viszont a bizonytalanok magas száma esélyt adhat egy új mozgalomnak, akik kihasználhatnák a közép és baloldalon kialakult űrt. ha valakik gondolkodnának ebben titokban, akkor nagy esély lenne sztem gyorsan felfuttatni egy ilyet,amihez a jelenlegi körülmények maximálisan ideálisak. van egy könnyen támadható kormány sok támadási felülettel, vannak ellenzéki pártok elhasználódott arcokkal, vagy akik csak szűkebb rétegeket tudnak megszólítani. azt nem tudom mi lenne a célravezető politika. lehet radikális hangvételű a kormány kritikájára épülve,de lehet egy józan gondolkodást sugárzó inkább középre húzó és szélesebb rétegek számára elfogadható pragmatikus szakmai ,kiegyensúlyozott és etikus politikát folytató párt is.
A Nézőponthoz még annyit (de a Századvégre is igaz), hogy két választás között egyértelműen befolyásolni akarják a számaikkal a közvéleményt. Volt már rá példa persze, hogy az utolsó publikus eredményükkel egész jól, talán még a legpontosabban is találtak (egy ilyen rémlik), de ez pár nappal a választás előtt már nem befolyásol, viszont lehet vele dicsekedni. Az összes többi mérésük pedig (legalábbis ami publikus!), durva mellélövés volt, a többiekéhez viszonyítva. Magyarán, tudnak pontosan mérni, de talán nem azt teszik mindig közzé?
Visszatérek, mert úgy látom én se adtam egy higgadt reakciót a hsz-edre. :) . Ahogy én látom most kb. félidőben, nevek és százalékok nélkül: Van egy nagy támogatottságú párt, és van négy önmagában alig látszó kicsi. (A többiről nem érdemes szót ejteni - maradjanak meg ők az extravagánsoknak és a szélsőségeseknek.) A négy kicsi együtt talán beéri az egy nagyot. Ami igazán aggasztó, hogy van a nagynál is nagyobb csoport akinek az előző öt közül egy sem felel meg! (Össznépességről beszélek, félidőben nem túl releváns azt kérdezni, hogy ha most vasárnap lennének a választások...). Szóval ebből a helyzetből nem lesz szavazásos rendszerváltás, a fidesz választási rendszerében és propagandája mellett. Ill. kicsi az esélye. Pláne ha a szavazók nem tudják ezt alárendelni az egyéni szimpátiájuknak, a négy kicsi pedig nem áll elő nagyon gyorsan egy a rendszerváltást akarók altal elfogadható, minimális konszenzusos programmal.
Ma ez a közvéleménykutatás jött velem szembe. Az mszp-ről a és a dk-ről a véleményem nem változik más adatok hatására, mert pont ugyanezt csinálták 2014-ben és 2018-ban is.
Én most nem tudok ennyire hosszan reagálni, de az én gyurcsányizmusom kimerül abban, hogy túlzónak tartom a ráaggatott címkéket és tulajdonságokat, ezek nagy része fingensteini munka gyümölcse azt gondolom. Ja meg kisebbnek látom a bűneit orbánénál. Az már kettő. Nem szeretném ha ő lenne a miniszterelnök, de egy kicsivel kevésbé nem, mint amennyire nem szeretném ha orbán lenne az. És azt hiszem, mindkettőnek lehetne egy rakás jobb alternatívája. Gazdasági megoldásaiban mindkét párt a proletárdiktatúra, a fizessenekagazdagok, a megmentjükahülyéket a nemhülyék terhére híve, de főleg a Fidesz, ez a gazdasági gondolkodás tőlem távol áll mint értékrend.
És akkor reagáljunk a konkrét gondolatokra is.
"Ha az őszödi pártüdülő nevetséges filléres ügy, akkor Gyurcsány miért hajolt le érte, amikor az utcátokban vagy alár a Balatonon számos más hasonlót vehetett volna?"
Hát neki ekkora ügyek jutottak, Lőrinc testvér számára tény hogy ez már túl kicsi pálya. Nézzük el neki hogy nem derogált neki ez a nagyságrend. Jobb mintha nagyobbra ment volna.
“ Tisztán látom, hogy a fiúk többet loptak, de még nem lövettek közénk. “
Ez olyan mintha egyenesen valamelyik fideszes túlmozgásos kiscsicska, mondjuk szíjgyártó adta volna elő. Jellemzően ritkán lőttek akkoriban, akkor se közénk. Legalábbis közém tutira nem. Hagyjuk meg ezt a székházfoglaló sungirborznak meg ilyeneknek.
Nézelődj még egy kicsit más közvélemény kutatóknál is! Persze ha a Nézőpont eredményei most kapóra jöttek neked, hogy ezt a kirohanást megtedd, akkor azt mondom fölösleges.
