Topiknyitó: euler 2020. 04. 18. 23:20

ORBÁN VÉGJÁTÉKÁT MP FEDEZI ?  

Topik indítónak egy cikk:
2022: Orbán legyőzhető
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Shortelek 2023. 10. 30. 19:53
Előzmény: #7159  Dehogynincs
Szerinted, fóbiád gyógyíthatatlan!!
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 10. 30. 19:47
Előzmény: #7158  signal2
Amikor éppen fej-fej mellett álltak, akkor is a hazugság kultúráját képviselte a dk és ez volt az egyik nagy gátja a kormányváltásnak.
signal2
signal2 2023. 10. 30. 19:06
Előzmény: #7154  Dehogynincs
Amikor eldőlt, hogy teljes összefogás lett, akkor épp fej-fej mellett állt a fidesz és az összefogás1 partjai.tehát akkor teljesen logikus lépés volt részt venni benne.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 10. 30. 18:11
Előzmény: #7156  ehe
Szépen végiggondoltad az egyik ágat. A másik ágról is írj pár szót, légy szíves! Mire mentek a kis pártok összefogva?
Egyedül a párbeszéd emelhető ki, mert soha nem indult külön, mégis van képviselőjük a parlamentben.
Nem állítottam, hogy a mihamótól fog bukni Orbán és ezt te sem állítod. Ebben egyetértünk.
ehe
ehe 2023. 10. 30. 17:37
Előzmény: #7155  ehe
Amig a parlament felét az egyéni képviselőjelöltek adják, és marad az egyfordulós választás, addig a kis pártok külön-külön semmire nem mennek.
ehe
ehe 2023. 10. 30. 17:33
Előzmény: #7154  Dehogynincs
Az MHM a majdnem 6% listás eredményével(hazai 6% fölött!) elfoglalja a parlamenti helyek 3%-át.
Ez aztán akkora nagy eredmény, hogy a holdról is látszik, ettől tényleg maholnap bukni fog orbán.
ja, nem.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 10. 30. 17:25
Előzmény: #7147  Hablaty
Nem kénytelenek egy táborba tömörülni és nem is teszik. Ha kénytelenek lennének, akkor csak egy párt lenne: a nemfidesz.
A momentum összefogás nélkül is állíthatott volna ekkora frekaciót. A mihamónak is sikerült.
A dk szavazóbázisával számolok. Te úgy számolsz velük, hogy ők le akarják váltani Orbánt, de csakis Gyurcsánnyal. Én úgy számolok velük, hogy le akarják váltani Orbánt Gyurcsány nélkül is. Eltűnt már néhány párt a palettáról, még hajdani kormánypártok is. Az szdsz-t, a kisgazdákat és az mdf-t te is föl tudod sorolni. A hajdani választóik találtak másik pártot maguknak, akikre tudnak szavazni kínjukban.
BKKT 2023. 10. 30. 16:47
Előzmény: #7150  remete53

"Gondolkodtál már miért nem?"
Nem kell ezen gondolkodni, csak el kell olvasni amit írsz és tök világos minden.....
Van egy szint, amin egy fidesz szavazó képtelen fölé menni.... és gondold el, hogy a lebutított oktatás következményei, még csak ezután fognak jelentkezni.....
signal2
signal2 2023. 10. 30. 16:41
A brutális erőfölénye a fidesznek minden szinten, és főleg a médiában pont elég arra, hogy meglegyen a nem is olyan nagy fölénye a választásokon. Már, ha egyenlő arányban megjelenhetne más párt is a médiában, meglátásom szerint bukna a fidesz, ah pedig fordulna a rá fordított erőforrás aránya, akkor másnak lenne meg a 2/3.
Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a fidesz gátlástalanul hazudozik az ellenzéki pártokról, tehát, amit a közmédián, országos rádiókban, origon, magyar nemzetben, TV2-csoportban, stb lát/ hall az ellenzékről, arról tudja mindig, hogy szinpla hazugság.
Azon is érdemes elgondolkodni, hogy a fidesz gyakorlatilag mindent megvalósított, amivel másokat vádolt a 2022-es kapmányban. Ezen tény ellenére is vannak még olyanok, akik azt mondják, hogy a fidesz a jobb. Az a helyzet, hogy az 5. fidesz-kormány a legaljasabb és immár a legrosszabb a rendszerváltás óta. Tényleg az a helyzet, hogy bárki jobb lenne, mert kb mindenki más tudja, hogy az oktatás fontosabb, mint a versenysport, hogy az infrastruktúra fontosabb, mint a propaganda, hogy nagyon fontos, hogy legyen jogbiztonság, versenyképesség stb. A fidesznek egyszerűen olyan prioritásai vannak, amelyek nem az ország lehetőségekhez mért fejlődését szolgálják.
ehe
ehe 2023. 10. 30. 16:13
Hozzám is odapattant múltkor egy korodbeli fazon, hogy mi fiatalok miért nem csinálunk semmit, hogy leváltsuk már végre ezt a rendszert.
Hirtelen a nagy köpni-nyelés nem tudása közben az se jutott eszembe, hogy kedveském, mi fiatalok nem szavazzuk meg a rendszert, azt ti teszitek.
40 alatt lasszóval kell fogdosni, aki elhiszi orbánc lózungjait, de ahogy "jönnek le az életről" egyre többen érzik azt, hogy a disznó meg tudja őket védeni a kitalált ellenségektől.
Örülök, hogy te is közibük tartozol, és el se tudod képzelni, hogy ennél esetleg jobb is jöhetne.
További jó magyar nemzet olvasást.
remete53 2023. 10. 30. 15:50
Előzmény: #7149  Shortelek
"bárki más is jobb lenne a felcsuti rühellemnél."
Erről már csak a szavazókat kell meggyőzni!
De, mint ismert nem sikerült a moslék koaliciónak.
Gondolkodtál már miért nem?
Shortelek 2023. 10. 30. 12:05
Ö soha neim fogja megérteni, hogy fúj gyúrcsány, hanem bárki más is jobb lenne a felcsuti rühellemnél.
ehe
ehe 2023. 10. 30. 10:41
Neki ez a lemez jutott.
Én egy körzetet nem tudnék felmutatni, ahol ha a dk külön indul, az megfordította volna az állást.
Ja tudom, a dk-nak el se kellett volna indulnia, akkor talán lett volna esély bármire.
Értem.
Nem értem :D
Hablaty 2023. 10. 30. 10:37
Előzmény: #7146  Dehogynincs
Annyit azért szeretnék kérdezni tőled, hogy a magyar választási rendszer miatt kénytelenek egy táborba kerülni, az miért a Momentum felelőssége? Összeálltak mert sokkal kevesebb volt az esély, mintha nem.
Az embereknek kellett volna tovább látni a dolgokon.
Gyurcsányt én sem szerettem volna, de elvileg nem is vállalt volna szerepet.
Viszont azt is látni kell, hogy a DK jelentős szavazóbázissal rendelkezik. Innentől kezdve számolni kell vele.
Nyilván azért mondja, mert tapasztaltak olyasmi dolgokat, amiket nem szerettek volna.
Tudod, lehet itt ilyen sz*r, meg olyan sz*r ellenzékizni, de jelenleg én már ott tartok, hogy egy darab száraz ágat is megszavaznék, csak, hogy leváltsák a jelenlegi hazaáruló bandát.
Az is jobb, ha nem csinálnak semmit... Mert csak rombolnak, gazdaságilag, társadalmilag.
És ezek a dolgok, nem pár év alatt rakhatók helyre, talán nem is lehet...
Ezt a Magyarországot kicsinálták, a következő 50 évre és minden évben, 2-3 évvel tovább rombolják.
Még 5-10 év ezekkel aztán -100 év. Gratulálok...
Amíg a nem fidesz szavazókat is ezekkel a sz*r ellenzéki dumával be lehet hülyíteni, addig marad minden.
Ez is propaganda...
Majd meglátjuk mi lesz.
Dehogynincs
Dehogynincs 2023. 10. 30. 09:43
Előzmény: #7142  euler
Donáth Anna: A DK a hazugság kultúráját képviseli
https://nepszava.hu/3213248_donath-anna-dk-hazugsag-kulturaja
A Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője szerint ez az egyik nagy gátja a kormányváltásnak.
Nem látom, hogy a Momentum vállalta volna a felelősséget azért, hogy összefogott Gyurcsányékkal. Eredetileg a momentum a félresikerült rendszerváltás harminc évét utasította el, de aztán tizenkettőt mégis elfogadott belőle.
_____________ idevágó vicc __________________
A tömött villamosra felszáll egy jól kifestett idősebb hölgy, és megáll egy ülő fiatalember előtt, fikszálja, sóhajtozik, és egy idő után a fiatalember nem bírja tovább, feláll, és azt mondja:
-Na, vén kurva üljön le!
A hölgy egy idősebb úr mellé letelepedve méltatlankodva mondja:
-Micsoda tiszteletlenek ezek a mai fiatalok!
-Nézze asszonyom, már én is régóta nem praktizálok, de azért még mindig doktor úrnak szólítanak.
euler 2023. 10. 28. 07:45
Előzmény: #7144  badsector1
És nem véletlen, hogy a leggazdagabb államok stabil jogállamok: a jog uralma és a jólét között szoros az összefüggés, csak néha van időbeli eltérés, a jogállamá váló országok gazdagodnak, a jogállamiságot elveszítő országok szegényednek. 
Nincs szegény ország a lista élén álók között, és nincs gazdag ország a lista végefelé állók között.
Szóval a jogállamiság megléte nem úri hóbort, meg jogászi szőrszálhasogatás: kőkeményen a zsebedre megy. - (Vakmajom)
A lista:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=814446497350164&set=a.503000325161451
badsector1
badsector1 2023. 10. 26. 09:34
Előzmény: #7143  Shortelek
nem az összefogás fogja megbuktatni rubel viktort, mivel az a 2-3 millió hasznos fideszokost a médián keresztül zombi módjára terelgeti, hanem a rossz gazdasági helyzet, amire garancia a teljesen gazdasági analfabéta felcsúti putyin.
Shortelek 2023. 10. 26. 09:21
Előzmény: #7142  euler
Nem szerencsés donát gyúrcsányozása, én még mindig az összefogásban látom a megoldást orbán leváltásában, bár aztem erre nem sok esély van.
euler 2023. 10. 26. 08:51
signal2
signal2 2023. 10. 24. 11:29
Előzmény: #7140  euler
Ahogy én látom, a szakértők nem vállalják azt, hogy támadások kereszttüzébe kerüljenek. Én egyébként támogatnám, ha a pártok előre deklarálnák, hogy a minisztériumok tényleges irányítását szakértők vagy szakértő csapatok irányítanák. Ha ez kellő időben megszervezésre kerül, akkor teljes szakmai kormányprogram is előállhatna 2026-ra, amelyet hiteles szakértők képviselnek.

Topik gazda

euler
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek