Igen benne van, plane ha " jol idozitve" leminositik Magyarorszagot es ezt " kelloen kommunikaljak" a mediaban, szerintem a hatasa ismet csak eses lenne..... nem is kicsit....
Nem csak a görögök a hibásak,
hol voltak a nagy nemzetközi tanácsadók, minősítők ... stb. akik most verik magukat, egyik sem jelezte, hogy nono a görögökkel kapcsolatban valami nem oké az euró indulásakor. A legnagyobb probléma ma már nem a görögök adóssága, hanem az, hogy továbbra sincs központi irányítása az EU-nak, nincs erős fellépés, nincs semmilyen eszköz ami az egyes országokat kordában tartaná. Így nem lehet vezetni ... be kéne látni, hogy ha erős európát akarnak akkor a demokráciát korlátozni kell
Eloszor is nem vagyok naiv tisztaba vagyok ezekkel a dolgokkal....
Masodszor nem szeretnem ha ez a topik egymas sertegetesere szolgalna,ezt kerlek vedd figyelembe es elore is koszonom!
Persze valoszinu nem olbe tett kezzel nezik a dolgok iranyitott alakulasat......egy tokeattetes millios pozi szep profitot hoz.......iranyba tartas meg megoldott a kommunikacioval.....
a görög kormány részéről egy óriási ballépés jelen helyzetben a népszavazás intézménye mögé bújni, s átadni a felelősséget. Ez már jóval túlmutat a görög lakosságon, sőt az európai unión is.
Ebben a szituban már nincs helye sztem a népszavazásnak.
Valahol ott kellett volna kb. népszavazniuk és feltenni a kérdést, hogy milyen mértékben kívánják meghamisítani a mérlegüket, s ezzel becsapni a hitelezőiket és egyben saját magukat.
Akkor kellett volna az előnyöket/hátrányokat mérlegelni...:(
ÉS ŐKET ÉRDEKILI HÁNYAN MENNEK TÖNKRE. TE KIS NAIV. SORTOLJÁK A FORINTOT ÉS EZZEL ŐK MÁR JÓL IS JÁRNAK. A TÖBBI NEM ÉRDEKES. MAJD A BANKOK KÁRÁRA MEGMENTIK ŐKET IS. DE KI FOGJA A BANKOKAT MENTENI? GAME OVER, GAME OVER.
Igazad lehet de van egy masik scenario is de ez mar eros lenne meg elkepzelni is, lasd gorog pelda mi lesz ha nem szavazzak meg, esetleg a mi kormanyunk nem erre jatszik itt is a jovoben, meg csak EUR hitelunk van a fizetoeszkozunk nem az!Hogyan reagalna le az amugy is ezer sebbol verzo europai gazdasag....... es igen beintenek,hogy ennyi menjunk tonkre bar ez oriasi penz bukast es piacvesztest jelentene nekik.....miert gondolkodtam el ezen?
Volt aki nev nelkul irom az mondta " europai union kivul is van elet"
Ugyan ez az ember eleg sokat megtesz a gazdag arabok es jelenleg eros kinai kapcsolatok surgos elmelyitesere, kerdem en miert most, miert ilyen surgos......
„bankadókkal kapcsolatban Orbán volt a próba nyúl Európában, és mivel bejött a precedens más országok is meg tudták lépni.”
Nem a matolcsizmus találta ki a bankadót, azt alkalmazták már mások is 2008 óta. Persze sokkal kisebb mértékben és elsősorban nem költségvetési lyukak foltozgatására, hanem egy olyan alapok finanszírozására fordítják, melyek a későbbiekben esetlegesen csődbe, csődközeli állapotba jutó bankok támogatásához nyújtana fedezetet.
„Valószínűleg jobb lenne, ha az IMF-el kötnének valami megállapodást, mert így tuti, hogy a Londoni héják ki fogják véreztetni a Forintot, bár ez az államadósság szempontjából nem is biztos, hogy annyira rossz (a kormánynak) „
Ami biztos, hogy finanszírozni kell valamilyen módon az országot. Ha a piacról nem megy, sok lehetőség bizony nem marad. Természetesen az IMF a hitel feltételéül korlátokat (kiadás-bevételi keretet) határoz meg.
