Megjelent az európai parlamenti küldöttség jelentése, amelynek tagjai azt szerették volna feltérképezni, hogyan áll Magyarország azon feltételek teljesítésével, amelyek a közösségi források lehívásához szükségesek. Az összkép lesújtó volt, a képviselők egyik döbbenetből estek a másikba. Elöljáróban Monika Hohlmeier az uniós forrásokhoz való hozzáférés feltételéül szabott elvárások teljesítését így foglalta össze: „Amíg nem teljesítettek mindent, addig úgy tekintjük, hogy nem teljesítettek semmit, addig nem tudjuk ezt az ügyet lezárni.” . Azaz pénz továbbra is az ablakban. Lehet itt már Ursula újraválasztásának vétózásával zsarolni próbálni (Orbán Balázs), nem fog menni. Az egész korrupt rendszert kellene felszámolni, de nem azoknak akik létrehozták.
Visszautasították Vámos László 1973-ban végzett színművész osztályának tagjai, hogy átvegyék az aranydiplomájukat a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől – tudta meg a 444. Tisztelet nekik!
Az emberek alapvetően manipulálhatóak, jó és rossz irányba is és minden társadalomban. Orbáék az utóbbit teszik, szavazatvásárlási céllal. Az is egyértelmű, hogy leginkább az alulművelt, iskolázatlan, tájékozatlan csoportok esetében a legegyszerűbb ezt megtenni. Rá lehet játszani az anyagi kiszolgáltatottságra, a "kaparj kurta" mentalitásra, a meglévő idegengyűlöletre, a túltengő nacionalizmusra és a történelmi okokból fennálló demokrácia-deficitre is. Nálunk ez mind megvan. Minden aljas diktatúra ezt csinálta és elég hosszú ideig működik is, ha nem kell átváltani nyíltan erőszakos módszerekre. Kérdés, hol tart most a rezsim?
Egyszerűen annyira tudatlanok az emberek, hogy nem veszik észre, ez húsba vág, nem fullad ki egy,, utáljuk a Gyurcsányt és ezzel le van tudva a politika, jó oldalon állunk" gondolatmebettel ez az egész! Ezért nem látták vagy nem akarták látni sokan, hogy már ellenzékben is tróger volt a fidesz, sok, az ország javát szolgáló dolgot elkaszáltak miattuk, amit persze ezek arra használtak, hogy utána elmondhassák, sehová se tart az ország. (persze, mert akkor is csak akadályozták) Az emberek nagy része ezt nem akarta látni. Pedig onnan már látható volt, hogy a hatalom megszerzésén túl nincs a narancshuszároknak más célja, főleg nem az ország jobb útra terelése.
Sok szavazót vesztett Orbán idén,de ezek bizonytalanok lettek.- Legközelebb 2026-ban lehet Orbánt megbuktatni,előbb nem látok erre esélyt.- Szavazás előtt egy héttel pedig ajándék csomagot kaptak a romák.. Tavaly is falun a polgármesterek 70%-Fideszes, és a falu kisbusszal vitték a romákat szavazni.
Én 1998 óta azt mondom, hogy orbán egy politikai szélhámos, politikai bűnöző, akinek már rég börtönbe kellene ülnie. Mindig hülyének néztek emiatt és sokan magasztalták, hogy mekkora politikus. Szerencsére egyre több ember lát át rajta, és veszik észre a valódi énjét, hogy valójában egy nácisztikus pszichopata.Kár, hogy még kevesen vannak és ennyi időbe került.