Friss pártpreferenciák: https://infostart.hu/belfold/2020/05/12/ezt-tette-a-fidesz-nepszerusegevel-a-jarvany . A FIDESZ népszerűségén nem változott semmi. Az viszont üdvözlendő, hogy az mszp-pm 3%-on a biztos szavazók körében, tehát nem jutnának be a parlamentbe. Emiatt is külön dühítő, hogy ezek a léhűtők harcolták ki maguknak a legtöbb helyet az októberi önkori választásokon, miközben látszik, hogy a kutya nem szavaz már rájuk. Már most egyértelmű, hogy ők fognak legjobban sipákolni a közös listáért, és mindenkit fidesz kollaboránsnak hívnak, aki nem ezt szeretné. Pedig inkább csendben behátrálhatnának egy csendes szobába, és finomat becsukhatnák az ajtót. Úgy tippelem, hogy a dk ki fogja őket segíteni, és ugyanaz lesz a kommunikációja: csak a közös lista a megoldás, aki mást akar, a a fideszt segíti. Azt előrejelzem, hogy aránytalanul sok egyéni képviselői jelölti helyet szeretnének maguknak a nyerhető körzetekben. Pedig én azt szeretném, ha a felmérésekkel arányosan tudnának megállapodni az egyéni indulásban, és lenne egy olyan lista, amelyen nincs rajta sem az mszp, sem a dk, sem a fidesz.
Ennél siralmasabb a helyzet. Nincs reprezentatív mintám, de a szomszédban egy harmincas pár visszajött Ausztriából és most az a tervük, hogy itthon keresnek munkát, mert Innsbruckban is sanyarú a felszolgálók helyzete a vendéglátásban.
A timföldgyár nem filléres ügy. Ha az őszödi pártüdülő nevetséges filléres ügy, akkor Gyurcsány miért hajolt le érte, amikor az utcátokban vagy alár a Balatonon számos más hasonlót vehetett volna? Manapság Gyurcsány is nagyobbakat szakíthatna, de nemhogy nem kapott háromszor kétharmadot, hanem még a saját nyomorult ciklusát sem sikerült végigvinnie. Tisztán látom, hogy a fiúk többet loptak, de még nem lövettek közénk. Lóbálással nem a szájbarágás a célom, hanem az, hogy aki akar, az elgondolkozhasson rajta,egyetértsen vagy vitába szálljon vele. Nem tagadtam, hogy fideszt tartottam a legkisebb rossznak. Akkor ábrándultam ki végleg belőle, amikor kifosztották a magánnyugdíjpénztárakat. Te sem kerülöd annak az árnyékát, hogy gyurcsányistának soroljanak be téged. Ismerek olyan fórumtársat, aki annyira érzékeny a nácik mosdatására, hogy még topicot is nyit róla. A kommunisták mosdatása sem szebb a nácikénál. Egyébként még a dk-ban is megy elvi vita arról, hogy Orbán legyőzése céljából össze lehet-e fogni lenácizott pártokkal. Nem mintha sokat számítana ebben a fórumhomokozóban, de Orbán legyőzése céljából sem fogok össze mszmp utódpártjaival (mszp, dk). Ha kellek, akkor kérek jobb ajánlatot. Az őszi önkormányzatin nem kellettem, mert a Borkai-faktor pompásan működött. Orbán doktor mindenáron meg akarta tartani Győrt, ám csak utólag látta, hogy ezzel elvesztette Budapestet. A másik magyarázat az, hogy nincs is Borkai-faktor, hanem az ellenzék ennyire okos, szép, tehetséges és vonzó. Orbán nehéz helyzetben van. Eddig ügyesen megemelte a lopások ingerküszöbét, de most a koronavírus miatt a politikai elitben/kasztban/söpredékben rengeteg éhes száj nyílt ki és itt van a mélyszegények három-négymilliós tábora, ahol szó szerint értendő az éhes száj.
Egyenként esetleg, miután elmondják neki, hogy nem az ő hibája, hogy elvesztette a munkáját és ne ő szégyellje magát mert a három havi munkanélküliből nem tud megélni (ha kap egyáltalán), közben egy szűk elit meg naponta ver el munka és tehetség nélkül szerzett milliókat luxusra. Ha ezután is a fideszre szavaz akkor menthetetlen és megérdemli a sorsát. De ez az információ milliókhoz nem jut el úgy, hogy ez az ő szintjükön is érthető legyen. Végülis azt akartam mondani, hogy egy népet soha nem szabad kollektíve felelőssé tenni.
Aki a jelenlegi kormányzás vesztese de mégis hisz ezeknek a rosszarcú bűnözőknek, az a saját hülyeségének az áldozata. Annak azért kijár az ejnyebejnye.
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető