Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Peterbond 2020. 05. 12. 19:51
Előzmény: #1074  euler
A mondandoja az amiben teljesen igaza van. Nem abban hogy most 3 vagy 5 % ra merik az mszpt. 
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 12. 19:39
Előzmény: #1078  Törölt felhasználó
Csak most másnak jár az ingyensör.
Törölt felhasználó 2020. 05. 12. 19:14
Előzmény: törölt hozzászólás
most is egy viccpárt van hatalmon
Borsodi_Bivaly 2020. 05. 12. 19:11
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2020. 05. 12. 19:05
Előzmény: #1071  euler
viszont a bizonytalanok magas száma esélyt adhat egy új mozgalomnak, akik kihasználhatnák a közép és baloldalon kialakult űrt. ha valakik gondolkodnának ebben titokban, akkor nagy esély lenne sztem gyorsan felfuttatni egy ilyet,amihez a jelenlegi körülmények maximálisan ideálisak. van egy könnyen támadható kormány sok támadási felülettel, vannak ellenzéki pártok elhasználódott arcokkal, vagy akik csak szűkebb rétegeket tudnak megszólítani. azt nem tudom mi lenne a célravezető politika. lehet radikális hangvételű a kormány kritikájára épülve,de lehet egy józan gondolkodást sugárzó inkább középre húzó és szélesebb rétegek számára elfogadható pragmatikus szakmai ,kiegyensúlyozott és etikus politikát folytató párt is.
Törölt felhasználó 2020. 05. 12. 18:02
Előzmény: #1067  lancaster
én is az MKKP-t szoktam megjelőlni,ha megkérdeznek, sőt a választásokon is,amikor voltak őket jelőltem. Más kérdés,h a köv választáson kire húzok. 
https://index.hu/kulfold/2010/05/30/megnyerte_a_valasztast_az_izlandi_viccpart/
euler 2020. 05. 12. 17:54
Előzmény: #1073  Peterbond
Akkor ezután csak téged kell megkérdezni? :)
Tiszta haszon.
Peterbond 2020. 05. 12. 17:51
Előzmény: #1066  euler
Pedig teljesen igaza van és ezen nem sokat változtat hogy a nézőpont mérte.
euler 2020. 05. 12. 17:24
Előzmény: #1071  euler
A Nézőponthoz még annyit (de a Századvégre is igaz), hogy két választás között egyértelműen befolyásolni akarják a számaikkal a közvéleményt.
Volt már rá példa persze, hogy az utolsó publikus eredményükkel egész jól, talán még a legpontosabban is találtak (egy ilyen rémlik), de ez pár nappal a választás előtt már nem befolyásol, viszont lehet vele dicsekedni. Az összes többi mérésük pedig (legalábbis ami publikus!), durva mellélövés volt, a többiekéhez viszonyítva. Magyarán, tudnak pontosan mérni, de talán nem azt teszik mindig közzé?
euler 2020. 05. 12. 17:13
Előzmény: #1065  signal2
Visszatérek, mert úgy látom én se adtam egy higgadt reakciót a hsz-edre. :)
.
Ahogy én látom most kb. félidőben, nevek és százalékok nélkül:
Van egy nagy támogatottságú párt, és van négy önmagában alig látszó kicsi. (A többiről nem érdemes szót ejteni - maradjanak meg ők az extravagánsoknak és a szélsőségeseknek.)
A négy kicsi együtt talán beéri az egy nagyot.
Ami igazán aggasztó, hogy van a nagynál is nagyobb csoport akinek az előző öt közül egy sem felel meg! (Össznépességről beszélek, félidőben nem túl releváns azt kérdezni, hogy ha most vasárnap lennének a választások...).
Szóval ebből a helyzetből nem lesz szavazásos rendszerváltás, a fidesz választási rendszerében és propagandája mellett. Ill. kicsi az esélye. Pláne ha a szavazók nem tudják ezt alárendelni az egyéni szimpátiájuknak, a négy kicsi pedig nem áll elő nagyon gyorsan egy a rendszerváltást akarók altal elfogadható, minimális konszenzusos programmal.
signal2
signal2 2020. 05. 12. 17:13
Előzmény: #1067  lancaster
Valóban a nézőpont méri legalacsonyabbra az mszp-p,-et.
https://kozvelemenykutatok.hu/#1
signal2
signal2 2020. 05. 12. 17:11
Előzmény: #1066  euler
Ma ez a közvéleménykutatás jött velem szembe. Az mszp-ről a és a dk-ről a véleményem nem változik más adatok hatására, mert pont ugyanezt csinálták 2014-ben és 2018-ban is.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 12. 16:29
Előzmény: #1063  Dehogynincs
Én most nem tudok ennyire hosszan reagálni, de az én gyurcsányizmusom kimerül abban, hogy túlzónak tartom a ráaggatott címkéket és tulajdonságokat, ezek nagy része fingensteini munka gyümölcse azt gondolom. Ja meg kisebbnek látom a bűneit orbánénál. Az már kettő. Nem szeretném ha ő lenne a miniszterelnök, de egy kicsivel kevésbé nem, mint amennyire nem szeretném ha orbán lenne az. És azt hiszem, mindkettőnek lehetne egy rakás jobb alternatívája. Gazdasági megoldásaiban mindkét párt a proletárdiktatúra, a fizessenekagazdagok, a megmentjükahülyéket a nemhülyék terhére híve, de főleg a Fidesz, ez a gazdasági gondolkodás tőlem távol áll mint értékrend.  