"Én eddig meg voltam győződve róla, hogy Orbán egyáltalán nem hülye, hanem csak a 4071. sz. Italbolt törzsközönségére szabja a kommunikációját. A legutóbbi megnyilvánulásai viszont komolyan kezdenek elbizonytalanítani... . Mondjuk amikor azt mondja, hogy "1998 és 2000 között kormányon voltunk, de hatalmon nem", nagyjából mindent elárul a demokráciafelfogásáról. Ez egy virtigli diktátor, aki képtelen elviselni a hatalma bárminemű korlátozását. . Az meg, hogy a 2022-es választásokon az ellenzék erőfölenyben lett volna média- és pénzügyi túlsúllyal... anyád." - Panamajack https://telex.hu/belfold/2023/08/25/orban-viktor-fidesz-tranzit-fesztival-tihany
"Rohadjak meg, ha nem megint tervez valamit a főgeci. Talán fogy a pénz lóvéra, át kell szervezni a táplálékláncot. Ez többnyire azzal jár, hogy az eddigi kegyeltek közül párat el kell takarítani, a szűkülő forrásokat újra kell osztani. Ha mindezt még titkolni sem kell, az a legjobb. Hiszen a sunnyogás helyett lehet ezt nyilvánosan, nagy hírveréssel csinálni és akkor a kéményen csimpaszkodó kisember azt fogja látni, hogy ez ám nem egy következmények nélküli ország. Majd már mindjárt lesznek következmények (...) . Pesty László szerintem jelenleg lovat farag Orbán alá. A szoborhoz. (...) . Nem tudom, hogy már összeállítódott-e az a lista a párt propagandaközpontjában, amit majd Pesty egy óvatlan pillanatban előránt a gatyakorcából, vagy még dolgoznak rajta a gipszfaragók és kötvényárusok. Az mindenesetre sanszos, hogy mi el leszünk szórakoztatva egy darabig, az elit foshat, hogy kitől veszi el a gazda a játékát, amiről úgy hitték, örök időkre az övék marad. A szavazók megbékélnek, hiszen lámcsak, és megértik, hogy majd nekik is mindjárt jobb lesz az életük, csak hát ugye a járvány, a válság, a háború, az infláció mellett a nagy hadvezérnek a korrupcióval is le kell számolnia. És csinálja, harcol, és a végén győzni fog! Mint mindig. A nép pedig összegömbölyödik és alussza tovább a gazdag lelki szegények álmát. Mint mindig."
" Nem pontosan ugyanaz zajlik ma is a fejekben, mint annak idején a tiszaeszlári per kapcsán? Az eluralkodó gyűlölet, a bűnbakkeresés, a másik hibáztatása, nehogy nekem bármit is föl kelljen vállalnom! S ha a másik a hibás, akkor én megúszhatok mindent, akkor én ártatlan vagyok, fölmenthetem magam. Csakhogy ki az a „másik”? Nekem ő, neki pedig én! . Ezt a fajta mentalitást képviseli a regnáló kormány, és ezt sugallja a hívei számára is: ti vagytok a jók, ti nem hibáztok, a jó úton jártok, a gonosz és alávaló másként gondolkodók tesznek tönkre mindent, és tehetnek arról, ami jelenleg körülvesz mindnyájunkat. Aki akarja, látja, hová jutottunk. A kormány, az élén a vezérrel, tökéletesnek és hibátlannak képzeli magát, holott mindenki tudja, hogy ilyesmi nem létezhet. Hallotta már valaki egyetlen egyszer is a hatalmat képviselők részéről, hogy egy kritikára válaszul azt mondták volna: bocsánat, tévedtünk, korrigálni fogjuk? Hallotta valaki egyetlen alkalommal is Orbán szájából, hogy elnézést kérek, hibát követtem el? Ha bárhonnan kritika éri, a válasza egyértelmű: Meghosszabbítjuk Bicskéig! Ő a tökéletes, a mindenki fölött álló. (A tragédia az, hogy ezt milliók el is hiszik neki.) Egyetlen cél lebeg a szeme előtt: a pillanat uralása. Ez határozza meg minden lépését, mert a múlt már nincs, a jövő még nincs, a jelent kell birtokolni minden áron. Semmi más nem számít. . Hová süllyedünk még? Mi járhat azoknak a fejében, akiket ilyesmi motivál? Félelem, bizalmatlanság, önértékelési zavarok? Félelem a saját sorsuktól, a jövőjüktől, ami egyre kétségbeesettebb lépésekre kényszeríti őket? Vagy mindez együtt? Ki fog, ki tud ezen változtatni? Meddig kell még ezzel együtt élnünk?" HANG.HUNincs új a nap alatt
