Nézd: - ez nem a paks2 topik, ami szerintem itt is elmegy azt leírtam - most se olvastál el semmit csak okoskodsz, ez így engem nem köt le - off: miért nem reagálsz a másik topikban a Weber állításod cáfolatára, amit ketten is megtettünk (Értsd: nincs kedvem úgy "beszélgetni", hogy ennyire szelektív vagy.)
Miért ne mernék megtenni. Az usa is vesz az oroszoktól urániumot ha jól tudom. A GE és a Siemens még nem tett olyan nyilatkozatot hogy befejezik az együttműködést. Ráadásul mire elkezdik a konkrét munkát pakson addigra már lehet vége lesz a háborúnak és lehet a szankciók egy része is megszűnik.
Nem világos hogy érted. Az oroszok vannak az atomerőművön belül és azt mintegy pajzsként használják, mert tudják, hogy az ukránok nem fognak támadni, (pláne tüzérséggel) egy működő atomerőművet. Ezért tudják nyugodtan fegyverraktárként és bázisként is használni, és ők bizony nyugodtan lövöldözhetnek kifelé. Közben minden létező biztonsági szabályt megszegnek a Roszatom "szakmai" segítségével. Terrorizálják az ukrán személyzetet, váltságdíjat kérnek értük, sőt kivégzés is volt. A hűtőtavat le akarják engedni, mert szerintük oda fegyvereket rejtettek ... Agyrém.
Ha helyileg érted a kérdést, hogy hol, akkor a válasz, hogy Zaporezsjében. Hogy mivel, azt megtudhatod Aszódi írásából, de itt a PF-n is megjelent. A finneknél is kitelt a becsületük. . Paks2-höz a Siemens szállítaná és építené ki a vezérlést, a General Electric a turbinákat. Kétlem, hogy meg merik tenni, akkor is ha nincs szankció a futó beruházásokra. Olvasd el Fleshmann Balázs véleményét (fizetős, de máshol is megtalálod): Megdöglött a Paks II projekt, csak senki nem meri kimondani
Roszatom hol írta ki magát ? A Roszatom által épített atomerőművek nem tisztán orosz erőművek. A franciákkal(fragmante), siemenssel közösen építik az erőművet. Nem véletlen hogy a Roszatom nem esik a szankciók alá, ezért nem tiltakozik az eu hogy nálunk ők építik paks2.
"Oroszországban jelentősen, 82 százalékkal, 27 761-re zuhant az új autók
és haszongépjárművek eladása júniusban az egy évvel korábbi 154 553-ról,
közölte az Oroszországban tevékenykedő európai vállalatokat tömörítő
szervezet, az AEB autógyártó-bizottsága."
valószínűleg Putyint már nem fogják újraválasztani 2024-ben, akkor leváltják és az addigra már nagyon komoly társadalmi és gazdasági problémákat okozó szankciók feloldásáért cserébe kiadják Putyint egy nemzetközi bíróságnak
Igen ez színtiszta terrortámadás, de a terroristáknak nem szoktak engedni, sőt a vezérkost amint lehet likvidálják. Az is érdekes állapot lesz, ha sikerül kiűzni a terület foglalókat, mert az atomerőmű egy különleges enkláve lesz az ott lévő irányítókkal. Az atomfegyverként való fenyegetés szerintem komolytalan, mert a világ összes atomerőművénél sokkal több atomtöltetű rakéták állnak célirányba. Ez a helyzet már nem az ukrán háborúról szólna. Végül végződjön akárhogy ez a háború, az elkövetett háborús bűnök miatt vigasztaljon bennünket a balkáni háború, mert hiába rejtegették a szerbek a mészárosokat, végül sikerült levadászni őket.
Mindehez a Roszatom asszisztál, amivel kiírta magát a szakmából nemzetközi szinten. Már csak mi állunk kapcsolatban velük. Szégyen. Aszódi Attila már március közepén azt írta: Ilyet egyszerűen nem lehet csinálni atomerőműben!
elolvasta a nato új stratégiai koncepcióját, amit a múlt héten fogadtak el Madridban és rájött, hogy most szarabb a helyzet, mint februárban volt, több nato tag és több nato katona a szomszédban, minden nato tag emeli a katonai büdzsét és fegyverkezik, mintha háborúba készülne, valóban nagy húzás volt az Ukrajna elleni háború elindítása
Orosz - Ukrán háború - trollmentes topik