Ha a „Londoni héják ki fogják véreztetni a Forintot” az bizony nem jót, hanem nagyon is rosszat tenne a államadósságnak, ugyanis annak (ma már több mint) fele idegen devizában (főként eur-ban) van. Ez annyit jelent, hogy minden egyes Ft gyengülése 35 milliád Ft-al növeli az államadósságot és minden 6 Ft gyengülés 1%-al emeli a gdp arányos hiányt.
Lehet számolni, hogy egy 350 körüli eur államadóssággal mit tenne.
De erre sztem nagy valószínűséggel nem kerül(het) sor, mert az gazdasági katasztrófához vezetne elsősorban a (állam, lakosság, cégek, önkormányzatok) devizakitettsége miatt, illetve hatalmasat emelkedhet az inflációs kockázat is.
Ezt az MNB drasztikus kamatemelések árán is meg fogja fékezni. Ez persze majdnem annyira kellemetlen lesz, mivel a Ft hitelkamatok növekedése befagyasztja mégjobban a piacot.
Ez szerintem szandekos volt reszukrol, a tovabbi gyengitest tamogatva es ujabb meg ujabb devizahiteleseket segito intezkedesek surgos meghozatala szamomra egyertelmu teszik azt,hogy nem erdekuk az erosodes a tovabbi gyengules viszont igen!
Volt olyan aki kijelentette az orszagnak egy gyenge EUR/HUF 400 lenne a legjobb, ezt dontse el mindenki gazdasagilag mennyit nyernenk es mennyi csalad menne tonkre.....
Törölt felhasználó2011. 11. 01. 12:11
az OTP szerintem biztosan csődbe megy, ha másképp nem az ügyfelei csődje miatt....a törlesztés szerintem lehetetlenné válik minden devizahitelesnek innét kezdve...
Nagyon tudták, hogy leminősítés sem kell még, mert elég szar lesz a hangulat anélkül is. Azt meghagyták "szebb" napokra. Euro új csúcs borítékolva. Még szerencsénk is volt a 2napi zárva tartással.
Nagyon valoszinu, hogy ha europa ilyen vastag minuszban zar es amerika lekereskedi szinten minusszal a napot, akkor ez holnap panikeladasokat general szinte mindenben a beten, legfokeppen OTP!
EUR/HUF tovabbi gyengulese csak erositi a zuhanas tenyet es meg lehet optimista varakozas is volt a 310 mert holnap ugy erzem kihasznalva a romlo es akar panik hangulatot igen nagy spekulativ tamadas erheti a napokban kiepitett szintekrol......
csak Argentína legalább egy nagyságrenddel nagyobb gazdaság ... tehát nálunk sokkal rosszabb lehet a helyzet,
nincs nyersanyagunk, nincs eladható / privatizálható cégünk (max. MÁV, BKV ... ),
nincs már versenyképes munkaerőnk, és oktatásunk sem
A devizahiteleseket ugyanúgy kéne segíteni, mint a bankokat, nem egyiket a másik kárára. A hiteles a fogyasztó, aki nem fogyaszt, a bank a gazdaság motorja, aki nem hitelez. Nincs egyik, másik nélkül.
Az tény, hogy nagyon kicsi Magyarország és a kormány mozgástere, ugyanakkor nagyon sok felesleges itthoni és nemzetközi szintű blama volt az utóbbi 2 évben amik vagy feleslegesek voltak, vagy csak egyértelműen a figyelem elterelésére szolgáltak. Én még azt is el tudom képzelni, hogy pl. a bankadókkal kapcsolatban Orbán volt a próba nyúl Európában, és mivel bejött a precedens más országok is meg tudták lépni. Valószínűleg jobb lenne, ha az IMF-el kötnének valami megállapodást, mert így tuti, hogy a Londoni héják ki fogják véreztetni a Forintot, bár ez az államadósság szempontjából nem is biztos, hogy annyira rossz (a kormánynak) - a pór nép meg kit érdekel.
Kezdünk kisértetiesen hasonlítani argentínára, ami a régió elejéből csődbe jutott pár év alatt, pusztán azért mert a nagyok kimenekitették a profitot, és eszük ágában sem volt újra befektetni. Sőt pár évtizeddel elötte még a világ top 10 gazdaságában volt, hát elintézte a vad kapitalizmus, akkor mi lesz velünk?!
OTP es EUR/HUF TIPP TOPIK!
Oti esik max nap vegere lesz megnyugvas....
EUR/HUF 310