinált, a bevezető évek után. Most a média agyonsztárolja a Balatont , a bevételek a szokásos 60-65 % án mozognak. Az ismerősök meg csak néznek, hogy a TV azt regéli, hogy minden gyönyörű. Gratu nekik!!!!
ha jól gondolom egy véleményen vagyunk. Egészen pontosan azért várok esést a gyogyósoknál mert Richternél akasztott ember 2 napja a chartban Egisnél 3 doji és 12700 febr-március ota egy óriási hullocsillagot gondolok.
Múltkor egy ricsi akasztott után kb 2-3 nap esős nap jött tegnap megvolt benne az első.
Bux 16100 tegnap szépen fogta a bulit, de ma tovább várom. SnP 956 éppeen nem akar még tovább menni.
Reggele egy meghuzást várok mindenből Mol 14500 Oti 3600 aztán le.
"Engem meg lehet győzni ha érvelnek és korrekt adatokkal alátámasztják a véleményüket.Tehát ha tényeket közölnek azt jobban szeretem mint mikor véleményt mondanak."
Mit gondolsz, vajon mennyire lehetnek korrektek azok az adatok, amelyeket később visszamenőleg megváltoztatnak, hogy az aktuális "korrekt" adatok jobbnak tűnjenek??? (USAban folyamatosan ez megy)
De egyébként ezer szónak is egy a vége, a psziho az ami dönt, hogy mennyien tudják elhinni, hogy vége a válságnak vagy esetleg egy egy rosszabb adat kapcsán a törékeny optimizmus mennyire adja meg magát.
nagyon sokszor megyünk a logikusnak tűnő iránnyal szemben. A hírek, a cikkek , majdnem mind manipulálnak/manipuláltak. A tőzsdén való sikeres kereskedéshez meg kell kicsit tekerni a gondolkodásmódot. szvsz
OTP részvényesek ide!