Orbán lemondása itt már nem segít. Sokkal nagyobb a baj. . "Irracionális gonoszságok fent és bénult tehetetlenség lent – a magyar társadalom már belépett a kollektív haldoklás fázisába. (...) Immár minden társadalmi réteg feje felett ott villog a vészjelző, az a három terület pedig, amely legközvetlenebb hatással van egy-egy ember életminőségére: nyugdíj, egészségügy, oktatás, a szakadék szélére jutott. (...) Horthy, Kádár, Orbán – három különféleképp embertelen, de egyformán ocsmány korszak. Mi, magyarok rövid megszakításokkal tulajdonképpen egy évszázada az alvilág lakói vagyunk, és egyre inkább alvilági módon is élünk, mind jobban távolodva a nyugati civilizációs normáktól. Zsarnokok engedelmes népe " - (Bruck András)
"Az új hidegháború egyik legégetőbb kérdése, hogy mikor válik Kína a
világ legnagyobb gazdaságává, letaszítva a trónról az Egyesült
Államokat. A koronavírus-járvány évéig ez úgy tűnt, hogy még ebben az
évtizedben bekövetkezik, a legfrissebb modellek szerint viszont jó, ha a
következő évtized második felében sor kerül erre - de már van olyan
előrejelzés is, amely szerint soha. Mi is számolgattunk egy kicsit: azt
néztük meg, hogy egyes nominális növekedési pályák mellett mikor
történhet meg az előzés. Nagyon úgy néz ki, hogy nem most. És hogy
gazdagságban mikor ér majd fel Kína az USA mellé, azt alighanem egyikünk
sem fogja meglátni." A nagypofájú náci ebben is tévedett :) Totálisan mellé lő Ocsmány már évek óta. Jobb lenne az összeomlott oktatással, egs. üggyel, tömegközlekedéssel (feat. MÁV) és a közüzemi szolgáltatásokkal foglalkozni. Ha nem tudja megoldani, akkor ideje lemondani, átadni a helyét.
Orbán nyilvánosan pozicionálta magát a vasfüggöny túloldalára, Moszkva és Peking mellé, továbbá a bűnözők oldalára, amire Washington vízumkorlátozással válaszolt.
Brüsszel továbbra se enged, ragaszkodik a jogállam teljes helyreállításához, nem terve finanszírozni korrupt autokráciát.
Emiatt a magyar költségvetés romokban és az összeomlás szélén. Nincs pénz a tanárok fizetésére, vagy a kórházak finanszírozására, a MÁV-ot leépítik (és hagyják lerohadni).
A jövő évi költségvetésből 2500 milliárd forintnyi fejlesztési pénz hiányzik. Ehhez képest az Erasmus- és a Horizont-programok aprópénznek számítanak.
Az állam nem tudja fizetni a saját tartozását, jelesül a jegybanki veszteséget, noha törvény kötelezné erre. De inkább módosítják. Magyarország az összeomlás szélén szélén áll, ezt látja a pénzvilág. Erről írt Zsiday Viktor is: Ahogy pár hónapja egy barátom mondta: „Ülök a carryben (kamatkülönbözeten alapuló befektetés), de fosok, és várom mikor pattanjak ki” – ez egyébként „hot money” tipikus hozzállása." Menekül a spekulatív pénz Magyarországról: esik a forint
"Emlékszem én egy másik miniszterelnöki beszédre. Innen visszanézve meglepő, micsoda botrányt okozott, hiszen csupa olyasmiről szólt, ami egy kormányfőnek a feladatkörébe vág. Költségvetésről, egészségügyről, oktatásról; ezek javításáról, meg arról, hogy sokat hazudtak, de most már ideje abbahagyni. Ehhez képes ez meg kiül hazudni a napfényre, egy kukkot se szól a jelen bajairól, és vastapsot kap. (...) . 2006-ban a közönség azt kiabálta Gyurcsány Ferencnek: elkúrtad. A felháborodás annak szólt, hogy csak most kezdene bele a reformokba, másfél éven (!) át halogatta, és ez kiderült. Ez meg ül az asztalnál, magyaráz arról, hogy 2040-ben megütközünk a démonsereggel. Rohad mögötte iskola, kórház és vasút másfél évtizede, az egyetlent, ami érdekli: a focit is reménytelenül és tragikusan elkúrta, százmilliárdokból. Skandináv kistérségi villanyszerelők verik agyon a bajnokát, szabadidejükben. És a népe azt kiabálja neki: még, még, ne hagyd abba! (...) . A figyelemkurva igényli az ovációt a kánikulában is, és ha muszáj durrantani, hát kimondja, hogy Erdély nem román terület, a Felvidék meg szakadár. Százezrek békéjét teszi kockára, annyira szereti őket. Neki siker, hogy bekéretik a nagyköveteket, hogy tiltakoznak a szomszédok – ahogy a gyújtogató is örömmel nézi a híradót, ahol mutatják, mit égetett fel." Tóta W.: Véres kardot hoztam
ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?
2022: Orbán legyőzhető