És akkor reagáljunk a konkrét gondolatokra is.

"Ha az őszödi pártüdülő nevetséges filléres ügy, akkor Gyurcsány miért hajolt le érte, amikor az utcátokban vagy alár a Balatonon számos más hasonlót vehetett volna?" 

Hát neki ekkora ügyek jutottak, Lőrinc testvér számára tény hogy ez már túl kicsi pálya. Nézzük el neki hogy nem derogált neki ez a nagyságrend. Jobb mintha nagyobbra ment volna. 

“ Tisztán látom, hogy a fiúk többet loptak, de még nem lövettek közénk. “

Ez olyan mintha egyenesen valamelyik fideszes túlmozgásos kiscsicska, mondjuk szíjgyártó adta volna elő. Jellemzően ritkán lőttek akkoriban, akkor se közénk. Legalábbis közém tutira nem. Hagyjuk meg ezt a székházfoglaló sungirborznak meg ilyeneknek.
lancaster
lancaster 2020. 05. 12. 16:19
Bocs, de ez csak a Nézőpont, tavaly is legalább 10 %-ot tévedett, úgy mindent egybevetve 😂😂😂
egyáltalán nem komoly. pl: A Kétfarkú Kutyapárt 6%?!
euler 2020. 05. 12. 16:10
Nézelődj még egy kicsit más közvélemény kutatóknál is!
Persze ha a Nézőpont eredményei most kapóra jöttek neked, hogy ezt a kirohanást megtedd, akkor azt mondom fölösleges.
signal2
signal2 2020. 05. 12. 15:53
Friss pártpreferenciák:
https://infostart.hu/belfold/2020/05/12/ezt-tette-a-fidesz-nepszerusegevel-a-jarvany
.
A FIDESZ népszerűségén nem változott semmi.
Az viszont üdvözlendő, hogy az mszp-pm 3%-on a biztos szavazók körében, tehát nem jutnának be a parlamentbe. Emiatt is külön dühítő, hogy ezek a léhűtők harcolták ki maguknak a legtöbb helyet az októberi önkori választásokon, miközben látszik, hogy a kutya nem szavaz már rájuk. Már most egyértelmű, hogy ők fognak legjobban sipákolni a közös listáért, és mindenkit fidesz kollaboránsnak hívnak, aki nem ezt szeretné. Pedig inkább csendben behátrálhatnának egy csendes szobába, és finomat becsukhatnák az ajtót. Úgy tippelem, hogy a dk ki fogja őket segíteni, és ugyanaz lesz a kommunikációja: csak a közös lista a megoldás, aki mást akar, a a fideszt segíti. Azt előrejelzem, hogy aránytalanul sok egyéni képviselői jelölti helyet szeretnének maguknak a nyerhető körzetekben.
Pedig én azt szeretném, ha a felmérésekkel arányosan tudnának megállapodni az egyéni indulásban, és lenne egy olyan lista, amelyen nincs rajta sem az mszp, sem a dk, sem a fidesz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 05. 12. 15:43
Előzmény: #1042  euler
Ennél siralmasabb a helyzet. Nincs reprezentatív mintám, de a szomszédban egy harmincas pár visszajött Ausztriából és most az a tervük, hogy itthon keresnek munkát, mert Innsbruckban is sanyarú a felszolgálók helyzete a vendéglátásban.
Dehogynincs
Dehogynincs 2020. 05. 12. 15:38
Előzmény: #1047  gombócból_is_sok
A timföldgyár nem filléres ügy.
Ha az őszödi pártüdülő nevetséges filléres ügy, akkor Gyurcsány miért hajolt le érte, amikor az utcátokban vagy alár a Balatonon számos más hasonlót vehetett volna?
Manapság Gyurcsány is nagyobbakat szakíthatna, de nemhogy nem kapott háromszor kétharmadot, hanem még a saját nyomorult ciklusát sem sikerült végigvinnie.
Tisztán látom, hogy a fiúk többet loptak, de még nem lövettek közénk.
Lóbálással nem a szájbarágás a célom, hanem az, hogy aki akar, az elgondolkozhasson rajta,egyetértsen vagy vitába szálljon vele.
Nem tagadtam, hogy fideszt tartottam a legkisebb rossznak. Akkor ábrándultam ki végleg belőle, amikor  kifosztották a magánnyugdíjpénztárakat.
Te sem kerülöd annak az árnyékát, hogy gyurcsányistának soroljanak be téged.
Ismerek olyan fórumtársat, aki annyira érzékeny a nácik mosdatására, hogy még topicot is nyit róla. A kommunisták mosdatása sem szebb a nácikénál.
Egyébként még a dk-ban is megy elvi vita arról, hogy Orbán legyőzése céljából össze lehet-e fogni lenácizott pártokkal.
Nem mintha sokat számítana ebben a fórumhomokozóban, de Orbán legyőzése céljából sem fogok össze mszmp utódpártjaival (mszp, dk).
Ha kellek, akkor kérek jobb ajánlatot. Az őszi önkormányzatin nem kellettem, mert a Borkai-faktor pompásan működött. Orbán doktor mindenáron meg akarta tartani Győrt, ám csak utólag látta, hogy ezzel elvesztette Budapestet. A másik magyarázat az, hogy nincs is Borkai-faktor, hanem az ellenzék ennyire okos, szép,  tehetséges és vonzó.
Orbán nehéz helyzetben van. Eddig ügyesen megemelte a lopások ingerküszöbét, de most a koronavírus miatt a politikai elitben/kasztban/söpredékben rengeteg éhes száj nyílt ki és itt van a mélyszegények három-négymilliós tábora, ahol szó szerint értendő az éhes száj.
euler 2020. 05. 12. 13:17
Előzmény: #1061  gombócból_is_sok
Egyenként esetleg, miután elmondják neki, hogy nem az ő hibája, hogy elvesztette a munkáját és ne ő szégyellje magát mert a három havi munkanélküliből nem tud megélni (ha kap egyáltalán), közben egy szűk elit meg naponta ver el  munka és tehetség nélkül szerzett milliókat luxusra. 
Ha ezután is a fideszre szavaz akkor menthetetlen és megérdemli a sorsát. 
De ez az információ milliókhoz nem jut el úgy, hogy ez az ő szintjükön is érthető legyen.
Végülis azt akartam mondani, hogy egy népet soha nem szabad kollektíve felelőssé tenni.
gombócból_is_sok
gombócból_is_sok 2020. 05. 12. 12:59
Előzmény: #1059  euler
Aki a jelenlegi kormányzás vesztese de mégis hisz ezeknek a rosszarcú bűnözőknek, az a saját hülyeségének az áldozata. Annak azért kijár az ejnyebejnye.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek